Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce sunt stalactitele și stalagmitele – diferențele dintre stalactite și stalagmite

Publicat:

In cazul in care pana acum nu ai avut ocazia sa vizitezi nici una dintre cele peste 8.000 de peșteri din țara noastra, odata cu incalzirea vremii, te-ai putea alatura amatorilor de natura si de drumetii și sa descoperi aceste medii fascinante și unice pe pamant. In aceste grote pot fi admirate o mulțime de formațiuni geologice, unele dintre ele impresionante prin frumusețea și prin unicitatea lor. Unele dintre aceste formațiuni care decoreaza peșterile din intreaga lume sunt stalactitele și stalagmitele. In cele ce urmeaza vom explora in detaliu ce sunt stalactitele și stalagmitele, cum se formeaza…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

A fost descoperita o parte esențiala din trecutul Pamantului - locul unde s-a produs ruptura dintre America de Sud și Africa

04:20, 03.05.2024 - O echipa de cercetatori a descoperit ca rocile antice și fosilele unor reptile marine disparute de mult timp din Angola demonstreaza in mod clar o parte importanta din trecutul Pamintului - divizarea Americii de Sud și a Africii și formarea ulterioara a Oceanului Atlantic de Sud. Studiul este publicat…

Comanești: Lucrari pentru dezvoltarea rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale

10:25, 15.04.2024 - Primaria Comanești a emis un comunicat oficial in care a confirmat ca lucrarile pentru proiectul “Dezvoltarea rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale la nivelul orașului Comanești” sunt in curs de desfașurare. Aceste lucrari vizeaza extinderea rețelei de gaz in mai multe cartiere ale orașului,…

Colecteaza selectiv și responsabil – alege coșurile și pubelele profesionale pentru deșeuri!

16:25, 10.04.2024 - Masurile ecologice nu ar putea fi respectate fara implicarea comunitații, fara o educație ecologica pe ințelesul tuturor și fara echipamentele necesare. Coșurile și pubelele devin astfel esențiale pentru o bucatarie organizata, pentru o curte ingrijita, un oraș mai curat și o lume mai sanatoasa.Coșurile…

Un lac din Romania ii uimeste pe cercetatori

18:25, 18.03.2024 - Un lac din Romania ii uimeste pe cercetatori.Algele ulva care cresc in Lacul Ursu din Sovata fac obiectul unei ample cercetari internationale, pentru a se studia posibilitatea cresterii acestora intr-un mediu artificial, intrucat este preconizata a fi „una dintre mancarurile viitorului”, a afirmat,…

Primarul Viorel Miron in teren pentru implementarea rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale in Comanești

12:35, 16.03.2024 - Primarul orașului Comanești, Viorel Miron, a efectuat o vizita de lucru la șantierul lucrarilor proiectului “Dezvoltarea rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale”. Aceasta acțiune are ca scop principal implementarea unei rețele de distribuție a gazelor naturale cu componenta „inteligenta”…

Descoperire cu implicații majore: deși aflata la o distanța uriasa, planeta Marte influențeaza viața de pe Pamant

03:45, 16.03.2024 - Marte, chiar daca se afla la distanța, ar putea influența curenții din oceanele Pamantului, conform unui studiu recent publicat in Nature Communications de catre cercetatori care au examinat mostre din adancurile marine. Aceștia au identificat „cicluri climatice de 2,4 milioane de ani” legate de interacțiunile…

Primarul din Comanești anunța inceperea lucrarilor la proiectul de dezvoltare a rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale

09:05, 13.03.2024 - Primarul orașului Comanești, Viorel Miron, a facut un anunț important, ieri, confirmand inceperea lucrarilor la proiectul de dezvoltare a rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale in oraș. Proiectul, intitulat “Dezvoltarea rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale la nivelul…

Sebastian Burduja: „Romania trebuie sa aiba o independența energetica cat mai mare”

16:15, 24.02.2024 - "Razboiul din Ucraina ne-a facut sa constientizam si mai bine ca, pe termen mediu si lung, este esential sa ne indeplinim cat mai bine obiectivele principale ale politicii noastre energetice, si anume obtinerea unei independente energetice cat mai mari in contextul pietei integrate europene, prin cresterea…


Ce parere ai despre aceasta stire?