Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică echipată cu un focos hipersonic / Scopul lansării de dumincă

Publicat:
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică echipată cu un focos hipersonic / Scopul lansării de dumincă

Coreea de Nord a lansat cu succes o racheta balistica cu raza medie de actiune cu combustibil solid, a anuntat luni agentia oficiala nord-coreeana KCNA, confirmand o informatie furnizata cu o zi inainte de Coreea de Sud, scrie AFP, citat de Agerpres.

Lansarea duminica a acestei rachete, care, potrivit Phenianului, era echipata cu un focos hipersonic, a avut ca scop "verificarea capacitatilor de planare si manevrabilitate", precum si a "fiabilitatii noului motor cu combustibil solid", a explicat KCNA, receptionata la Seul.

Cea mai recenta lansare din Coreea de Nord, in 18 decembrie, a…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Coreea de Nord sfideaza in continuare o interdicție ONU și a lansat o racheta balistica in Marea Japoniei

11:20, 22.04.2024 - Coreea de Nord a lansat o racheta balistica spre Marea Japoniei, in largul coastei de est a Coreei de Sud, a anuntat luni armata sud-coreeana, relateaza Reuters, AFP si DPA, preluate de Agerpres.

Coreea de Nord a testat un focos de rachete de croaziera si a lansat noua sa racheta antiaeriana

07:50, 20.04.2024 - Coreea de Nord a testat un focos "de foarte mari dimensiuni" conceput pentru o racheta de croaziera strategica si a lansat un nou tip de racheta antiaeriana, a informat sambata presa de stat.

Rusia a lansat racheta Angara-A5, dupa doua amanari din cauze tehnice/ VIDEO

20:35, 11.04.2024 - Rusia a lansat, joi, racheta de noua generatie Angara-A5 de pe cosmodromul Vostocini, in Extremul Orient rus. Lansarea rachetei a fost amanata de doua ori. Este o noua etapa in programul spatial rus, care inregistreaza o intarziere importanta in ultimii ani.

O noua racheta hipersonica cu combustibil solid, testata in Coreea de Nord

09:56, 03.04.2024 - Coreea de Nord a testat o noua racheta hipersonica cu combustibil solid cu raza medie si lunga de actiune, a anuntat miercuri presa de stat KCNA. Coreea de Nord a lansat, marti, o presupusa racheta balistica cu raza intermediara de actiune in mare, in cadrul unui posibil test. Liderul nord-coreean Kim…

Coreea de Nord a lansat o presupusa racheta balistica cu raza intermediara de acțiune in largul coastei sale estice

04:00, 02.04.2024 - Coreea de Nord a lansat marți o presupusa racheta balistica cu raza intermediara de acțiune in largul coastei sale estice, a anunțat armata sud-coreeana, intr-o acțiune care a provocat condamnarea imediata a premierului Japoniei, informeaza Reuters. Statul Major al armatei sud-coreene a declarat…

Coreea de Nord lanseaza o racheta balistica in timp ce secretarul de stat al SUA se afla in Coreea de Sud

08:45, 18.03.2024 - Coreea de Nord a lansat luni o racheta balistica, a anunțat armata de la Seul, unde se afla secretarul de stat al SUA Antony Blinken pentru a se intilni cu inalți oficiali și a participa la un summit privind democrația, relateaza Agerpres.ro. „Coreea de Nord a lansat o racheta balistica neidentificata…

Coreea de Nord a lansat o racheta balistica "neidentificata", in timp ce Blinken se afla la Seul. Reacția SUA

07:55, 18.03.2024 - Coreea de Nord a lansat luni o racheta balistica, a anuntat armata de la Seul, unde se afla secretarul de stat al SUA Antony Blinken pentru a se intalni cu inalti oficiali si a participa la un summit privind democratia. SUA au condamnat gestul Coreei de Nord.

Coreea de Sud in alerta: Phenianul a lansat o racheta balistica neidentificata spre Marea de Est

04:35, 18.03.2024 - Coreea de Nord a lansat luni o racheta balistica, a anuntat armata de la Seul, unde se afla secretarul de stat al SUA Antony Blinken pentru a se intalni cu inalti oficiali si a participa la un summit privind democratia, relateaza AFP si Reuters, citate de AGERPRES. "Coreea de Nord a lansat o racheta…


Ce parere ai despre aceasta stire?