Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Comuna din Ardeal care face cinste patrimoniului cultural al țării. Este celebră pentru păstorit, ospitalitate și tradiții păstrate de secole

Publicat:

este localizata la doar 35 km de orașul Sibiu. Zona prezinta un decor de poveste, cu peisaje montane și colinare nemaivazute. Aceste aspecte o situeaza in topul preferințelor turiștilor care aleg sa viziteze .Pastori vechi, localnicii se bucura mereu de oaspeți, care…

Citeste articolul mai departe pe stiridecluj.ro…  

Sursa articol: stiridecluj.ro


Stiri pe aceeasi tema

TRADITII IN BUCATE/Mures: Prajiturile “matematice” din Ardeal – cinci prajituri din trei blaturi

19:05, 03.05.2024 - Chef Irina Lazar, o absolventa de Matematica din Capitala, care a coordonat multi ani departamentul IT dintr-o importanta multinationala din Romania, cea care a decis brusc, in pandemie, sa-si abandoneze cariera de o viata in lumea cifrelor si sa se dedice pe deplin gastronomiei, a avut o dilema dupa…

A fost deschis un studiou de valorificare a patrimoniului cultural

14:20, 27.04.2024 - Primaria municipiului Chișinau informeaza ca a fost deschis un studiou de cercetare și valorificare a patrimoniului cultural, noteaza Noi.md. Potrivit viceprimarului Angela Cutasevici, prezenta la eveniment, in cadrul studioului se vor organiza manifestari cultural artistice, unde vor fi promovate tradițiile…

Alexandru Panisoara (PER): Daca vrem punerea in valoare a patrimoniului cultural si istoric al Bucurestiului, trebuie sa facem parteneriate public - privat

16:25, 18.04.2024 - Cu ocazia Zilei Internationale pentru Conservarea Monumentelor (18 aprilie), candidatul Partidului Ecologist Roman (PER) la Primaria Generala a Capitalei, arhitectul Alexandru Panisoara, solicita implementarea unei strategii pentru salvarea monumentelor din Bucuresti care se afla intr-o stare avansata…

INVESTIȚII PENTRU CONSERVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL: CASTELUL TELEKI DIN PRIBILEȘTI VA FI REABILITAT

17:55, 07.04.2024 - INVESTIȚII PENTRU CONSERVAREA PATRIMONIULUI CULTURAL: CASTELUL TELEKI DIN PRIBILEȘTI VA FI REABILITAT  Protejarea patrimoniului cultural este un obiectiv asumat de echipa PNL Maramureș.  Ionel Bogdan, președintele administrației județene, impreuna cu Gabriel Ștețco, administratorul public al Județului…

Indemnizații pentru romanii declarați „tezaur uman viu”. Anunțul ministrului Culturii

14:50, 28.03.2024 - Fonduri pentru demararea unui program național de case memoriale, de refacere a unor gari de patrimoniu și a muzeelor in aer liber, indemnizații pentru tezaurele umane vii - sunt deciziile adoptate de Guvern, astazi, la propunerea Ministerului Culturii!Ca urmare a adoptarii Ordonanței nr. 19/2024 pentru…

Caminul cultural din satul Tau, comuna Roșia de Secaș, va fi modernizat cu bani din PNRR. Cat vor costa lucrarile

08:05, 17.03.2024 - Caminul cultural din satul Tau, comuna Roșia de Secaș, va fi modernizat cu bani din PNRR. Cat vor costa lucrarile Caminul cultural din satul Tau, comuna Roșia de Secaș, va fi modernizat cu bani din PNRR. Lucrarile sunt estimate la peste un milion de lei.  Primaria Roșia de Secaș a lansat pe 15 martie,…

Ritual de primavara neobișnuit, vechi de secole, in comuna din Transilvania desemnata destinație turistica a anului 2024 VIDEO

10:55, 03.03.2024 - In satul Rimetea din județul Alba, considerat unul dintre cele mai frumoase din Romania, s-a desfașurat in weekend un obicei vechi de 300 de ani, care marcheaza sfarșitul iernii și care celebreaza lupta dintre anotimpul si primavara.

Bolero și ceviche, recent incluse in Lista reprezentativa a patrimoniului cultural imaterial al umanitatii UNESCO, serbate la Institutul Cervantes din București

10:00, 07.02.2024 - ​​​​​​​Ambasada Cuba, Ambasada Mexic și Ambasada Peru in Romania in colaborare cu Institutul Cervantes din București organizeaza, in perioada 12-14 februarie 2024, un program amplu de evenimente menit sa celebreze includerea bolero-ului și a ceviche-ului


Ce parere ai despre aceasta stire?