Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetătorii au descoperit noi factori de risc, de natură genetică, pentru fibroza pulmonară idiopatică

Publicat:

Noi variante genetice care cresc riscul aparitiei unei boli pulmonare rare si severe au fost descoperite de o echipa internationala de cercetare condusa de Finlanda, a informat , preluata de Agerpres. Studiul a identificat sapte factori de risc genetici pentru fibroza pulmonara idiopatica. „Cele mai multe dintre genele de risc pe care le-am identificat acum sunt complet noi, iar functia lor in plamani este necunoscuta”, a declarat , cercetatoare la Universitatea din Helsinki si autoare principala a studiului. Fibroza pulmonara idiopatica este o boala grava a plamanilor…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un studiu genetic dezvaluie originile preistorice etiopiene ale cafelei Arabica

01:02, 24.04.2024 - Oamenii de stiinta au descifrat genomul cafelei arabica ajungand pana la originile acesteia, o incrucisare naturala intre alte doua specii de cafea, produsa in urma cu intre 610.000 si un milion de ani, in padurile din Etiopia. Conform constatarilor, aceasta specie de cafea este mai veche decat specia…

Sezonul capușelor și boala Lyme. Specialiștii propun o noua soluție

10:50, 27.03.2024 - Boala Lyme și sezonul capușelor Temperaturile in creștere ce au urmat unei ierni ușoare ajuta capușele sa devina active și sa transmita, in numar mai mare și mai devreme, boala Lyme. Conform Institutului Național de Sanatate Publica, in Romania, la nivel național, in anul 2018, au fost confirmate 532…

Banca de Gene, colaborare cu o universitate din Finlanda

13:00, 23.03.2024 - Banca de Resurse Genetice Vegetale din Buzau a primit, in aceasta saptamana, o vizita din partea conducerii Școlii de Biotehnologie și Resurse Naturale de la Hame University of Applied Sciences din Finlanda. Ea a fost insoțita  de Adrian Peticila, prodecan al Facultații de Horticultura de la Universitatea…

Bunicii pot fi scut impotriva depresiei mamelor!

00:12, 29.02.2024 - Un studiu recent al cercetatorilor din Finlanda, publicat in revista Population Studies, arata ca prezenta bunicilor poate avea un impact semnificativ asupra sanatații mintale a mamelor, potrivit Hotnews. Studiul a fost realizat de cercetatori de la Universitatea din Helsinki și citat de New York Post.…

Rezultatele celui mai amplu studiu post-vaccinare anti-COVID. Ce probleme medicale pot aparea dupa vaccinare

11:45, 23.02.2024 - Cel mai amplu studiu pana in prezent privind vaccinurile impotriva COVID a analizat problemele medicale in randul a aproape 100 de milioane de persoane imunizate. Studiul, care a analizat siguranța vaccinurilor anti-COVID-19, aduce in atenție posibile conexiuni intre administrarea acestora și creșteri…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

IN SFARSIT…Cercetatorii au gasit celula care iși amintește alergiile

11:00, 15.02.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea McMaster din Canada și de la ALK-Abello A/S din Danemarca au facut o descoperire revoluționara in domeniul alergiilor. Aceștia au identificat un tip specific de celula imunitara numita „celula B de tip 2 de memorie” (MBC2), care joaca un rol cheie in memoria alergiilor.…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…


Ce parere ai despre aceasta stire?