Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce schimbări majore sunt pregătite în construcții pentru a se ajunge la clădiri cu emisii zero în 2050

Publicat:

Ultimele modificari din legislația europeana vor conduce la transformari fara precedent in sectorul construcțiilor. Obiectivele actuale prevad reducerea substanțiala a consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de sera din cladiri pana in 2030, precum și transformarea cladirilor existente in cladiri cu emisii zero pana in 2050, la nivelul . Pentru atingerea acestor ținte extrem de ambițioase, vor fi prevazute masuri cu impact major pentru dezvoltatorii imobiliari, companiile din construcții, autoritați publice, dar și proprietarii de locuințe. Schimbarile vizeaza creșterea…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Eugen Tomac face anunțul. Romania mai are o șansa. UE va vota din nou pentru Schengen

16:05, 24.04.2024 - „Tocmai am votat in Parlamentul European acordul interinstituțional privind revizuirea Codului Frontierelor Schengen, un pas hotarator spre intarirea granițelor noastre. Schimbarile propuse raspund ferm la problema migrației ilegale, a amenințarilor de securitate și crizelor de sanatate și au ca scop…

Scad facturile de energie elecgtrica și gaz de la 1 aprilie? Ce taxa ar putea fi eliminata?

15:50, 18.03.2024 - O serie de modificari vin pe fondul scaderii prețurilor la gaze și energie la nivelul Uniunii Europene. Astfel, deși Guvernul anunțase anterior ca aceste prețuri raman plafonate pana la finele lui martie 2025, noua propunere vine cu ideea ajusgtarii prelurilor de la 1 ianaurie anul acesta, in paralel…

Centralele de apartament vor fi interzise in UE, conform unei directive pe care Parlamentul European a adoptat-o cu o larga majoritate

10:56, 13.03.2024 - Parlamentul European a adoptat marți, 12 martie, Directiva privind performanța energetica a cladirilor, recent revizuita, cu 370 de voturi „pentru”, 199 „impotriva” și 46 de abțineri. Documentul, care trebuie sa fie aprobart oficial și de Consiliul de miniștri pentru a deveni lege, prevede, printre…

Noile norme europene ne lasa fara centrale individuale

08:40, 13.03.2024 - Subvenționarea centralelor individuale pe baza de combustibili fosili va fi interzisa incepand din 2025, au hotarat eurodeputații. Va fi in continuare posibil sa se acorde stimulente financiare pentru sistemele de incalzire hibride, cum ar fi cele care combina o centrala pe combustibili fosili cu o…

Dreptul la avort ar trebui inscris in Carta Drepturilor Fundamentale a UE, spun lidere ale Verzilor si Renew

10:10, 10.03.2024 - Doua personalitați politice de rang inalt din grupurile Verzilor și Liberalilor din Parlamentul European s-au pronunțat in favoarea inscrierii dreptului la avort in Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

Companiile a caror activitate implica riscul de expunere a lucratorilor și la substanțe care afecteaza reproducerea, nu doar la agenți cancerigeni sau mutageni, obligate sa ia masuri de prevenire și protecție

14:36, 29.02.2024 - Executivul a aprobat transpunerea Directivei (UE) 2022/431 prin modificarea și completarea Hotararii Guvernului nr. 1093/2006 și a Hotararii Guvernului nr. 1218/2006, in vederea alinierii prevederilor naționale la cele ale Uniunii Europene. Noile prevederi extind domeniul de aplicare și pentru substanțe…

Directiva privind permisele de conducere, adoptata de PE

16:55, 28.02.2024 - Parlamentul European a adoptat, miercuri, in plen, Directiva privind permisele de conducere, prin care Uniunea Europeana si-a propus ca obiectiv ajungerea la zero tragedii mortale rutiere pana in 2050. Anuntul a fost facut de europarlamentarul Corina Cretu. „Astazi a avut loc votul Directivei privind…

Condițiile puse de Parlamentul European cu privire la noile tehnici genomice (NTG)

07:45, 10.02.2024 - Parlamentul European susține propunerea Comisiei Europene privind noile tehnici genomice (NTG), care modifica materialul genetic al unui organism. Dupa ce și-a exprimat votul in privința noilor tehnici genomice (NTG), Parlamentul European urmeaza sa inceapa negocierile cu statele membre ale Uniunii…


Ce parere ai despre aceasta stire?