Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Consumul excesiv de cafea creşte riscul de deces prematur

Publicat:

Consumul ridicat de cafea – mai mult de patru cesti pe zi – creste riscul de deces prematur cu 56%, afirma cercetatorii americani, al caror studiu a fost publicat de curând în , informeaza dailymail.co.uk.

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Efectele mancarurilor ultraprocesate, pe o perioada de 30 de ani. Alimentele care cresc riscul de deces prematur

12:25, 09.05.2024 - Consumul mare de alimente ultraprocesate este legat de un risc ușor mai mare de deces prematur. Concluzia aparține oamenilor de știința americani, in urma unui studiu realizat pe o perioada de 30 de ani și publicat in The BMJ.

Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu

15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.

Clujul, printre zonele cu o mare concentrație a unui gaz cu efecte devastatoare pentru sanatate. Substanța crește riscul de cancer pulmonar

13:20, 15.04.2024 - Cancerul pulmonar duce la aproape 20% din decesele legate de afecțiuni oncologice, numarul acestora fiind surprinzator de ridicat și in cazul nefumatotorilor. Un factor care ar putea duce la aceste imbolnaviri este radonul, un gaz incolor și inodor, care se formeaza prin descompunerea materialului…

Riscul de deces este mare in cazul copiilor cu varste sub cinci ani diagnosticați cu tuberculoza

15:00, 30.03.2024 - In cazul copiilor cu varste pana la pana cinci ani, diagnosticați cu tuberculoza, riscul de deces este mare, avertizeaza medicul Beatrice Mahler. Copiii iau tuberculoza de la adulți ”Copiii  nu sunt contagioși intre ei. Copiii iau tuberculoza de la adulți. De regula, un copil care are tuberculoza a…

Consumul de alcool crește riscul de boli de inima, mai ales in cazul femeilor

20:10, 29.03.2024 - Noi date sugereaza ca un obicei regulat de a bea alcool poate crește riscul de a dezvolta boli de inima. Acest lucru pare sa fie valabil mai ales pentru femei, potrivit concluziilor unui studiu care va fi prezentat la sesiunea științifica anuala a Colegiului American de Cardiologie.

Cum au ajuns romanii mari consumatori de fast-food. Nutriționist: „Crește riscul de apariție a obezitații”

06:05, 28.03.2024 - Produsele de tip fast-food au devenit, in ultimii ani, o adevarata moda in randul romanilor. Astfel, foarte multe persoane apeleaza la acest timp de alimentație care, cu timpul, poate avea efecte negative asupra organismului.

Postul intermitent cu peste 16 ore de pauza alimentara crește cu 91% riscul de deces cardiovascular

16:55, 26.03.2024 - Un studiu efectuat pe peste 20.000 de adulți a constatat ca cei care au urmat un program de post intermitent cu limitarea consumului de alimente la mai puțin de opt ore pe zi au avut un risc cu 91% mai mare de deces din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit American Heart Association.

Numarul de pași pe care trebuie sa il faci pe zi pentru a reduce riscul de deces prematur

11:06, 06.03.2024 - Fiecare pas pe care il faci in plus peste pragul de 2.200 de pași pe zi reduce riscul de deces prematur, arata un nou studiu. Dar, cel mai mic risc de moarte timpurie il au cei care fac intre 9.500 și 10.000 de pași zilnic.


Ce parere ai despre aceasta stire?