Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Comisia Europeană a lansat, miercuri, procedurile de infrigement împotriva României şi Ungariei pe legea privind comercializarea produselor agroalimentare

Publicat:

(CE) a lansat proceduri de infrigement împotriva României și Ungariei în privința comerțului cu amanuntul al produselor agricole și alimentare, informeaza un comunicat de presa al Executivului comunitar.

În România, se solicita marilor retaileri sa achiziționeze cel puțin 51% din produsele agricole și alimentare de la producatorii locali, ceea ce provoaca temeri privind respectarea principiului liberei circulații a bunurilor. Aceeași lege cere retailerilor sa promoveze produsele de origine româna, restricționând deciziile lor…

Citeste articolul mai departe pe romanialibera.ro…  

Sursa articol: romanialibera.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Cutia neagra” pentru mașini devine obligatorie, in Romania. Ce este și cum se folosește EDR

13:45, 23.04.2024 - Autoritațile europene au decis ca, din vara acestui an, „cutia neagra” pentru mașini sa fie montata obligatoriu pe toate mașinile noi. Iata ce este EDR și cum va fi folosit acest dispozitiv. Pentru a analiza mai ușor cum s-a produs un eveniment rutier, Comisia Europeana a decis sa introduca un nou tip…

Proiectul de lege care lasa partidele fara bani

12:45, 12.04.2024 - Un proiect depus la Parlament propune ca partidele politice sa beneficieze integral de subventia anuala de la bugetul de stat numai daca cel putin 30% dintre alesii locali, respectiv parlamentari ale acestora, sunt femei, in caz contrar aceasta subventie urmand sa fie diminuata. Propunerea legislativa…

„Legea pacanelelor” a fost adoptata de Camera Deputaților. Fara aparate de jocuri in orașele mici in mediul rural

13:35, 09.04.2024 - Nora Baldovin (www.b1tv.ro) Proiectul de lege prin care se interzic jocurile de noroc in localitatile care au sub 15.000 de locuitori a fost adoptat marți in Camera Deputaților. „Legea pacanelelor” a trecut cu 243 de voturi „pentru”, niciunul contra și patru abțineri Camera Deputaților a dezbatut marți,…

2,5 miliarde de euro ajutor de stat pentru firmele romanești. CE a facut anunțul

17:00, 08.04.2024 - Romania reintroduce schema de ajutor pentru sprijinirea societaților comerciale din țara, in contextul razboiului declanșat de Rusia pe teritoriul Ucrainei. Comisia Europeana și-a dat luni acordul. Comisia Europeana a aprobat luni reintroducerea in Romania a schemei de ajutor de stat pentru sprijinirea…

Deputat Cristina Burciu: Gestionarea fondurilor europene nerambursabile aferente Politicii de coeziune, eficientizata prin simplificare și digitalizare

17:35, 26.03.2024 - Politica de coeziune se remarca drept una dintre cele mai importante și complexe politici din cadrul Uniunii Europene, avand ca obiectiv principal reducerea disparitaților economice, sociale și teritoriale intre diferitele regiuni ale statelor membre. Toate cele 16 programe ulterioare din cadrul Acordului…

Siegfried Muresan: Comisia Europeana a inaintat propunerea mea privind integrarea graduala a Republicii Moldova la Piata Unica Europeana

18:55, 20.03.2024 - „Propunerea face parte din comunicarea Comisiei Europene privind reformele necesare inaintea extinderii Uniunii Europene. Este o propunere foarte buna pe care, ca presedinte al Delegatiei Parlamentului European pentru relatiile cu Republica Moldova,  am prezentat-o inca de acum doi ani, dinainte de…

S-a aprobat „Legea 2 Mai”: Traficantii de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare

07:00, 07.03.2024 - Camera Deputatilor a adoptat in calitate de for decizional, „Legea 2 Mai”, care prevede ca traficantii de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare. Proiectul de lege mai prevede ca tranzacționarea cu produse care au efecte psihoactive constituie infractiune si este pedepsita cu inchisoare…

Comisia Europeana a solicitat statelor membre sa renunțe la ora de vara. Ce a decis Romania

04:40, 04.03.2024 - In Romania, trecerea la ora de vara pentru anul 2024 se va efectua conform tradiției in ultima duminica a lunii martie, ceea ce implica ajustarea ceasurilor cu o ora inainte, de la 3:00 la 4:00 dimineața. In ciuda solicitarilor Comisiei Europene adresate statelor membre de a elimina practica schimbarii…


Ce parere ai despre aceasta stire?