Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum arată Yam, cartoful chinezesc aclimatizat în serele Staţiunii de Cercetare Legumicolă Buzău

Publicat:

Tuberculii de yam sunt lungi, cresc la adancimi de peste 80 de centimetri si se apropie la gust de cartoful dulce. Cercetatorii romani au infiintat o plantatie de yam pentru ameliorare si aclimatizare. Au aflat deja ca este foarte rezistenta la daunatori, boli si este o planta invaziva comestibila.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Procesul „decizional“ al virusurilor din interiorul bacteriilor gazda a fost descifrat

00:50, 18.03.2024 - Cercetatorii israelieni au descifrat un proces complex de luare a “deciziilor” care ajuta virusurile sa aleaga sa isi ucida bacteriile gazda sau sa ramana in “relatii de prietenie” cu acestea, a anuntat Universitatea din Tel Aviv (TAU) intr-un comunicat de agentia Xinhua, potrivit Agerpres. Publicat…

Animalul de la Cernobil care a capatat noi capacitati din cauza radiatiilor. Anuntul facut de cercetatori despre vietatile de langa centrala nucleara

21:30, 12.03.2024 - Oamenii de știința au facut o descoperire uluitoare. Concluziile unui studiu recent au anunțat care este animalul de la Cernobil care a capatat noi capacitati din cauza radiatiilor. Ce au transmis cercetatorii de la New York University despre vietatile de langa centrala nucleara. Cercetatorii au dezvaluit…

Vremea rasadurilor. Cercetatorii vor sa ridice calitatea legumelor din gradinile romanilor

13:45, 12.03.2024 - Rasadurile sunt la mare cautare in aceasta perioada. In serele Statiunii de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau, cercetatorii lucreaza la foc continuu pentru ca romanii sa puna pe masa cele mai gustoase legume.

Un barbat de 62 de ani din Germania s-a vaccinat anti-Covid de 217 ori. Ce au constatat cercetatorii

08:35, 06.03.2024 - Un barbat german "hipervaccinat", care ar fi primit 217 vaccinuri Covid in 29 de luni, nu a prezentat "niciun semn" ca ar fi fost vreodata infectat cu virusul care provoaca Covid-19 si nu a raportat niciun efect secundar legat de vaccin, potrivit unui studiu publicat in revista Lancet Infectious Diseases,…

Secretul cantecului balenelor a fost descoperit de cercetatori

00:41, 26.02.2024 - Misticetele sau “adevaratele balene” (subordinul Mysticeti) canta datorita unui sistem unic in laringe, care functioneaza pe un principiu similar cu cel al mamiferelor terestre precum cel de la om si descris pentru prima data intr-un studiu, a relatat AFP, potrivit Agerpres. In urma cu aproximativ cincizeci…

Artefactul antic facut de oameni cu materiale extraterestre: Ce au descoperit oamenii de știința

13:00, 18.02.2024 - Cercetatorii spanioli au facut o descoperire fascinanta care implica doua artefacte din fier dintr-un tezaur de comori datand din epoca bronzului tarziu. Aceste artefacte conțin fier provenit din meteoriți despre care se crede ca au o vechime de aproximativ un milion de ani, inainte ca oamenii sa inceapa…

Lupii de la Cernobil au dezvoltat rezistența la cancer in urma expunerii la radiații

14:25, 12.02.2024 - Cercetatorii americani au descoperit ca, in urma catastrofei de la Cernobil, lupii care traiesc in zona de excludere au dezvoltat gene rezistente la cancer, ca raspuns la expunerea cronica la radiații.

Unt din grasime de musca! Ar putea inlocui untul din napolitane și prajituri

13:00, 06.02.2024 - Cercetatorii de la Universitatea Gent (Belgia) au creat o grasime din larve de musca Hermetia illucens, care ar putea inlocui untul folosit la fabricarea napolitanelor, biscuiților și prajiturilor, scrie The Guardian.Produsul respectiv se extrage cu centrifuga dintr-un bol cu apa in care se introduc…


Ce parere ai despre aceasta stire?