Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce vin să aşezi pe masa de Crăciun lângă sarmale şi cozonac

Publicat:

Ce vin sa asezi pe masa de Craciun? Asta e o intrebare des intalnita in preajma sarbatorilor.  „Cea mai buna leguma este tot porcul” este gluma cel mai des intalnita in zilele acestea pe buzele romanilor, folosita mai ales drept replica la sfaturile nutriționiștilor care ne sfatuiesc sa nu facem exces de mancaruri grele pe baza de tradiționala carne de porc. Ce vin sa asezi pe masa de Craciun? Ei bine, este drept, Craciunul n-ar avea același farmec in casele romanilor fara sarmale, caltaboși, toba, carnați, friptura și cozonac, insa și sticla cu vin ocupa un loc de cinste pe masa festiva. Ce vin…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Patru culori la semafor. De cand ar putea avea loc schimbari in sistemul de semaforizare

17:55, 13.05.2024 - Intr-un viitor nu foarte indepartat, semafoarele ar putea suferi o transformare majora, adoptand un sistem cu patru culori. Specialiștii din domeniul transporturilor incep sa exploreze aceasta posibilitate, avand in vedere avansarea tehnologiei și creșterea numarului de vehicule autonome pe șosele.…

Traditii de Pastele Blajinilor! Oamenii merg la cimitire, dand de pomana oua rosii, pasca si cozonac

09:55, 13.05.2024 - In credinta populara, in lunea dupa duminica Tomei, se sarbatoreste Pastele Blajinilor. Potrivit credintei populare, Blajinii fac parte din cei dintai oameni de pe pamant. Traiesc fara femeile lor, convietuiesc cu ele numai 30 de zile pe an in vederea procreatiei. Blajinii, incapabili de a face rau,…

In curand, un nou sortiment de paine

06:35, 02.05.2024 - Specialiștii britanici au in lucru un un nou sortiment de paine. Este la fel de sanatoasa  ca painea din faina integrala, dar cu aspect și gust de paine alba. Noul sortiment este destinat in primul rand iubitorilor de paine alba. Se știe ca painea alba este saraca in fibre, comparativ cu cea facuta…

Pensionarii nu iși mai permit masa de Paște. Sarbatoare fara oua roșii, cozonac sau carne de miel din cauza prețurilor uriașe

07:20, 24.04.2024 - Din cauza prețurilor uriașe din piețe și din magazine, pensionarii nu mai pot pastra tradițiileculinare specifice sarbatorilor pascale. Mulți dintre ei spun ca au renunțat la alimentele specifice Paștelui pentru ca sunt prea scumpe. Așa ca anul acesta nu vor avea pe masa de sarbatoare oua roșii, cozonac…

Ce sa pui in sarmalele pentru Paste pentru a fi mai usoare. Nu iti mai incarci organismul astfel, carnea este secretul

18:25, 23.04.2024 - Nu poate exista masa de sarbatori fara acest preparat tradițional delicios, dar combinația cu drob și friptura de miel poate fi destul de grea pentru stomac și intregul aparat digestiv. Afla, din randurile de mai jos, ce sa pui in sarmalele pentru Paste pentru a fi mai usoare. Secretul: carnea. Un truc…

Peștele-minune. Scrumbia de Dunare curata vasele de sange de grasimi si reduce riscul de tromboza

14:45, 15.03.2024 - Scrumbia este un pește salbatic care migreaza din Marea Neagra in Dunare, pentru reproducere și nu se hranește pe tot traseul dus-intors. Scrumbia de Dunare are numeroase beneficii pentru sanatate. Specialistii au plasat-o pe primul loc in topul celor mai sanatoase si gustoase soiuri de peste. Secretul…

Secretele bucatareselor croate cand pregatesc sarmale. Ce ingrediente neașteptate adauga in preparatul iubit de romani

16:21, 08.03.2024 - Arta culinara este plina de trucuri și secrete pentru a gati sarmale gustoase in propia bucatarie. Totuși, prin ce se deosebesc cele gatite in Romania, fața de cele gatite in Croația? Sarmale ca in CroațiaExista un mod deosebit prin care gospodinele din Croația aleg sa prepare sarmalele. Pentru un gust…

Rețeta de weekend. Lasagna delicioasa, potrivita pentru o cina armonioasa in familie. Rețeta, pas cu pas

11:40, 08.03.2024 - Straturile de paste, sos de roșii, sos alb și mozzarella topita fac din lasagna o alegere perfecta pentru zilele de final de saptamana. Cea mai grea parte a prepararii este s-o lasi sa se odihneasca circa 15 minute dupa ce o scoti din cuptor. Aroma care umple bucataria te va face sa vrei sa o portionezi…


Ce parere ai despre aceasta stire?