Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Câți bani pot cumpăra fericirea? Vezi ce spun specialiștii

Publicat:


Economiștii încearca sa raspunda la o întrebare de multa vreme: poate dezvoltarea economica a unei țari sa &"cumpere&" dericirea locuitorilor sai? Acum, un studiu arata ca dincolo de un anumit plafon al PIB pe cap de locuitor, satisfactia locuitorilor nu mai creste, indiferent cât de bogata ar fi tara respectiva.

Potrivit studiului, în cele mai sarace tari, nivelul satisfactiei personale a locuitorilor creste pe masura ce tara devine mai bogata, oamenii devenind astfel capabili sa îsi asigure resursele necesare pentru a trai decent.

Analiza a…

Citeste articolul mai departe pe stiridecluj.ro…  

Sursa articol: stiridecluj.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rareș Hopinca: 'Voința mea politica e vocația de a crește calitatea vieții locuitorilor Sectorului 2'

13:45, 28.05.2024 - In exclusivitate pentru Q Magazine, RAREȘ HOPINCA explica ce presupune proiectul sau pentru Primaria Sectorului 2 și de ce „mergi la sigur” cu un profesionist care vrea un București green, nu pentru ca e la moda, ci pentru ca e sanatos, și care spera ca politica poate salva

Guvernul imprumuta jumatate din cat incaseaza. Datoria publica a depașit pragul CRITIC

11:21, 23.05.2024 - Cele mai recente date publicate de Ministerul de Finanțe arata o tendința alarmanta: pentru fiecare doi euro in plus adaugați la Produsul Intern Brut (PIB), guvernul imprumuta inca un euro. Aceasta politica de imprumut intensificata a dus deja datoria publica la un nivel alarmant, depașind pragul de…

Oamenii de știința au descoperit un paianjen care avea o caracteristica unica

03:10, 22.05.2024 - Descoperirea ar putea ajuta la clarificarea diversitații ecosistemelor antice și a evoluției speciilor. Creatura descoperita, numita Douglassarachne acanthopoda, a fost descrisa intr-o lucrare publicata recent in Journal of Palaeontology. Autorii principali ai studiului, Paul Selden de la Universitatea…

oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

10:55, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Corpul uman ramane un mare mister: oamenii de știința dezvaluie ca sursele a zeci de substanțe chimice nu pot fi identificate

05:30, 16.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din California, San Francisco, au elaborat o metoda inovatoare de screening pentru detectarea mai precisa a substanțelor chimice din organismul uman. Intr-un studiu recent, aceasta tehnica a identificat peste 100 de substanțe chimice, inclusiv 50 care nu fusesera niciodata…

Modificarile incredibile descoperite de medici in organismul bebelușilor nascuți in timpul pandemiei de Covid

10:35, 13.03.2024 - Descoperirile surprinzatoare facute de medici arunca o lumina noua asupra modului in care pandemia poate influența sanatatea și dezvoltarea bebelușilor.Rezultatele unui studiu recent, publicat in Daily Mail , bebelușii nascuți in timpul perioadei de izolare cauzate de COVID-19 au experimentat doua schimbari…

Romanii devin mai prevazatori: Crește numarul locuințelor asigurate!

18:01, 12.03.2024 - Romanii devin mai prevazatori. Un numar de peste 2 milioane de case erau protejate prin asigurarea obligatorie la sfarșitul lui februarie 2024, potrivit statisticilor. Numarul exact a atins 2.066.911, marcand un grad bun de acoperire, de 21,41%, potrivit PAID Romania. Apartamentele conduc in clasamentul…

Expert in analiza medicamentelor explica diferența dintre verdictele TAS și Sport Resolutions: „A fost fundamental greșit!”

10:55, 08.03.2024 - Gabriel Balea, om de știința, specializat pe analiza medicamentelor, argumenteaza cu detalii tehnice precise de ce verdictele TAS, respectiv Sport Resolutions sunt atat de diferite. Profesorul de chimie arata ca ITIA și-a construit cazul pe o metoda care ia in calcul cifre, deși nu este validata in…


Ce parere ai despre aceasta stire?