Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cât au ajuns să-i coste pe părinți meditațiile copiilor. Majoritatea profesorilor nu declara veniturile la ANAF

Publicat:

Sistemul public de invatamant nu trece in continuare examenul eficientei, iar educatia paralela cu asa-numitele “meditatii” devine regula.

Si nu doar pentru elevii din clasele terminale, pe care ii asteapta examene grele, ci si pentru scolarii din clasele primare. Majoritatea parintilor dau sute de lei lunar pentru pregatirea suplimentara a copiilor fie cu profesorul de la clasa, fie cu un altul. Astfel, costul total pentru un invatamant de stat se apropie de cel al unei scoli private.

Lavinia si Madalina vor incheia la vara cu un examen 12 ani de scoala. In ultimii 7 au facut meditatii.

Citeste articolul mai departe pe ph-online.ro…  

Sursa articol: ph-online.ro


Stiri pe aceeasi tema

#StareaEducației (INTERVIU) Oana Daciana Topala: ”In sistemul educațional din Belgia se pune accentul pe competențe, pe ceea ce știu sa fac cu ceea ce invaț la școala.”

09:16, 30.03.2024 - Sistemul de educație al unei țari reprezinta un factor esențial pentru dezvoltarea și competitivitatea statului respectiv. Prin sistemul de invațamant, o țara iși formeaza resursele umane care pot contribui la progresul economic, social și cultural. O populație bine educata are mai multe șanse sa fie…

ORGANIZARE IN INVAȚAMANT Ministerul Educației vrea sa delimiteze drepturilor parinților și profesorilor

13:40, 14.03.2024 - Florian Lixandru, secretar de stat in Ministerul Educației, spune ca ministerul Educației lucreaza la proiectul de ordin cu privire la Regulamentul cadru de organizare și funcționare a unitaților de invațamant. The post ORGANIZARE IN INVAȚAMANT Ministerul Educației vrea sa delimiteze drepturilor parinților…

Asociatia Elevilor din Constanta cere desfiintarea examenului de Bacalaureat: "Elevii sunt invatati sa toceasca, nu sa si inteleaga"

15:00, 13.03.2024 - Asociația Elevilor din Constanța cere desființarea examenului de Bacalaureat. Intr-un comunicat de presa dat miercuri, 13 martie 2024, reprezentanții elevilor constanțeni critica modul in care tinerii sunt evaluati dupa 12 ani in invatamant. "Sistemul de invatamant liceal trebuie regandit", spun reprezentanții…

Raportul OCDE criticat de expertul Marian Staș: Avem planuri-cadru croite pentru salariile profesorilor, nu pentru nevoile copiilor

11:35, 12.03.2024 - Un raport dur al OCDE face o serie de recomandari pentru redresarea sistemulului de invațamant romanesc. Printre altele, experții recomanda ca salariile profesorilor sa fie legate de performanța acestora.

Schimbari la examenul de titularizare

21:40, 05.03.2024 - Pentru anul școlar 2024-2025, procesul de titularizare va fi unul deosebit de important și complex, avand in vedere schimbarile semnificative aduse de noile reglementari și metodologii. Potrivit informațiilor, in conformitate cu metodologia-cadru de mobilitate, catedrele vacante și rezervate…

DGASPC Vrancea, parteneriat de succes cu Asociația Lindenfeld, pentru sprijinirea copiilor și tinerilor din sistemul de protecție

00:06, 23.02.2024 - Direcția Generala de Asistența Sociala și pentru Protecția Copilului Vrancea se bucura de un parteneriat fructuos pe anul 2023 cu Asociația Lindenfeld, prin programul educațional Ajungem MARI, care are ca scop sprijinirea pe termen lung a copiilor și tinerilor instituționalizați sau din medii defavorizate.…

Școala romaneasca, in deriva!

00:25, 02.02.2024 - Rodica Paraschiv Deputat PSD Prahova Educația și, implicit, școala romaneasca ar trebui sa puna bazele societații de maine, sa formeze caractere bine structurate, al caror viitor sa fie unul remarcabil. In prezent, asistam, din pacate, la un sistem educațional aflat in deriva. Deși avem legi și regulamente,…


Ce parere ai despre aceasta stire?