Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce se întâmplă în creierul copiilor când sunt criticaţi de părinţi

Publicat:

Un studiu realizat de cercetatorii de la , Pittsburgh si California-Berkeley demonstreaza ca tinerii nu reactioneaza asa in mod intentionat, ca sa-i supere pe adulti. Pur si simplu creierul lor se blocheaza atunci cand sunt criticati. La studiu au luat parte 40 de adolescenti ca varsta intre 11 si 17 ani, dintre care 25 erau fete. Dintre voluntari, 26 nu aveau probleme psihice, iar 14 fusesera diagnosticati cu depresie grava. Fiecare subiect (...)

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce s-ar intampla daca un oraș din Romania ar trece la un consum full-electric: Trei scenarii legate de costurile pentru populație

13:56, 21.04.2024 - Ce s-ar intampla daca un oraș din Romania ar trece la un consum full-electric: Trei scenarii legate de costurile pentru populație Ce s-ar intampla daca un oraș din Romania ar trece la un consum full-electric. Asociația Energie Inteligenta a analizat trei scenarii legate de costuri, pe care le-a adunat…

Pediatrii cer interzicerea lovirii copiilor de catre parinti. Se reclama actuala lege ca fiind 'periculos de vaga'

12:00, 18.04.2024 - Federatia pediatrilor britanici a cerut miercuri interzicerea lovirii copiilor de catre parinti in Anglia si Irlanda de Nord, criticand actuala lege ca fiind "periculos de vaga" deoarece permite aplicarea de pedepse "rezonabile" copiilor, informeaza AFP.

Semnal de alarma pentru parinți: Alimentația fast-food, efecte devastatoare pe termen lung in cazul copiilor

06:35, 04.04.2024 - Dr. Iulia Tincu, medic primar gastroenterologie pediatrica la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” din Bucuresti, a vorbit despre efectul nociv al fast-foodului, dar si despre lipsa alimentelor sanatoase in viata de zi cu zi a adolescentilor. Toate acestea cauzeaza obezitatea. „Viata moderna…

De ce uitam anumite momente din viața: cum decide creierul nostru ce amintiri sa pastreze - studiu

08:05, 03.04.2024 - Cercetatorii de la NYU Grossman School of Medicine din domeniul neurologiei au identificat un nou mecanism prin care creierul nostru decide ce amintiri sa pastreze. Acest proces implica activitatea unor neuroni specializați care transmit semnale pentru a codifica amintirile. Aceste semnale, denumite…

Numarul copiilor cu autism a crescut cu 50% in cațiva ani. Ce se intampla in acest județ din Romania?

13:46, 02.04.2024 - Potrivit datelor DGASPC, in anul 2020, in judetul Tulcea au fost inregistrate 162 de persoane cu probleme din spectrul autist, 150 dintre ele ramanand in familie, trei fiind preluate de asistenti maternali profesionisti si noua persoane, in centrele rezidentiale ale institutiei din subordinea Consiliului…

Studiu: Copiii ucraineni, mai triști decat cei refugiați din alte țari; vor in masura mai mare sa se intoarca acasa

19:05, 20.03.2024 - Proporția copiilor din Ucraina care au raportat tristețe sau tensiune crescuta a fost considerabil mai mare decat cea a copiilor refugiați proveniți din alte țari; Copiii raporteaza sentimente de furie (20%), disperare (17%), frica pentru viața lor (15%) și coșmaruri recurente (12%). Copiii refugiați…

Ce se intampla in corpul tau daca citești Biblia de 4 ori pe saptamana. Rezultatele unui studiu te vor convinge sa aprofundezi Sfanta Scriptura

13:50, 19.03.2024 - Biblia este Cuvantul inspirat al lui Dumnezeu, dupa cum putem regasi și in 2 Timotei 3:16: „Toata Scriptura este suflata de Dumnezeu și de folos pentru a invața, pentru mustrare, pentru indreptare și pentru instruire in dreptate.” Cercetarile științifice arata ce efecte pozitive ale citirii Bibliei…

Ne dorim ce e mai bine pentru copilul nostru

15:10, 04.02.2024 - Psihologul Mirela Horumba a fost invitata la Dialogurile Puterii, unde a vorbit despre „modele de fericire”. Este evident, ne spune psihologul Mirela Horumba, la Dialogurile Puterii, a fi mai bine inseamna, intotdeauna, a fi fericit. De fapt, asta facem noi ca parinți, pentru copii, ii creștem și le…


Ce parere ai despre aceasta stire?