Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum afectează coronavirusul persoanele cu afecţiuni cardiovasculare. Recomandări pentru pacienţi

Publicat:

Cum afecteaza coronavirusul inima

Cea mai grava complicație a COVID-19 este pneumonia cu insuficiența respiratorie acuta. Efectele directe ale virusului asupra inimii (miocardita virala, miocardita limfocitara) sunt foarte rare. De obicei, complicațiile cardiovasculare sunt o consecința a severitații bolii respiratorii.

Bolile cardiovasculare, primul loc ca risc de deces cauzat de coronavirus

Varsta peste 60-70 ani si comorbiditațile (boli cardiovasculare, boli cerebrovasculare, diabet zaharat, boli pulmonare cronice, neoplasm) sunt principalii factori de risc in cazul…

Citeste articolul mai departe pe romaniatv.net…  

Sursa articol: romaniatv.net


Stiri pe aceeasi tema

Bolile cardiovasculare, principala cauza de deces in Romania: „La fiecare 30 de minute, un roman moare din cauza unui infarct”

14:15, 09.04.2024 - Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces in Romania, contribuind cu 57% din totalul deceselor inregistrate la nivel national, conform declaratiilor consilierului prezidential Diana Paun.

RECOMANDARI PACIENȚI Paracetamolul nu este recomandat bolnavilor cu hepatita C

11:55, 06.03.2024 - Hepatita C este o afecțiune infecțioasa a ficatului, cauzata de virusul hepatic C, care se transmite prin sange. Pacienții diagnosticați cu hepatita C ar trebui sa respecte o serie de indicații și recomandari facute de medic, pentru a preveni apariția leziunilor la nivelul ficatului. The post RECOMANDARI…

Timis: Studii clinice pentru pacientii oncologici fara sanse de imbunatatire a sanatatii dupa tratamente specifice

00:40, 29.02.2024 - Bolnavii oncologici care nu mai au nicio sansa de imbunatatire a sanatatii dupa parcurgerea tratamentelor specifice pot participa la studii clinice de faza 1 efectuate de Asociatia OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp din Timisoara, sub supravegherea medicilor, ceea ce le-ar putea da o sansa de…

O mica speranta pentru pacientii oncologici fara sanse de imbunatatire a sanatatii dupa tratamente specifice

16:00, 28.02.2024 - Bolnavii oncologici care nu mai au nicio sansa de imbunatatire a sanatatii dupa parcurgerea tratamentelor specifice pot participa la studii clinice de faza 1 efectuate de Asociatia OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp din Timisoara, sub supravegherea medicilor, ceea ce le-ar putea da o sansa de…

Studiile clinice pentru pacienții oncologici in premiera la Timișoara, la OncoHelp

12:36, 28.02.2024 - Pentru prima oara intr-un spital din Timișoara, asociația Oncohelp anunța ca se vor realiza studii clinice de faza 1 pentru pacienții bolnavi de cancer. Asta inseamna, practic, primul pas in testarea unui nou tip de medicament sau tratament și au rolul de a evalua medical siguranța ori cat de bine este…

Medicamentele care scad colesterolul și efectele lor. Medic: „Scad energia, afecteaza creierul și energia mitocondriala”

15:55, 20.02.2024 - Scaderea colesterolului rau din organism trebuie sa fie un proces controlat, bazat pe un stil de viața sanatos, nu neaparat pe consumul de suplimente care, in teorie, scad colesterolul. Acestea ar putea face mai rau decat bine

Mai este usturoiul incoltit bun de consumat?

09:05, 13.02.2024 - Cand vezi ca a incolțit usturoiul pe care l-ai cumparat, adesea primul impuls este acela de a nu-l mai folosi și de a-l arunca. De fapt, iata ce poți face cu usturoiul care a incolțit și de ce nu este bine sa il arunci. Este bine sa consumi usturoi incolțit?Daca nu ai folosit usturoiul intr-o perioada…


Ce parere ai despre aceasta stire?