Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

CELULELE CARE VINDECĂ CIROZA. Descoperire revoluţionară a cercetătorilor români

Publicat:

Anul trecut, cercetatorii de la injectau telocite unor cobai carora le provocasera initial infarcturi miocardice, pentru a vedea daca celulele ajuta la refacerea tesutului afectat. Experimentul a fost un succes iar acum, specialistii anunta ca la mii de km distanta, intr-un laborator din Shanghai, s-a descoperit ca telocitele se gasesc si in ficat. Consultanta a fost asigurata de un cercetator roman.

"As folosi cuvantul senzational. Senzational este faptul ca nu atat descoperirea, gasirea, demonstrarea telocitelor in ficat, cat mai ales faptul ca telocitele cresc…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

s-a gasit in sfarșit o modalitate de a dezgheța țesutul cerebral uman congelat

10:55, 19.05.2024 - Oamenii de știința au gasit in sfarșit o modalitate de a dezgheța țesutul cerebral uman congelat fara a-l deteriora. Intr-o evoluție revoluționara, oamenii de știința au descoperit o noua tehnica care permite inghețarea și decongelarea țesutului cerebral uman, pastrandu-și in același timp funcția normala,…

Descoperire revoluționara: cercetatorii din China dezvolta o baterie inovatoare pe baza de apa

14:05, 08.05.2024 - Cercetatorii din China au dezvoltat o baterie pe baza de apa, despre care se afirma ca este mult mai sigura și mai eficienta din punct de vedere energetic decat bateriile cu litiu "foarte inflamabile", care nu sunt apoase, informeaza  interestingengineering.com.

"Descoperire medicala revoluționara: Mutație genetica unica ofera speranța in tratarea diabetului

18:35, 26.04.2024 - Cercetatorii britanici de la Universitatea din Exeter au facut o descoperire de ultima ora: o mutatie genetica unica identificata la doi copii, frati, care nu a mai fost observata pana acum la oameni, ceea ce deschide calea catre noi optiuni de tratament pentru diabetul zaharat de tip 1.

Inovație revoluționara: ce soluție neașteptata ar putea ajuta orașele, sa reduca temperaturile, pe timpul verii

04:06, 09.04.2024 - A aparut o inovație revoluționara care ar putea ajuta orașele sa combata amenințarea tot mai mare a valurilor de caldura intensificate de schimbarile climatice. Cercetatorii de la Universitatea Tehnologica Nanyang din Singapore au introdus o vopsea speciala, cunoscuta sub numele de „vopsea rece”, care…

Primele capșune romanești sunt mai scumpe decat carnea de porc

19:11, 08.04.2024 - Au aparut primele capșune romanești pe piața, cu aproape o luna mai devreme decat eram obișnuiți, pe fondul temperaturilor ridicate din aceasta perioada. Producția este de solar, iar prețul la producator este in jur de 30 lei/kg, ca doar vorbim de trufandale. Pe tarabe, insa, este și mai mare chiar,…

Bogdan Ivan, ministrul Digitalizarii: Cercetatorii romani vor avea statutul pe care il merita din plin!

08:15, 06.04.2024 - Legea privind Statutul personalului de cercetare, dezvoltare și inovare a trecut ieri de Guvern, a anunțat ministrul Digitalizarii, Bogdan Ivan. „Am echivalat astfel funcțiile didactice universitare cu funcțiile și gradele profesionale ale cercetatorilor. Pasul urmator va fi aducerea salariilor cercetatorilor…

Au fost gasite punctele slabe și ar putea aparea un tratament

10:55, 19.03.2024 - Virusul Epstein-Barr (EBV) este una dintre cele mai comune infecții la nivel mondial, insa pana in prezent nu exista niciun vaccin sau tratament specific pentru combaterea lui. Totuși, exista speranțe ca acest lucru s-ar putea schimba in viitorul apropiat, deoarece cercetatorii au identificat puncte…

Prin fierberea apei de la robinet sunt eliminate aproape 90% din microplastice

00:11, 06.03.2024 - Prin fierberea apei de la robinet inainte de a o bea sunt eliminate aproximativ 90% din microplasticele cu care poate fi contaminata, conform unui nou studiu publicat la sfarsitul lunii februarie in jurnalul Environmental Science and Technology Letters, transmite Live Science, potrivit Agerpres. Microplasticele…


Ce parere ai despre aceasta stire?