Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum afectează berea organismul şi cum influenţează unele boli

Publicat:

Foto: ARHIVA Consumul de bere creste riscul imbolnaviri anumitor boli, conform unui studiu realizat de cercetatorii britanici pe 3.000 de persoane cu varsta cuprinsa intre 45 și 86 de ani.

Potrivit cercetatorilor, consumul de bere ar crește riscul de gonartroza (artroza genunchiului) și de coxartroza (de șold), în timp ce vinul, dimpotriva, ar avea un efect protector - arata un studiu realizat de cercetatorii britanici pe 3.000 de persoane cu vârsta cuprinsa între 45 și 86 de ani.

Doua treimi din acestea aveau artroza a șoldului sau a genunchiului, cu…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Regula celor 10 secunde, care iți arata cat mai ai de trait

19:01, 23.05.2024 - O echipa internaționala de cercetatori a desfașurat un studiu și a descoperit ca adulții cu varste cuprinse intre 51 și 75 de ani care nu pot sa se echilibreze pe un picior timp de zece secunde au un risc de deces cu 84% mai mare decat colegii lor care pot sa iși pastreze echilibrul.Peste 1.700 de brazilieni…

Regula celor 10 secunde iți arata cat vei trai

15:06, 22.05.2024 - Regula celor 10 secunde Traiești mai mult daca reușești sa faci un exercițiu simplu: stai 10 secunde intr-un picior, in echilibru. Cei care reușesc sa faca asta vor avea o durata de viața mai lunga.  Se pare ca echilibrul este foarte important in evaluarea starii de sanatate. Deși nu este inclus in…

Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematura – concluziile unui studiu care a durat 30 de ani

07:01, 11.05.2024 - Consumul de alimente ultraprocesate este asociat cu riscul de deces prematur, dar fiecare aliment are un impact diferit asupra sanatații, potrivit unui studiu care s-a desfașurat pe o perioada de 30 de ani, scrie CNN.

Studiu: Consumul excesiv de alimente ultraprocesate este legat de moartea timpurie și probleme cerebrale

10:55, 10.05.2024 - Un studiu amplu sugereaza ca ar putea exista un motiv serios pentru a va limita consumul de alimente ultraprocesate – moartea timpurie, transmite Washington Post. Studiul, efectuat pe 115.000 de persoane, a constatat ca cei care au consumat cantitați mari de alimente ultraprocesate, in special carne…

Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu

15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.

Consumul de alcool crește riscul de boli de inima, mai ales in cazul femeilor

20:10, 29.03.2024 - Noi date sugereaza ca un obicei regulat de a bea alcool poate crește riscul de a dezvolta boli de inima. Acest lucru pare sa fie valabil mai ales pentru femei, potrivit concluziilor unui studiu care va fi prezentat la sesiunea științifica anuala a Colegiului American de Cardiologie.

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

Dieta care poate sa incetineasca procesul de imbatranire. Cercetatorii au fost surprinși de rezultatele obținute

08:10, 01.03.2024 - O dieta care se aseamana cu postul poate incetini procesul de imbatranire. Este concluzia unui nou studiu al cercetatorilor din Los Angeles si presupune cinci zile de diversificare pe luna. Astfel, curiosii vor trebui sa tina o dieta care este saraca in calorii, proteine ​​și carbohidrați, dar bogata…


Ce parere ai despre aceasta stire?