Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce analize se fac pentru a depista tiroidita autoimuna

Publicat:

Analizele medicale si investigatiile pentru glanda tiroida sunt ghidate de medic in functie de fiecare pacient in parte, cele mai comune fiind:
Hormonii tiroidieni: T3 si free-T4;
Hormoul de control al glandei tiroida de catre glanda hipofiza (glanda-mama): TSH;
Anticorpii anti-tiroida – ATPO;
electroforeza proteinelor indica hipergamaglobulinemie,
ecografia tiroidiana,

Cum functioneaza tiroida?
Afectiuni frecvente ale tiroidei
 
scintigrafie,
punctia cu ac subtire.
Tratamentul este complex si adesea individualizat fiecarui…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Neuralink va implanta un cip cerebral la o a doua persoana. Anunțul vine la cateva saptamani dupa ce primul pacient a avut probleme cu dispozitivul

19:10, 20.05.2024 - La doar cateva saptamani dupa ce primul pacient cariua i-a fost implantat un cip a avut probleme cu dispozitivul, Neuralink a primit aprobarea pentru a face aceasta procedura unei alte persoane.

Cand și de ce trebuie extinsa operația pentru cancerul de san

09:40, 15.05.2024 - Tratamentul chirurgical pentru cancerul de san nu se adreseaza doar tumorii primare, ci și ganglionilor limfatici, prin intermediul carora boala poate disemina in organism. Ce facem cu ganglionii axilari in cancerul mamar aflam de la dr. Ștefan Voiculescu, medic primar chirurgie generala.

Primul pacient cu "cip" al lui Elon Musk a avut probleme cu implantul. Neuralink anunta ca a rezolvat problema

15:21, 10.05.2024 - Start-upul lui Elon Musk, Neuralink, care dezvolta un implant cerebral, a anuntat ca a remediat o problema care a redus temporar capacitatea primului sau pacient de a controla cursorul mouse-ului cu ajutorul gandurilor.

Tratamentul pentru un pacient cu botulism, gasit tocmai la Chișinau. Niciun spital din țara nu avea leacul

09:11, 24.04.2024 - Cazul unui barbat din Urlati (Prahova), infectat cu botulism dupa ce a mancat conserve de peste, a pus in alerta spitalele din țara. Nicaieri nu a fost gasit tratamentul, așa ca s-a apelat la ajutor din Republica Moldova.

Tiroidita postpartum. Ce este și care sunt semnele ei

05:41, 15.04.2024 - Tiroidita postpartum reprezinta inflamatia tiroidei care poate aparea la femei in primul an dupa nastere. Riscul este mai mare la femeile ce prezinta anticorpi antitiroidieni sau alte boli autoimune. Tiroidita postpartum este o afectiune caracterizata printr-o varietate de expresii clinice, avand consecinte…

DSP a gasit „balauri” in apa care ajunge la populație și spune ca Aquabis nu o trateaza cum trebuie

07:45, 01.04.2024 - Direcția de Sanatate Publica a gasit in apa din Raul Bistrița, care este tratata de Aquabis și ajunge la populație pentru consum, E.Coli, Enterococi și bacterii coliforme. Apa netratata corespunzator de Aquabis ar ajunge la peste 1.300 de consumatori din municipiul Bistrița. In ultimul raport al Direcției…

Dr. Cristina Copaescu, endocrinolog la MedLife: „Vad tot mai mulți pacienți cu tiroidita autoimuna și, chiar daca nu e o afecțiune grava, trebuie supravegheata hormonal și imagistic” 

13:10, 27.02.2024 - Continue reading Dr. Cristina Copaescu, endocrinolog la MedLife: „Vad tot mai mulți pacienți cu tiroidita autoimuna și, chiar daca nu e o afecțiune grava, trebuie supravegheata hormonal și imagistic”  at Info real.

Recuperare spectaculoasa a unui pacient cu grave probleme la coloana. „Nu puteam duce cinci kilograme intr-o mana“

12:35, 26.02.2024 - Barbatul fusese diagnosticat cu hernie de disc, dar si cu o afectiune care presupune alunecarea vertebrelor de la nivelul coloanei lombare. Potrivit medicilor, a doua zi dupa operatie, barbatul s-a ridicat din pat si a putut merge.


Ce parere ai despre aceasta stire?