Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Coxa vara, boala care duce la șchiopătat

Publicat:

Coxa vara reprezinta deformarea soldului, ca urmare a scaderii unghiului dintre colul femural si diafiza (partea lunga, verticala si dreapta a osului) sub 120 grade. Rezultatul acestei afecțiuni consta in scurtarea piciorului afectat, astfel incat apare un șchiopatat cauzat de diferența de lungime dintre cele 2 picioare Se datoreaza de obicei unui traumatism, de exemplu unei fracturi. Se poate produce și atunci cand țesutul osos de la nivelul colului femural este mai moale decat in mod normal, astfel incat nu rezista la presiunea cauzata de greutatea corpului și se indoaie. Coxa vara poate fi…

Citeste articolul mai departe pe unica.ro…  

Sursa articol: unica.ro


Stiri pe aceeasi tema

Zambetul dvs. este prioritatea noastra: De ce ar trebui sa cautați ajutor stomatologic cat mai curand posibil?

18:55, 24.05.2024 - Zambetul spune multe despre noi. Un zambet frumos și sanatos le arata celor din jur ca avem incredere in propria persoana, ca suntem sanatoși fizic și comunicam fara teama de a fi judecați. Din pacate, problemele stomatologice ne afecteaza nu doar zambetul, ci și starea generala de sanatate fizica și…

Medicii de familie pot acorda direct 7 zile de concediu medical pentru o serie de afecțiuni, pentru un episod de boala. LISTA

19:40, 13.05.2024 - Medicii de familie pot acorda direct 7 zile de concediu medical pentru o serie de afecțiuni, pentru un episod de boala. LISTA Potrivit ordinului, medicii de familie au dreptul de a elibera certificate de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca cu durata de cel mult 7 zile calendaristice,…

Clarificari privind categoriile de concedii medicale pentru care nu va fi perceputa contribuția la sanatate

00:35, 15.04.2024 - Contributia la sanatate de 10% va fi perceputa in cazul concediilor medicale acordate pentru boli obisnuite, carantina si reducerea cu 1/4 a duratei normale de lucru, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Mihai Constantin, potrivit Agerpres. Guvernul a adoptat in sedinta de joia trecuta o…

Romania, zona endemica pentru boala parodontala/ Care sunt cauzele acestei afectiuni

21:45, 10.04.2024 - Medicul Mihai Juncar, chirurg in domeniul maxilo-facial, afirma ca Romania poate fi considerata zona endemica in ceea ce priveste boala parodontala. El a explicat care sunt cauzele care pot determina aparitia acestei afectiuni.

Guvernul a eliminat „taxa pe boala” și pentru cei cu boli grave. Cine e scutit de plata contributiei sociale pentru concediile medicale

17:11, 09.04.2024 - Guvernul a adoptat, marti, ordonanta de urgenta care elimina așa-numita „taxa pe boala” pentru mai multe categorii de persoane aflate in concendiu medical. Astfel, actul normativ prevede ca mamele cu copii bolnavi sau cele aflate in situatii de risc maternal, gravidele, cele aflate in concedii de maternitate,…

Medic pediatru: Vedem afectiuni care erau mai degraba prezente in zona de adulti. Patologia de tip boala inflamatorie intestinala a explodat in ultimii ani

23:35, 03.04.2024 - Medic pediatru: Vedem afectiuni care erau mai degraba prezente in zona de adulti. Patologia de tip boala inflamatorie intestinala a explodat in ultimii aniDr. Iulia Tincu, medic primar gastroenterologie pediatrica la Spitalul Clinic de Copii ”Dr. Victor Gomoiu” din Bucuresti, a afirmat, miercuri…

'In fiecare zi, peste 4000 de oameni isi pierd viata'. Boala care face ravagii in Romania, medicii trag semnalul de alarma

19:55, 24.03.2024 - Medicii de la Spitalul CF Timisoara trag un semnal de alarma privind gravitatea tuberculozei si avertizeaza ca zilnic peste 4.000 de oameni isi pierd viata. Ei spun ca TBC poate duce la complicatii grave, iar un tratament inadecvat poate duce la deces. ”Ziua Mondiala de Lupta impotriva Tuberculozei…

Sunt disponibile noile tipuri de roviniete

13:11, 12.03.2024 - Incepand cu data de 11 martie s-au modificat prețurile și intervalele de emitere pentru roviniete, aceste schimbari avand loc la toate categoriile de autovehicule. Ele devin operabile ca urmare a intrarii in vigoare a prevederilor Ordonanței 14/2024 pentru modificarea și completarea OUG nr. 15/2002…


Ce parere ai despre aceasta stire?