Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum afectează fotbalul activitatea creierului

Publicat:

Cercetatorii au detectat la fotbalistii americani profesionisti retrasi o activitate cerebrala neobisnuita care ar fi legata de socurile suferite in mod repetat la cap si care ar putea avea efect asupra capacitatii lor de a-si organiza viata de zi cu zi.

Rezultatele acestui studiu sunt publicate in revista a grupului Nature, in contextul in care comotiile cerebrale au devenit un flagel in fotbalul american, sport de contact prin excelenta, scrie Agerpres.

Studii precedente aratasera deja ca fotbalistii retrasi din activitate inregistrau o rata mai ridicata…

Citeste articolul mai departe pe obiectiv.info…  

Sursa articol: obiectiv.info


Stiri pe aceeasi tema

Sfaturi pentru ingrijirea corecta a unui pacient cu escare

10:11, 26.04.2024 - Accidentul vascular cerebral, boala Parkinson sau boala Alzheimer, toate aceste afectiuni imobilizeaza pacientul saptamani sau chiar ani la pat. Sarcina ingrijirii pacientului la pat cade de obicei asupra membrilor familiei. In afara de angajamentul mental și emoțional, munca de zi cu zi a ingrijitorului…

Dimensiunea creierului uman a crescut cu aproape 7% in 40 de ani

00:20, 16.04.2024 - Studii recente au scos la iveala ca dimensiunea creierului uman a crescut semnificativ de-a lungul evoluției. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca marirea creierului poate fi asociata cu o rezerva cerebrala crescuta, care ar putea reduce riscul de demența, potrivit Agerpres. Conform unei noi…

Strategii eficiente in ingrijirea pacienților cu boli neurologice cronice

11:36, 28.03.2024 - Bolile neurologice cronice se refera la un grup de afecțiuni care persista o perioada indelungata, unele chiar pe tot parcursul vieții, și care pot include maladii precum boala Parkinson, scleroza multipla, boala Alzheimer, epilepsia și altele.

Un alt medic fals a fost percheziționat de polițiști! Nicoleta din București a realizat zeci de intervenții chirurgicale, fara sa aiba studii / FOTO

16:55, 27.03.2024 - Inca un medic fals din Romania a fost descoperit de oamenii legii! Nicoleta a fost percheziționata de polițiști miercuri dimineața, dupa ce a realizat zeci de intervenții chirurgicale. Tanara din București se dadea drept medic, deși nu avea studii in domeniu.

Pot animalele sa „miroasa frica oamenilor? Cat de mult ne putem ascunde teama de simțurile patrupedelor

16:05, 06.03.2024 - Legatura speciala dintre oameni și animale a intrigat intotdeauna imaginația și curiozitatea noastra. De-a lungul timpului, s-a observat ca unele specii de animale, in special cainii, manifesta o sensibilitate aparte fața de emoțiile și starea de spirit a oamenilor. Intrebarea care persista este daca…

Un nou studiu scoate la iveala impactul nefast al depozitelor de grasime abdominala asupra creierului

04:25, 29.02.2024 - Cercetatorii de la Rutgers Health din SUA au realizat un studiu privind relația dintre depozitele de grasime abdominala și sanatatea creierului la persoanele de varsta mijlocie cu risc de a suferi de boala Alzheimer. La studiu au participat 204 persoane sanatoase de varsta mijlocie cu antecedente familiale…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Studiu: Proteinele pot prezice cu zece ani mai devreme cine va avea dementa

11:45, 13.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China. Studiul, publicat in revista Nature Aging, face…


Ce parere ai despre aceasta stire?