Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cat de periculoase pot fi somniferele

Publicat:

Majoritatea somniferelor sunt sedative hipnotice, o categorie distincta de medicamente utilizate pentru inducerea si mentinerea somnului. Printre acestea se numara benzodiazepinele, barbituricele si diverse hipnotice.
Benzodiazepinele sunt prescrise in special pacientilor cu tulburari de anxietate, induc o stare accentuata de ameteala si ajuta la instalarea unui somn adanc. In timp ce aceste medicamente pot fi folositoare pe termen scurt, tot ele au un potential semnificativ de a crea dependenta.

Vezi si: Somniferele le pot dauna varstnicilor
 
Barbituricele,…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Care sunt cele 7 Tipuri de Inteligenta si cum sa le dezvolti la copii?

18:26, 29.04.2024 - Conceptul de inteligenta cuprinde diverse puncte forte și abilitați care contribuie la inteligenta umana. Aceasta recunoaștere a capacitaților cognitive variate este importanta in ințelegerea modului in care oamenii invața, proceseaza informațiile și interacționeaza cu lumea din jurul lor. Explorand…

Pericolul adus de praful saharian. Un medic explica

13:55, 24.04.2024 - Praful saharian are risc de acutizare la persoanele care sufera de boli respiratorii cronice precum astmul, BPOC, bronsiectazii”, a declarat miercuri pentru Agerpres managerul Institutului „Marius Nasta”, Beatrice Mahler. „Praful saharian are risc de acutizare la persoanele care sufera de boli respiratorii…

Institutul ”Socola”: Peste 50% dintre persoanele carora li s-a testat memoria au prezentat ușoare tulburari cognitive

21:15, 15.04.2024 - Peste jumatate dintre persoanele testate in cadrul ”Campaniei de testare a memoriei” prezinta tulburari cognitive , potrivit unui studiu realizat de Institutul de Psihiatrie Socola Iași. Conform raportului prezentat de Institutul de Psihiatrie „Socola” Iasi, dintre cele 254 de persoane testate, 25,5%…

Mancatul excesiv este legat de emoții și a devenit o metoda de relaxare, ca un viciu, avertizeaza un medic psihiatru

16:40, 13.04.2024 - Mancatul excesiv reflecta modul in care gestionam emoțiile și nevoile și hranitul emoțional poate fi rezultatul unei lipse de rezolvare a problemelor emoționale și a celor reale, a avertizat medicul psihiatru Petronela Nechita, de la Institutul Socola din Iasi, intr-un interviu pentru Agerpres.Psihiatrul…

Bauturile energizante ne imbolnavesc. Iata cum!

09:40, 27.03.2024 - Deși bauturile energizante pot oferi un impuls temporar de energie și performanța, este important sa fim conștienți de pericolele asociate consumului lor excesiv sau pe termen lung. Inlocuirea lor cu alternative mai sanatoase, cum ar fi apa, ceai verde, odihna și exerciții fizice regulate, poate contribui…

Tipuri de jucarii Montessori, caracteristici si beneficii pentru dezvoltarea copiilor

18:25, 25.03.2024 - Jucariile Montessori sunt tot mai cautate datorita beneficiilor pe care le ofera in dezvoltarea copiilor. Acestea sunt concepute in mod special pentru a stimula si a sustine dezvoltarea celor mici intr-un mod cat mai eficient si natural, punand accentul pe autonomie, explorare si invatare activa. Astfel…

Ce tip de lentile de contact ți se potrivește cel mai bine 

17:05, 19.03.2024 - Alegerea lentilelor de contact adecvate este esențiala pentru confortul și sanatatea ochilor tai. Totuși, trebui sa ai in vedere anumite criterii inainte de a alege lentilele potrivite pentru tine. Stilul de viața sau umarul de dioptrii sunt criterii care pot influența alegerea. Acest articol te va…

15 martie, Ziua Mondiala a Somnului. Care sunt persoanele predispuse la tulburari de somn și efectele lipsei acestuia

14:51, 15.03.2024 - In fiecare an, in ziua de vineri a celei de-a doua saptamani intregi a lunii martie, la nivel mondial este sarbatorita Ziua Mondiala a Somnului. Ziua mondiala a somnului este promovata de Societatea Mondiala a Somnului, organizatie aparuta in 2016 ca urmare a fuziunii dintre Federatia Mondiala a…


Ce parere ai despre aceasta stire?