Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cea mai bună plăcintă cu carne. Ingredientele secrete ale preparatului gustos: cum faci foile subţiri ca hârtia

Publicat:

Pentru gospodinele care doresc sa incerce acest preparat, autorul lucrarii “Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti” () da un singur sfat: sa se respecte intocmai pasii retetei pentru un rezultat spectaculos. Iata ce nota autorul despre acest preparat de nerefuzat: ", placinta cu carne o faceau si grecii, si macelarii, fiecare pe-a lui. Iarna era si mai simplu: tuica si vinul fiert nu merg singure. O placinta munteneasca cu carne ne trimite cu gandul la niste vii mai putin cunoscute, dar destul de performante: Manasia-Urziceni. Ma refer mai ales la un Burgund onest, rubiniu…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ingredientele secrete care revoluționeaza mesele fara gluten

15:25, 25.04.2024 - Adoptarea unei diete fara gluten poate fi plina de noi posibilitați și ingrediente fascinante. Deși la inceput poate parea o provocare sa elimini glutenul, multe ingrediente alternative pot aduce un suflu nou in preparatele tale, facand fiecare masa nu doar sigura, dar și delicioasa.

Padurar, cercetat penal pentru mita. Barbatul a incercat "sa acopere" nergegulile din ocolul pastorit cu produse din carne și țuica

13:10, 16.04.2024 - Potrivit Directiei Generale Anticoruptie (DGA), un padurar in varsta de 50 de ani, din cadrul Ocolului Silvic Izvorul Somesului Mare, comuna Sant, judetul Bistrita-Nasaud, este cercetat pentru dare de mita dupa ce a oferit produse procesate din carne, peste si tuica pentru a nu fi sanctionat pentru…

Padurar din Bistrița-Nasaud, prins in flagrant cand dadea mita carnați, pește și țuica pentru a nu fi amendat

12:35, 16.04.2024 - Un padurar de 50 de ani din comuna Șanț, județul Bistrița-Nasaud, este cercetat pentru dare de mita, dupa ce a fost prins oferind mita produse procesate din carne, pește și țuica pentru a nu fi sancționat pentru neregulile gasite la controlul desfașurat la Ocolul Silvic Izvorul Someșului Mare, a transmis…

Padurar din Șanț, prins in flagrant de ofițerii DGA, in timp ce incerca sa dea mita

11:40, 16.04.2024 - Un padurar in varsta de 50 de ani, din cadrul Ocolului Silvic Izvorul Someșului Mare, comuna Șanț, județul Bistrița-Nasaud este cercetat pentru savarșirea infracțiunii de dare de mita dupa ce a oferit produse procesate din carne, pește și țuica pentru a nu fi sancționat pentru neregulile constatate…

Sarmale manastirești de post. Ingredientul secret folosit de maicuțe: vei obține o mancare plina de savoare

21:25, 15.04.2024 - Un secret bine pazitPuține gospodine știu secretul sarmalelor de post manastirești. Ingredientul magic care confera acea savoare aparte este stafida sau prunele uscate, o adaugare neobișnuita, dar extraordinar de delicioasa. In special in manastirile din Bucovina și Moldova, acest ingredient secret…

Retete de panettone. Cum sa faci cozonac italian acasa

09:11, 14.04.2024 - Cu aluat pufos, umplutura cu crema sau cu fructe, Panettone este nelipsit de pe masa de Paște. Te invațam pas cu pas rețeta pentru a face acasa cozonac Italian. Descopera rețete de panetrone.Ingredientele de baza sunt simple, insa modul de pregatire diferențiaza rețeta de panettone de o rețeta clasica…

Tradiții in Sambata Morților sau Moșii de Iarna, cand se pomenesc inaintașii. „Romanii vin acasa sa faca parastase“

16:20, 06.03.2024 - Sambata Morților sau Moșii de iarna 2024 sunt trecuți in calendarul ortodox in data de 9 martie, inainte de Duminica Infricoșatoarei Judecați, cunoscuta și sub numele de Lasatul Secului de Carne pentru intrarea in Postul Paștelui, marcata anul acesta la 10 martie.

Ciorba de peste se face doar cu patru legume. Secretele preparatului traditional, asa se facea odinioara

18:05, 22.02.2024 - Ciorba de pește este unul dintre cele mai iubite feluri de mancare, dar nu toate gospodinele știu sa il pregateasca. Majoritatea pun in aceasta supa o mulțime de legume, dar specialiștii spun ca ai nevoie de doar patru ingrediente. Secretele preparatului tradițional, ca sa iasa ca odinioara. Ingredientele…


Ce parere ai despre aceasta stire?