Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Conferința CAPITAL Piața imobiliară în 2016 Sistemul bancar amenință că am putea să ne întoarcem înapoi în criză!

Publicat:

Bancile doresc sa continue creditarea, deoarece gradul de intermediere financiara din Romania este de 32% si ne dorim sa crestem acest procent. In 2015 e nevoie de 7 ani pentru achizitia unei locuinte, fata de 22 de ani in 2008. Peste 160.000 de garantii acordate de statul roman, care au contribuit la cresterea accesibilitatii locuintei. Pentru prima data in era postdecembrista a identificat un risc sistemic sever, legat de cadrul legislativ imprevizibil. Sunt riscuri mari privind creditarea. Darea in plata este incadrata in acest risc sistemic, alaturi de celelalte initiative legislative.…

Citeste articolul mai departe pe capital.ro…  

Sursa articol: capital.ro


Stiri pe aceeasi tema

Bancile din Romania dispar intr-un mod alarmant: Ce se intampla, de fapt, cu sistemul bancar

20:50, 24.04.2024 - Sistemul bancar din Romania a cunoscut o consolidare semnificativa in ultimii ani, iar acest proces se anticipeaza sa continue și in viitor, avand in vedere cerințele tot mai mari de capital, costurile de operare in creștere și necesitatea adaptarii la schimbarile tehnologice și tendințele pieței.

Piata imobiliara o ia din nou razna. Bubuie preturile locuintelor! Cum vor bancile sa te convinga sa-ti cumperi casa

17:50, 18.03.2024 - Prețurile locuințelor – atat case, cat și apartamente – vor crește anul acesta cu circa 10%. Chiar si asa, agentii imobiliari spun ca Romania are cea mai ieftina piața imobiliara din Europa, raportat la salariu per metru patrat de locuința. Ca exemplu, aceștia menționeaza ca in București un metru patrat…

Studiu ingrijorator! Cu cat vor crește prețurile la imobiliare, terenuri și chirii

07:21, 16.03.2024 - Prețurile la imobiliare vor crește in acest an cu pana la 10%, aceeași scumpire fiind estimata și in cazul terenurilor intravilane, dar și al chiriilor. Scumpirile sunt indicate de circa 35% (la case)- 43% (la apartamente) dintre specialiștii intervievați intr-un studiu RE/MAX, citat de Profit . Cu…

Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar: Pana la jumatatea lunii martie, bancile au acceptat 175 cereri de negociere din 420 cereri adresate bancilor. In 98% dintre negocierile purtate in acest an, partile s-au impacat

17:55, 14.03.2024 - ”Ziua mondiala a drepturilor consumatorilor („World Consumer Rights Day”) este marcata in fiecare an pe data de 15 martie. Aceasta zi promoveaza drepturile si nevoile consumatorilor din toata lumea. De la inceputul anului, peste 650 de consumatori de servicii si produse financiare din Romania au invocat…

Asociatia Romana a Bancilor: Bancile din Romania au acordat anul trecut credite noi populatiei si companiilor in valoare de 140 miliarde lei, in crestere cu 10,41% comparativ cu 2022

12:55, 13.03.2024 - In perioada 2020-2023, creditele noi acordate de banci populatiei si companiilor se cifreaza la 461 miliarde lei. Bancile din Romania au acordat anul trecut credite noi populatiei si companiilor in valoare de 140 miliarde lei, in crestere cu 10,41% comparativ cu volumul imprumuturilor noi accesate in…

Piața imobiliara din Timișoara ramane la un nivel normal, in ciuda tendințelor de scumpiri din restul orașelor

14:40, 07.03.2024 - Piața imobiliara din Romania pare sa fie tot mai … interesanta. Prețurile cresc fara sens, deși vanzarile nu au aceiași tendința. Cea timișoreana pare sa fie una dintre cele mai normale din Romania, fiind constanta și… de bun simț. Conform imobiliare.ro, tendința de creștere a prețurilor se menține…

Val surpriza de scumpiri pe piața imobiliara. In cat timp se vinde un apartament in Timișoara

12:25, 07.03.2024 - Tendința de creștere a prețurilor se menține constanta la inceputul primaverii pe piața rezidențiala din Romania. Noul val de majorari propulseaza Oradea in fața Timișoarei, oraș unde acum se gasesc unele dintre cele mai accesibile locuințe in raport cu veniturile obținute de locuitori.

Romancele caștiga cu 200 de lei mai mult decat barbații, dar sunt absente in luarea deciziilor: avem mai puține femei in politica decat țarile africane

06:35, 06.03.2024 - Salariul mediu al femeilor din Romania este mai mare cu 200 de lei fața de cel al barbaților, conform unor date analizate de Gabriela Folcuț, director executiv al Asociației Romane a Bancilor. Cu toate ca stam mult mai bine decat alte țari la acest...


Ce parere ai despre aceasta stire?