Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cercetare pentru aflarea de noi gene "vinovate" în autism

Publicat:

Un studiu stiintific publicat in revista Molecular Psychiatry identifica noi gene implicate in autism, o tulburare poligenica, al carei diagnostic e dificil. Tulburarile din spectrul autismului ( TSA) reprezinta un grup de tulburari neuropsihice care afecteaza, pe plan mondial, aproximativ 1 la 80 de copii. Etiologia autismului ramane in principal necunoscuta, dar exista dovezi puternice ca factorii genetici joaca un rol major. O cercetare internationala activa a fost realizat de mai multi ani, in scopul de a identifica gene candidate care explica originea si dezvoltarea bolii .

Cautarea…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Screening și diagnostic precoce a cancerului gastric la Cluj! UMF anunța un proiect de cercetare unic, sunt vizați tinerii de 30-34 de ani

14:20, 29.04.2024 - Numarul cazurilor de cancer in randul tinerilor a crescut in ultimii ani, tendintele fiind ingrijoratoare la nivel mondial. Desi incidența cancerului gastric este in scadere pe tot globul, inclusiv in Europa, povara bolii este inca substanțiala și nu va disparea in viitorul apropiat. Universitatea de…

Cursuri susținute de profesori de la Universitatea „Angel Kanchev”, Ruse, Bulgaria la Facultatea de Inginerie a Universitații „Vasile Alecsandri” din Bacau

20:35, 26.04.2024 - In perioada 24 – 26 aprilie 2024, Facultatea de Inginerie din cadrul Universitații „Vasile Alecsandri” din Bacau a gazduit o delegatie de la Universitatea „Angel Kanchev”, Ruse, Bulgaria. Delegația a fost formata din Prof. dr. ing. Dr.h.c. Nikoly Mihailov , Prof. dr. ing. Boris Ivanov Evstatiev, Prof.…

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava a gazduit dezbaterea „Extremismul și populismul impotriva democrației”

14:50, 02.04.2024 - Vineri, 29 martie a.c., Departamentul de Științe Umane și Social – Politice al Facultații de Istorie și Geografie, din cadrul Universitații „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), a organizat dezbaterea „Extremismul și populismul impotriva democrației”. Evenimentul, moderat de prof. univ. dr. Gheorghe…

Mierea importata din afara UE, la control

08:05, 29.03.2024 - Analizele pentru mierea importata din afara UE ar urma sa fie efectuate in cadrul unui laborator de referinta la nivel national. Aceasta este concluzia intalnirii dintre reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), cei ai Ministerului Agriculturii si specialisti in domeniul…

Studenții Universitații din Bacau viziteaza Centrul de Cercetare REXDAN: O experiența educativa de excepție in domeniul științelor mediului

13:10, 15.03.2024 - Studenții de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacau au avut o experiența educativa de excepție in data de 12.03.2024, cand au vizitat Centrul de Cercetare REXDAN, parte a Universitații „Dunarea de Jos” din Galați. Studenții, incadrați in programul de studii de licența Biologie, Departamentul…

(AUDIO) „Muzeul in continuare”, proiect transfrontalier Romania – Republica Moldova

14:20, 26.02.2024 - Un inedit proiect transfrontalier Romania – Republica Moldova va pune in valoare personalitatea marelui poet național, Mihai Eminescu. In principal, se dorește o extindere a Muzeului Eminescu de la Memorialul Ipotești in cadrul Universitații de Stat «Alecu Russo» din Balți. Cu detalii, Gina Poenaru:…

Palatul Victoria gazduiește conferința 'Romania – Polul Cercetarii și Inovarii', pe 22 februarie

13:56, 09.02.2024 - Pe 20 februarie 2024, la Palatul Victoria, sala Transilvania, va avea loc conferința "Romania – Polul Cercetarii și Inovarii", marcand cea de-a XX-a ediție din seria "Impreuna protejam Romania". Evenimentul, organizat de Grupul de Presa MediaUno, Departamentul pentru Dezvoltare Durabila, Institutul…

Parteneriat instituțional stabilit intre Ministerul Mediului, Apelor și Padurilor și Institutul de Cercetari Avansate de Mediu (ICAM) UVT

13:45, 08.02.2024 - Ministrul Mediului, Apelor și Padurilor, Mircea Fechet, a vizitat Institutul de Cercetari Avansate de Mediu – ICAM, din cadrul Universitații de Vest din Timișoara (UVT), și a semnat, alaturi de rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea, doua acorduri pentru practica studențeasca și cooperare interinstituționala.…


Ce parere ai despre aceasta stire?