Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Condimentează-ți viața! La propriu... Vei trăi mai sănătos și mai spectaculos

Publicat:

In cultura populara europeana moderna este promovata ideea ca alimentele condimentate sunt periculoase, mai ales pentru efectul lor nefast asupra sistemului digestiv, vascular, dar si pentru potentialul alergogen. Aceste aspecte sunt reale in cazul unui consum frecvent de condimente puternice, mai ales de catre persoane sensibile. In realitate, in cazul unui consum ponderat de alimente condimentate, efectul poate fi avantajos pentru sanatate, mai ales daca vorbim despre usturoi, ceapa sau otet.

Astfel, prin tehnica simularilor pe calculator si prin investigatii de laborator, cercetatorii…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alimentele anti-foame, dezvaluite de nutriționistul Mihaela Bilic. „Ne satura cu puține calorii. Fara sa ne puna in pericol silueta!”

17:00, 21.05.2024 - Nutriționist experimentat, cu o experiența bogata in domeniu, Mihaela Bilic a descoperit un secret al sanatații, care poate schimba modul in care abordam alimentația și relația noastra cu corpul nostru.  Mihaela Bilic a prezentat pe pagina sa de Facebook alimentele care ne vor ajuta sa nu mai ne lasam…

Alimente care ajuta la scaderea colesterolului

12:15, 27.03.2024 - Colesterolul este o substanța esențiala pentru organismul uman, insa nivelurile ridicate pot crește riscul apariției de boli cardiovasculare, dar și afecțiuni in sfera neurologica. Dupa cum probabil știi, este ușor sa consumi alimente care cresc colesterolul, insa la fel de simplu poți sa-ți schimbi…

Alimentele pe care Carmen Bruma le consuma in postul Paștelui. De ce sunt atat de importante

15:30, 21.03.2024 - Carmen Bruma, in varsta de 46 de ani, este adepta un stil de viata sanatos, astfel ca de cele mai multe ori, ea da sfaturi fanilor de pe contul de socializare, cu privire la alimentatia pe care ar trebuii sa o urmeze.Pentru ca am intrat deja in postul Paștelui, partenera lui Mircea Badea a dezvaluit…

Bomba de E-uri, pesticide și microplastic din alimentele de post. Ce riscuri ne pandesc la masa

11:16, 21.03.2024 - Exista cateva alimente pe care toti cei care vor sa tina Postul Pastelui trebuie sa le evite, precum pateul vegetal, spune medicul Laura Ene.„Intr-adevar, postul ar trebui sa fie o perioada de detoxifiere, iar noi cu toate alimentele pe care le avem la indemana in comerț, din pacate, mai degraba ne…

Catalin Cirstoiu: Bucureștiul sufera de cancer. Il putem face sanatos

13:40, 20.03.2024 - Candidatul susținut de PNL și PSD la Primnaria Capitalei, Catalin Cirstoiu, susține ca Bucureștiul sufera de cancer: „Impreuna vom invinge un oraș bolnav și il vom face sanatos”.

Studiu: Alimentele ultraprocesate sunt legate de 32 de efecte nocive pentru sanatate

15:40, 29.02.2024 - Alimentele ultraprocesate (UPF) sunt direct legate de 32 de efecte nocive pentru sanatate, inclusiv un risc mai mare de boli de inima, cancer, diabet de tip 2, sanatate mintala negativa și deces prematur, potrivit celei mai mari analize de acest gen din lume.

Alimentele ultraprocesate sunt legate de 32 de efecte nocive asupra sanatații

14:25, 29.02.2024 - Alimentele ultraprocesate sunt legate de 32 de efecte nocive pentru sanatate. Cea mai ampla analiza din lume constata asocieri directe cu riscuri mai mari de cancer, boli de inima și moarte prematura.

Mihaela Bilic, despre cum putem slabi mancand orice ne place: „Sarmale, cartofi prajiți”

14:50, 26.02.2024 - Putem scapa de kilogramele in plus mancand orice dorim, ne asigura nutriționiștii. Diferența o face marimea porției, deoarece pentru a slabi nu trebuie decat sa injumatațim cantitatea mancarii cu care eram obișnuiți. “Se poate slabi și cu sarmale, și cu ardei umpluți, și cu sandviciuri, și, bineințeles,…


Ce parere ai despre aceasta stire?