Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Comisia Europeană, decizie privind calculul amenzilor

Publicat:

Executivul comunitar a anuntat ca va modifica respectiva metoda in urma unei sentinte a CJUE, instanta care i-a cerut sa revizuiasca modul in care masoara ponderea institutionala a unui stat membru in cadrul UE, pondere ce este unul dintre factorii luati in calcul la stabilirea amenzii. Atunci cand trimite o tara in fata CJUE, ea propune in acelasi timp o sanctiune despre care considera ca aceasta instanta ar trebui s-o impuna acelei tari daca estimeaza ca ea este vinovata. In calculul acestei sume Bruxelles-ul foloseste un algoritm care include gravitatea incalcarii, durata…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

datoria statului a crescut puternic/ Un nou nivel record

10:50, 01.05.2024 - Datoria publica a Romaniei a crescut puternic in luna februarie, cu circa 40 de miliarde de lei, de la 801,69 miliarde lei in ianuarie la 841,29 miliarde lei, potrivit datelor analizate de Profit.ro, relateaza News.ro. Cresterea rapida a datoriei la inceputul anului are loc ca urmare a strategiei Finantelor…

Veselie pentru risipitorii Romaniei. S-a aprobat la nivel european

18:50, 29.04.2024 - Reguli mai relaxate privind datoria publica si deficitul bugetar. Statele membre UE au adoptat luni, definitiv, noi reguli care reglementeaza nivelul datoriei publice pe care o tara UE o poate acumula si marimea deficitului bugetar permis, a anuntat presedintia belgiana, transmite DPA, preluata de Agerpres…

Duminica se trece la ora de vara. Ce dispozitive nu schimba ora automat

16:30, 29.03.2024 - Pe 31 martie, duminica, se trece la ora de vara 2024, ceea ce inseamna ca ora 3:00 devine ora 4:00. Duminica, 31 martie, devine in acest fel cea mai scurta zi din 2024. Vestea buna este ca ziua va fi mai lunga și vom avea lumina pana mai tarziu. Vestea proasta este ca pierdem o ora de somn, iar specialiștii…

Acord intre statele membre UE asupra legii lucratorilor unor platforme ca Uber sau livratori de mancare la domiciliu. Statele urmeaza cum sa-i califice pe lucratori. Uber cere legi nationale

19:56, 11.03.2024 - ”Conditii mai bune de munca pentru livratorii de mancare la domiciliu!”, anunta presedintia belgiana. Ministrii Muncii din UE au aprobat acest text de compromis al unei directive referitoare la muncitorii platformelor. Acest text imbunatateste drepturile si conditiile unui numar de peste 28,5 milioane…

Comisia Europeana a cerut renunțarea la ora de vara. Romania insa pastreaza „trecerea”

09:35, 03.03.2024 - Romania trece la ora oficiala de vara, in luna martie. Ceasurile vor fi date inainte cu o ora. Prin urmare, ora 3.00 devine ora 4.00. In Romania, ora de vara este corelata cu orarul practicat in statele Uniunii Europene. Schimbarea orei este o practica implementata pentru a extinde perioada de lumina…

Infracțiuni impotriva mediului: Eurodeputații adopta o lista extinsa de infracțiuni și sancțiuni

17:35, 27.02.2024 - Marți, Parlamentul European a aprobat noi reguli privind infracțiunile ecologice și sancțiunile aferente, extinzand lista de acțiuni penale și intensificand pedepsele pentru incalcarile grave ale mediului inconjurator. Directiva noua, convenita cu Consiliul la 16 noiembrie 2023, a fost adoptata cu 499…

Ajuns la jumatatea perioadei de aplicare, Mecanismul de redresare si rezilienta produce efecte concrete in intreaga UE prin reforme si investitii ambitioase

18:55, 21.02.2024 - Mecanismul a fost, de asemenea, vital pentru abordarea provocarilor urgente, cum ar fi impactul in lant al razboiului de agresiune al Rusiei impotriva Ucrainei, arata comunicatul de presa al Executivului european. In planurile lor de redresare si rezilienta, statele membre au conceput reforme si investitii:…

Decizie de ultim moment de la Bruxelles. Ce se intampla cu fermierii care-și lasa terenurile in parloaga

14:55, 13.02.2024 - Fermierii din Europa, inclusiv din Romania, au desfașurat acțiuni de protest, solicitand inclusiv scutirea acesta de la normele privind terenurile lasate in parloaga.Astfel, in loc sa pastreze terenurile lasate in parloaga sau sa pastreze elemente neproductive pe 4% din terenul lor arabil, fermierii…


Ce parere ai despre aceasta stire?