Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Comisia Europeană critică dur România pentru cum arată planul național privind energia și clima / Documentul a fost trimis târziu, este lipsit de măsuri și informații, iar obiectivele sunt slabe

Publicat:

Autoritațile romane sunt criticate dur de catre pentru modul in care arata proiectul de Planul Național Integrat in domeniul Energiei și 2023-2030 - PNIESC (forma revizuita), potrivit unor documente ale Comisiei. Romania este acuzata ca a depus proiectul pe 31 octombrie 2023, cu trei luni intarziere, motiv pentru care autoritațile de la Bruxelles "au avut timp limitat pentru a-și intocmi evaluarea" și a face recomandari. Comisia nu e mulțumita nici de obiectivele prezentate de Romania, cum ar fi cele privind energia regenerabila, constantand și lipsa unor…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania, persecutata de Bruxelles. Se cere renunțarea la termocentralele pe gaze

18:36, 23.04.2024 - Comisia Europeana a strambat din nas la vederea Planului Național Integrat in Domeniul Energiei și Schimbarilor Climatice 2021-2030 (PINESC) și a cerut refacerea acestuia, pe motiv ca nu avem ținte mai ambițioase la regenerabile. In fapt, Romania a propus un procent de 36,2% regenerabile, dupa ce 34%…

Diploma universitara unica la nivel european! Planul Comisiei Europene

23:40, 27.03.2024 - Absolvenții de facultate din Uniunea Europeana vor avea la finalul studiilor o diploma universitara unica, recunoscuta pe tot teritoriul UE. Comisia Europeana dorește ca instituțiile de invațamant superior sa colaboreze astfel incat sa apara diploma universitara unica, care va fi recunoscuta pe intreg…

Bani europeni pentru achiziția de locomotive noi

19:40, 14.03.2024 - Comisia Europeana a aprobat 204 milioane de euro nerambursabili din Fondul de Modernizare pentru inlocuirea unor locomotive vechi cu material rulant nou, a anuntat, joi, Autoritatea pentru Reforma Feroviara (ARF). „Autoritatea pentru Reforma Feroviara (ARF) anunta asigurarea finantarii nerambursabile…

S-a prins și Comisia Europeana. Romania nu are cu ce inlocui carbunele

16:30, 07.03.2024 - Planul Național Integrat in Domeniul Energiei și Schimbarilor Climatice 2021-2030, elaborat de Ministerul Energiei, nu a reușit sa convinga deloc Comisia Europeana. Instituția europeana a cerut clarificari in aproape toate punctele din planul romanesc, dar și modificari substanțiale. In ce privește…

Vești de la Bruxelles pentru Romania: Buget dublu și perioada prelungita pentru ajutorul de stat privind cogenerarea de inalta eficiența a energiei

15:25, 06.03.2024 - Comisia Europeana a aprobat prelungirea și modificarea schemei de ajutor de stat a Romaniei pentru sprijinirea cogenerarii de inalta eficiența a energiei electrice și termice. Schema inițiala urma sa expire la 30 iunie 2024. Pe langa prelungirea perioadei de aplicare a schemei de ajutor de stat, Romania…

POLITICO: Romania pariaza pe mini-reactoarele nucleare, in timp ce era carbunelui a ajuns pe marginea prapastiei. Este un experiment pe care altii din Europa il urmaresc indeaproape, insa exista obstacole si scepticism

21:55, 20.02.2024 - Reporterul de la POLITICO a stat de vorba cu primarul din Doicesti, Constantin Stroe, care se afla in functie de 24 de ani si care a vazut ce a insemnat pentru localitate concedierea celor 3.000 de muncitori dupa ce fosta centrala electrica pe carbune si-a inchis activitatea in urma cu zece ani. „A…

Ofertele de preț pe piața energiei au scazut brusc, dupa ce Comisia Europeana și-a exprimat suspiciuni in legatura cu nivelul prețurilor din Romania

09:45, 07.02.2024 - La electricitate, spre exemplu, cele mai multe oferte li se adreseaza celor care au un consum mai mare.Inclusiv la gaze sunt peste 20 de variante mai ieftine decat limita maxima stabilita de stat. In București, pentru cei care folosesc sub 100 de kilowatt ora pe luna, nu exista nicio oferta de preț…

Comisia Europeana analizeaza daca schema de plafonare-compensare a prețului energiei din Romania este legala

16:50, 04.02.2024 - Schema de plafonare-compensare a facturilor la energie și gaze naturale din Romania a ajuns in atenția Comisiei Europene, potrivit unui raspuns transmis de Bruxelles la solicitarea HotNews.ro. Aceasta in contexul in care prețurile in toata Europa sunt la nivelurile dinaninte de criza energetica, iar…


Ce parere ai despre aceasta stire?