Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Constanta/Dobrogea in Anul Centenar - teme minore si semne sporadice de coeziune (I)

Publicat:

O dezbatere onesta despre derularea si efectele in Dobrogea campania militara din 1916 1919 Dobrogea in 1, obligatorie din perspectiva actualizarii dezbaterii publice si stiintifice in , se poate derula pe patru paliere tematice, dintre care primele trei tin strict de istorie istorie militara:1. Derularea operatiunilor militare propriu zise, in special a celor din toamna anului 1916, de la batalia pentru Turtucaia la caderea Constantei si ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Jandarmii botoșaneni au promovat cariera militara in Parcul Cholet din Dorohoi. Școlile de subofițeri au scos 700 de locuri

11:55, 03.05.2024 - Jandarmii botoșaneni au promovat cariera militara in Parcul Cholet din Dorohoi. Școlile de subofițeri au scos 700 de locuri Dupa ce jandarmii botoșaneni au promovat cariera militara in Jandarmeria Romana pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani, in fața Muzeului de Istorie, vineri, oamenii legii…

Instalația bizara care a supraviețuit din Primul Razboi Mondial. La ce folosea statia de despaduchere „Larga” de la intrarea in Galați

17:00, 21.04.2024 - Ramașițele unei stații de despaduchere pe linia ferata, din perioada Primului Razboi Mondial, pot fi vazute la marginea orașului Galați. Pe vreme aceea, calatorii care ajungeau din Rusia, dar si vagoanele, erau supuse dezinfectarii cu insecticidul acum interzis DDT.

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…

Lectia de istorie. Cum s-a unit Basarabia cu Romania

15:10, 27.03.2024 - Bucovina s-a unit cu Romania la 15 noiembrie 1918, la șase zile dupa incheierea Primului Razboi Mondial. Transilvania și celelalte provincii din Ardeal s-au unit cu Romania la 1 decembrie 1918, la mai bine de doua saptamani dupa incheierea Primului Razboi Mondial (11 noiembrie 1918). In acele momente,…

Parlamentul European discuta joi problema tezaurului romanesc din Rusia

14:36, 14.03.2024 - Parlamentul European va dezbate și supune la vot, joi, o rezoluție care prevede returnarea Tezaurului Romaniei, insusit de Rusia in Primul Razboi Mondial. Este vorba despre 93 de tone de aur, opere de arta de o valoare inestimabila si arhivele diplomatice ale Romaniei, informeaza Observatornews.ro.…

„V” de la Veritas – Cartea Secreta, Istoria Banatului și Spionajul Austro-Ungar

10:30, 02.03.2024 - CARAȘ-SEVERIN – Cercetari recente efectuate de istoricul reșițean Attila Varga de la Academia Romana, Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca, in arhiva secreta a poliției austro-ungare au scos la iveala informații spectaculoase referitoare la povestea nespusa a romanilor din Banat in…

In memoriam Alex Ștefanescu, fiu adoptiv al Constantei

13:25, 26.02.2024 - A plecat in lunga sa calatorie spre vesnicie. A luat cu el imensa biblioteca a literaturii romane in speranta ca Dumnezeu il va aseza la un birou si il va lasa sa analizeze critic viata culturala a tarii pe care a iubit o si i s a inchinat. A fost un luptator. Un judecator. Un ochi de veghe.Adulat,…

Lectia de istorie. Masacrul de la Jilava

16:05, 21.02.2024 - Se poate spune, fara teama de a greși, ca anul 1940 a fost unul dintre cei mai negri ani din istoria Romaniei. Țarile revizioniste, care se considerau nedreptațite de noua reimparțire a lumii facuta la sfarșitul Primului Razboi Mondial, considerau ca au așteptat prea mult. Germania, care devenise port-drapelul…


Ce parere ai despre aceasta stire?