Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce se întâmplă în organismul nostru cu puţin timp înainte de apariţia zorilor

Publicat:

Ceasul intern al organismului determina modificari importante, controland starea de veghe, dispozitia, puterea fizica si chiar riscul de infarct, intr-un ciclu de 24 de ore. Cercetatorii considera ca aceasta descoperire ar putea sa ajute anumite medicamente sa actioneze mai eficient asupra ceasului biologic al organismului, potrivit evz.ro.

La fiecare doua ore, savantii au recoltat celule din rinichi, ficat, plamani, glandele suprarenale, aorta, celule susa cerebrale, cerebel, tesut adipos brun, tesut adipos alb, inima, hipotalamus si muschii scheletici.

Ei au descoperit astfel…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Obstacolul „puțin știut” pentru Radu Dragușin la Tottenham: „Se intampla in zilele de meci”

17:45, 11.05.2024 - De la transferul pe bani mulți la Tottenham, fundașul roman Radu Dragușin (22 de ani) a adunat doar 6 apariții in tricoul lui Spurs, un total de 229 de minute jucate # Ion Alexandru, comentator sportiv și susținator al echipei, a comentat situația lui Dragușin la emisiunea Premier GSP, prezentand și…

Categoria de dementa care șocheaza cercetatorii - Ce se intampla cu copiii cu dementa infantila

06:55, 07.05.2024 - „Copilarie” si „dementa” sunt doua cuvinte pe care ne-am dori sa nu trebuiasca sa le folosim impreuna. Dar, din pacate, numai in Australia aproximativ 1.400 de copii si tineri traiesc cu dementa infantila netratabila in prezent, noteaza news.ro.

VIDEO - Accident teribil cu cel puțin 23 de morți: un autobuz a plonjat intr-o prapastie, iar apoi intr-un rau / Se intampla in Peru

20:10, 29.04.2024 - Accident teribil cu cel puțin 23 de morți: un autobuz a plonjat intr-o prapastie, iar apoi intr-un rau / Se intampla in PeruCel putin 23 de persoane au murit dupa ce autobuzul in care se aflau a cazut intr-un rau in Muntii Anzi in nordul Peru, a declarat luni o procuroare presei locale, preluate de…

Romanii vor petrece mai puțin timp in aer liber din cauza incalzirii globale. Cate zile cu „vreme confortabila” vom pierde pana in 2100

07:05, 24.04.2024 - Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology (MIT) au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale. Mai multe țari europene ar putea pierde peste 30 de zile cu „vreme confortabila” pe an. In Europa, țarile din Balcani, sunt cele mai afectate de schimbarile…

Rudolf Vizental, ROCA Investments: Va fi un an dificil si acest an 2024, dar mai bun decat anul trecut. Sunt industrii care nu vor mai fi la fel: industria auto, banking-ul, industria de IT

18:56, 23.04.2024 - ”Sunt semne ca anul acesta este mai bun decat anul trecut, ma refer in special la cele doua  sectoare in care noi suntem activi (agrifood si industrie, n.r.). Romania este foarte conectata la ce se intampla in Europa, in special in Europa de Vest. Si atunci deciziile de la noi sunt importante, dar nivelul…

Consecințele procesului de ardere: Intre riscuri și alternative mai puțin nocive

06:45, 18.04.2024 - Apariția focului a avut un rol fundamental in evoluția umanitații, insa progresul tehnologic asigurat de energia focului a venit la pachet cu mai multe consecințe negative. Oamenii de știința au demonstrat ca alimentele preparate termic, in special carnea, pot crește riscul apariției mai multor tipuri…

Ce se va intampla cu Evaluarea Nationala si Bacalaureatul in acest an. Ministrul Educației a facut anunțul, in urma cu puțin timp

18:15, 25.03.2024 - In cursul zilei de azi, in cadrul unei conferința de presa, Ministrul Educației Ligia Deca a spus ce se va intampla in acest an cu cele doua examenele importante ale elevilor de gimnaziala și de liceu. Ce schimbari vor exista in programa de Evaluare Nationala si de Bacalaureat in 2024.

Cercetatorii au descoperit ceva neobișnuit pe Jupiter: se intampla la fiecare patru ani

03:05, 13.03.2024 - Jupiter este emblematic, cu vartejurile sale de apa și vapori de amoniac care ii caracterizeaza suprafața exterioara și cu Pata Roșie Uriașa, o furtuna gigantica care ii strabate fața. Dar misterele sale abunda - cum ar fi campul magnetic ciudat și asimetric al lui Jupiter, care are o zona puternica…


Ce parere ai despre aceasta stire?