Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Comisia Europeană își propune ca până în 2050 să ajungă la o capacitate eoliană offshore de 300 GW

Publicat:

prezinta joi strategia UE privind energia din surse regenerabile offshore, potrivit careia CE iși propune sa ajunga in 2050 la o capacitate eoliana de 300 GW.

„Strategia propune sporirea capacitații eoliene offshore a Europei de la nivelul actual de 12 GW la un nivel de cel puțin 60 GW pana in 2030 și de 300 GW pana in 2050. Comisia iși propune ca, pana in 2050, sa completeze aceasta capacitate cu 40 GW provenind din energie oceanica, dar și cu energie produsa utilizand alte tehnologii emergente, de exemplu turbine eoliene și panouri solare flotante”, se arata intr-un…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Turbinele eoliene din R. Moldova, majoritatea la mina a doua

10:05, 24.04.2024 - Majoritatea turbinelor eoliene instalate in R. Moldova sint la mina a doua. Cu toate acestea, inainte reutilizare, turbinele sint supuse unui proces retehnologizare. Astfel, energia care este produsa de aceste sisteme nu se difera de o energie de la o turbina eoliana noua. Explicațiile au fost oferite…

Romania devine 'rechinul' Europei: in Marea Neagra se construiește noul 'plaman' al țarii noastre

19:55, 09.04.2024 - Camera Deputaților, in calitate de camera decizionala, a adoptat astazi, in plen, unul dintre cele mai importante proiecte de lege in domeniul energiei din ultimii ani: Legea privind energia eoliana offshore, proiect de lege inițiat de catre Ministerul Energiei. Pentru Romania este un proiect de o importanța…

Legea energiei eoliene offshore, adoptata de Parlament. Burduja: In 2032 vom putea avea in Sistemul Energetic Național primul MW

13:20, 09.04.2024 - Camera Deputaților, in calitate de camera decizionala, a adoptat, marți, in plen, Legea privind energia eoliana offshore, proiect de lege inițiat de catre Ministerul Energiei, arata un comunicat de presa al Ministerului. Ministrul Energiei a declarat ca „in ritmul impus de proiectul de lege, in anul…

Legea privind energia eoliana offshore, adoptata in Parlament

12:56, 09.04.2024 - Camera Deputaților, in calitate de camera decizionala, a adoptat astazi, in plen, unul dintre cele mai importante proiecte de lege in domeniul energiei din ultimii ani: Legea privind energia eoliana offshore, proiect de lege inițiat de catre Ministerul Energiei. Adoptarea unui cadru legislativ pentru…

S-au plans chinezii: CE investigheaza proiectele fotovoltaice ale Petrom și CE Oltenia

14:50, 03.04.2024 - Comisia Europeana a demarat doua investigații amanunțite privind posibila distorsiune a pieței in urma subvențiilor straine acordate ofertanților in cadrul unei proceduri de achiziții publice din Romania. Potrivit unui comunicat oficial al executivului comunitar, procedura publica in cauza a fost inițiata…

Subvenții de 3 miliarde de euro pentru inființarea de noi surse de energie eoliana și solara

06:55, 13.03.2024 - Comisia Europeana a aprobat  o schema de ajutor de stat in valoare de 3 miliarde euro notificata de Romania, pentru investiții in energie eoliana și solara, cu scopul de a ajunge la o economie „zero net”. Schema a fost aprobata in temeiul Cadrului temporar de criza și de tranziție pentru masuri de ajutor…

Comisia Europeana a prezentat prima strategie industriala de aparare si un nou program pentru industria de aparare pentru a spori gradul de pregatire si securitatea Europei

15:55, 05.03.2024 - „In urma cu doi ani, razboiul de agresiune nejustificat si in curs al Rusiei impotriva Ucrainei a marcat revenirea unui conflict de mare intensitate pe continentul nostru. Strategia industriala europeana in domeniul apararii (EDIS) stabileste o viziune clara, pe termen lung, pentru a atinge gradul de…

UE: Prima licitație pe termen mediu (5 ani) pentru a asigura o aprovizionare cu energie (gaz) stabila și previzibila

16:15, 18.02.2024 - Comisia Europeana a lansat in ziua de 15 februarie, in cadrul platformei AggregateEU pentru achiziții comune de gaz, prima licitație pe termen mediu in cadrul careia cumparatorii vor putea depune cereri de gaz care acopera mai multe perioade de șase luni, din aprilie 2024 pana in octombrie 2029. Licitația…


Ce parere ai despre aceasta stire?