Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce schimbări majore sunt pregătite în construcții pentru a se ajunge la clădiri cu emisii zero în 2050

Publicat:
Ce schimbări majore sunt pregătite în construcții pentru a se ajunge la clădiri cu emisii zero în 2050

Ultimele modificari din legislația europeana vor conduce la transformari fara precedent in sectorul construcțiilor. Obiectivele actuale prevad reducerea substanțiala a consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de sera din cladiri pana in 2030, precum și transformarea cladirilor existente in cladiri cu emisii zero pana in 2050, la nivelul . Pentru atingerea acestor ținte extrem de ambițioase, vor fi prevazute masuri cu impact major pentru dezvoltatorii imobiliari, companiile din construcții, autoritați publice, dar și proprietarii de locuințe. Schimbarile vizeaza creșterea…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol si foto: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Comisia Europeana, descinderi in UE: inspecții inopinate in sectorul dispozitivelor medicale

15:20, 19.09.2023 - Comisia Europeana, descinderi in UE: inspecții inopinate in sectorul dispozitivelor medicaleComisia Europeana efectueaza inspecții neanunțate la sediul unei companii care activeaza in domeniul dispozitivelor medicale pentru aplicații cardiovasculare.Comisia se teme ca societatea inspectata ar fi…

Directiva privind Performanța Energetica a Cladirilor in Europa: catre un viitor sustenabil

16:21, 28.08.2023 - Directiva privind performanța energetica a cladirilor (EPBD) reprezinta un cadru legislativ crucial in ceea ce privește eficiența energetica a cladirilor din Europa. Adoptata pentru prima data in anul 2002, directiva a fost revizuita și actualizata ulterior pentru a raspunde noilor provocari și obiectivelor…

Peste 100 de cladiri din Chișinau vor beneficia de servicii de termoficare mai bune

11:40, 16.08.2023 - Rezidenții din circa 100 de blocuri locative și trei gradinițe din Capitala vor beneficia de servicii de termoficare mai bune și eficiente energetic. La subsolul cladirilor respective urmeaza a fi instalate 147 de puncte termice individuale, de ultima generație pentru incalzire și prepararea apei calde,…

Spațiile industriale și logistice, esențiale in producția de energie solara

12:40, 27.07.2023 - Studiu CBRE – Sectorul spațiilor logistice și industriale va juca un rol esențial in producția de energie solara, in condițiile in care, pana in 2030, mai mult de jumatate din aceasta va fi generata de panourile fotovoltaice montate pe acoperișurile unitaților logistice, potrivit unui studiu CBRE, lider…

Opinie: "Trebuie sa existe consens in UE privind un nou sprijin financiar pentru Moldova"

07:50, 17.07.2023 - Parlamentul European (PE) intenționeaza sa aprobe oferirea ajutorului financiar pentru Republica Moldova in cadrul Instrumentului de vecinatate, dezvoltare și cooperare internaționala, anunțat recent de Comisia Europeana (CE), a declarat europarlamentarul Dacian Cioloș. Totodata, este necesar sa existe…

Romania, notificata de Comisia Europeana pentru netranspunerea directivei privind normele antitrust

14:25, 14.07.2023 - Comisia Europeana a decis vineri sa trimita Estonia in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene si sa emita un aviz motivat Romaniei pentru netranspunerea integrala in legislatia nationala a Directivei REC+ privind normele europene antitrust, informeaza un comunicat de presa al executivului comunitar.

Șeful MAE: Spatiul Schengen va fi mai puternic atunci cand Romania va fi membru cu drepturi depline

12:45, 03.07.2023 - Cu acest prilej, șefa diplomatiei romane a multumit, in acest context, reprezentantilor Spaniei pentru "angajamentul clar" in dosarul Schengen, relateaza Agerpres."Extinderea Spatiul Schengen trebuie sa ramana un element-cheie al calendarului nostru", a aratat Odobescu.Ea a vorbit de evaluarea comuna…

Uniunea Europeana impune producatorilor de smartphone-uri sa permita inlocuirea bateriilor

09:10, 25.06.2023 - Uniunea Europeana va solicita in curand producatorilor de smartphone-uri sa permita utilizatorilor sa-și inlocuiasca bateriile. Noile reguli, avizate de Parlamentul European saptamana trecuta, ar putea salva milioane de telefoane de la a ajunge pe depozitele de deșeuri.


Ce parere ai despre aceasta stire?