Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Criteriile de externare a pacienților cu COVID-19

Publicat:

Criteriile de externare a pacienților cu COVID-19   Foto: Arhiva.

În Monitorul Oficial a fost publicat ordinul privind criteriile de identificare și de externare a pacienților COVID-19. Astfel, la nivelul unitaților sanitare diagnosticarea virusului SARS-CoV-2 se realizeaza conform metodologiei INSP prin recoltarea exudatului.

În așteptarea rezultatului, pacienții suspecți vor fi izolati în zone tampon ale unitații sanitare, unde s-a ridicat suspiciunea de coronavirus și au fost recoltate probe biologice sau în alte locații desemnate la nivel local,…

Citeste articolul mai departe pe romania-actualitati.ro…  

Sursa articol: romania-actualitati.ro


Stiri pe aceeasi tema

Condiții mai bune pentru pacienții Institutului de Medicina Urgenta

15:56, 03.05.2024 - Secția de anestezie și terapie intensiva de la Institutului de Medicina Urgenta a fost renovata, noteaza Noi.md. Au fost alocate 16,5 milioane prin proiectul Bancii Mondiale „Raspuns de Urgența la Covid-19”, iar restul – din sursele Ministerului Sanatații și ale Casei Naționale de Asigurari in Medicina,…

75% dintre pacientii spitalizați cu COVID-19 au fost tratați cu antibiotice in pandemie, deși doar 8% aveau nevoie

18:15, 26.04.2024 - In timpul pandemiei de COVID-19 s-a inregistrat o utilizare excesiva a antibioticelor in cazul pacientilor spitalizati, ceea ce ar fi putut exacerba o raspandire „tacuta” a rezistentei la antimicrobiene (RAM).

75% dintre pacientii spitalizați cu COVID au fost tratați cu antibiotice in pandemie, deși doar 8% aveau nevoie (OMS)

14:45, 26.04.2024 - Utilizarea excesiva a antibioticelor in pandemie a exacerbat rezistenta la antimicrobiene atrage atenția OMS care arata ca ca 75% dintre pacientii spitalizati cu COVID-19 au primit astfel de medicamente, deși in 8% dintre cazuri erau necesare.

Alexandru Rafila anunța o „strategie” pentru a limita trimiterea pacienților de la stat la privat. „Medicii din institutiile publice ar trebui sa declare pe proprie raspundere ca nu directioneaza pacienti la privat”.

14:35, 18.04.2024 - Ministrul Sanatații Alexandru Rafila afirma necesitatea unor sancțiuni in cazul medicilor din spitalele de stat care trimit pacienții in privat și anunța elaborarea unei „strategii”, prin care cadrele medicale sa asume „pe proprie raspundere” ca nu direcționeaza pacienții.

Primavara „infloresc alergiile”. Sfaturile pneumologului

00:05, 17.04.2024 - Lunile martie și aprilie, precum și august, in perioada ambroziei, sunt luni de varf pentru alergii, iar in ultimii ani numarul persoanelor afectate de acestea este intr-o continua creștere. Simptome precum congestia nazala, tusea, stranuturile repetate, ochii inroșiți pot trada expunerea la un alergen,…

Medicamentul impotriva anxietații legat de mii de decese in ultimi cinci ani. Cum a distrus viețile pacienților

17:40, 04.03.2024 - Pregabalin, medicament folosit pentru tratarea anxietații, eplipsiei și a durerilor nevralgice, poate duce la dependența. Pacienții au povestit cum le-au fost schimbate viețile in mod negativ dupa ce au inceput tratamentul.

Spitalul Județean Brașov are datorii de peste 40 de milioane de lei

18:30, 22.02.2024 - Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Brasov are datorii de peste 40 milioane de lei catre furnizori, cel mai grav risc fiind acela ca ar putea fi afectata activitatea pe partea de urgente, a declarat, miercuri, managerul unitatii sanitare, Emil Mailat. In aceste conditii, dincolo de o eficientizare…

Criza la Spitalul județean Suceava: doar doi medici pentru pacienții oncologici

11:11, 19.02.2024 - Incepand cu 1 martie, Spitalul Județean ”Sf. Ioan cel Nou” din Suceava se va confrunta cu o criza grava de personal la Secția de Oncologie. Situatia pacienților cu cancer din județ se agraveaza din cauza numarului insuficient de specialiști. In acest moment, secția se bazeaza pe aportul a trei medici,…


Ce parere ai despre aceasta stire?