Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cinci întrebări despre pandemia de coronavirus. Oamenii de ştiinţă au pus cap la cap informaţiile

Publicat:

Au trecut cinci luni de la aparitia primelor cazuri de coronavirus. Oamenii de stiinta au incercat sa puna cap la cap toate informatiile pe care le detin pana in acest moment despre acest virus. 1. De unde provine noul coronavirus si cum a ajuns la oameni?  Desi s-au lansat numeroase ipoteze si speculatii in ultima perioada legate de provenienta coronavirusului, oamenii de stiinta raspund aproape la unison ca acesta provine de la lilieci. Coronavirusul nu a trecut de la lilieci direct la oameni, ci a existat o ”gazda” intermediara. Potrivit cercetatorilor, cel mai probabil aceasta gazda a fost…

Citeste articolul mai departe pe dej24.ro…  

Sursa articol: dej24.ro


Stiri pe aceeasi tema

„O oportunitate stiintifica incredibila”: Ce spera oamenii de stiinta sa descopere in timpul eclipsei totale de Soare

16:00, 07.04.2024 - Comportamente ciudate ale animalelor, o coroana solara rareori observata si chiar posibile efecte asupra oamenilor - cercetatorii intentioneaza sa colecteze date valoroase, luni, in timpul eclipsei de Soare, care va traversa Statele Unite, transmite duminica AFP.

Cel mai frumos nume de fetița din lume. Oamenii de știința au decis, e din ce in ce mai folosit și in Romania

11:05, 02.04.2024 - A fost ales cel mai frumos nume de fetița din lume. Oamenii de știința au decis care este prenumele ce indeplinește cateva criterii importante. Cu toate ca nu este comun la noi in țara, in ultimii ani, este din ce in ce mai folosit și in Romania. Alegerea numelui unui bebeluș, o misiune deloc ușoara…

Oamenii de știința au risipit mitul precum ca nu poate fi obținuta o recolta buna fara produse chimice 

05:55, 02.04.2024 - Afirmația conform careia nu poate fi obținuta o recolta buna fara utilizarea produselor chimice este un mit. Pina in 2025, piața produselor ecologice va reprezenta intre trei și cinci procente din piața mondiala a tuturor produselor agricole, prognozeaza experții. Produsele organice sint cele care sint…

Reteta perfecta de pulpa de miel pentru Paste. Oamenii de stiinta au aflat cat trebuie sa stea ‘la odihnit’ dupa ce e scoasa din cuptor

22:25, 29.03.2024 - Masa de Paște este unul dintre cele mai așteptate evenimente culinare ale anului, iar friptura frageda și aromata de miel ocupa de necontestat loc de cinste. Insa, obținerea acelui miel perfect gatit, cu interiorul roz și suculent, poate fi o adevarata provocare. Dar nu va ingrijorați! Experții culinari…

Oamenii de știința au reușit sa elimine virusul HIV din celule folosind editarea genetica

01:05, 22.03.2024 - Cercetatorii au eliminat HIV din celule in laborator, succes care ofera sperante pentru un tratament, informeaza DPA, conform Agerpres. Utilizand o tehnologie de editare genetica denumita Crispr-Cas, care a castigat premiul Nobel in 2020, oamenii de stiinta au reusit sa tinteasca ADN-ul HIV, indepartand…

Alerta pentru Marea Bariera de Corali: Advertismentul oamenilor de știința

15:50, 05.03.2024 - Oamenii de stiinta avertizeaza asupra fenomenului devastator de albire a Marii Bariere de Corali, aflata in largul coastei statului australian Queensland, informeaza DPA, potrivit Agerpres. Potrivit organizatiei neguvernamentale locale Climate Council, noi imagini subacvatice arata proportiile dezastrului.…

VIDEO | Balena ucigașa uimește oamenii de știința: ucide și consuma ficatul unui rechin in mai puțin de 2 minute

03:05, 03.03.2024 - O balena ucigașa solitara, sau orca, a fost filmata in timp ce vana și ucide un mare rechin alb intr-un atac "uimitor". Oamenii de știința au declarat ca a fost un atac "fara precedent" și a aratat abilitațile excepționale de pradator ale orcilor, scrie BBC. Doua orci, in special in largul coastei…

Oamenii de știința au oferit noi sfaturi despre cum sa scapam de kilogramele in plus

06:20, 13.02.2024 - In ultima perioada experții din domeniul medicinei și dietologii declara ca problema supraponderalitații și a obezitații nu se datoreaza doar unei alimentații incorecte și lipsei activitații fizice. Din ce in ce mai evidenta devine influența factorilor psihologici, comportamentali, demografici și genetici…


Ce parere ai despre aceasta stire?