Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Care este singurul cuvânt din limba română care are 4 consoane la final. Cât de des este folosit

Publicat:

Limba romana este o limba complexa. Aceasta ascunde multe lucruri interesante, unul dintre ele fiind reprezentat de bogația cuvintelor pe care le avem și pe care puțini le cunosc. Cu siguranța și tu ai fost tentat sa crezi ca nu exista niciun cuvant care sa se incheie cu 4 consoane. Iata care este cuvantul și ce sensuri are, de fapt! Romanii il folosesc destul de rar.

Citeste articolul mai departe pe spynews.ro…  

Sursa articol: spynews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cuvantul din limba romana pe care aproape toți romanii il pronunța greșit. Nu știu care este forma corecta

19:10, 13.04.2024 - Chiar daca suntem vorbitori nativi ai unei limbi, se intampla sa pronunțam greșit anumite cuvinte sau sa nu le știm sensul. Ajungem chiar sa credem ca așa este corect, fara sa ne dam seama ca facem o mare eroare. Așa este și in cazul cuvintelor petec sau petic, pe care unii dintre noi nici macar […]…

Singurul cuvant din limba romana care incepe și se termina cu „ș”. Puțini romani il știu, e folosit rar

14:30, 03.04.2024 - Știi care este singurul cuvant din limba romana care incepe și se termina cu ș? Limba romana este o adevarata provocare, mulți straini spunand ca este una dintre cele mai greu de invațat limbi. Invațarea limbii romane este ingreunata de diacritice, dar și de timpurile verbelor care sunt destul de greu…

REZULTATE olimpiada de limba romana pentru școlile cu predare in limbile minoritaților și pentru romanii din diaspora: Elevi din Alba Iulia, Sebeș și Aiud, calificați la etapa naționala

11:40, 29.03.2024 - REZULTATE olimpiada de limba romana pentru școlile cu predare in limbile minoritaților și pentru romanii din diaspora: Elevi din Alba Iulia, Sebeș și Aiud, calificați la etapa naționala REZULTATE olimpiada de limba romana pentru școlile cu predare in limbile minoritaților și pentru romanii din diaspora:…

De ce este limba romana unica. Detaliile care o fac speciala: are al treilea cuvant ca lungime din Europa si cele mai ciudate proverbe

21:05, 21.02.2024 - In fiecare an, pe 21 februarie, se celebreaza Ziua Internaționala a Limbii Materne. Romanii iși indreapta atenția, in aceste circumstanțe, asupra limbii romane, care prezinta unele caracteristici unice. Noi avem al treilea cuvant ca lungime in Europa și totodata cele mai ciudate proverbe și zicatori.…

Ce inseamna no și ioi, de fapt. Motivul pentru care ardelenii le folosesc atat de des

13:55, 21.02.2024 - Limba romana este una complexa din grupul italic al familiei de limbi indo-europene. Se aseamana cu limba spaniola, italiana, portugheza și are mai multe dialecte. Cel care se distinge este dialectul ardelenesc. De ce, aflați in randurile urmatoare. De ce spun ardelenii “no” și “ioi” Dialectul ardelenesc…

Mihai Bobonete i-a luat aparea Antoniei in emisiunea lui Catalin Maruța: „Nu este vreo proasta care habar n-are sa vorbeasca limba romana”

16:00, 11.02.2024 - Mihai Bobonete a fost recent invitat in emisiunea „La Maruța”, unde a avut numai cuvinte de lauda la adresa Antoniei. Actorul din „Las Fierbinți” i-a luat apararea iubitei lui Alex Velea, dupa ce a fost criticata ca nu vorbește corect limba romana.Antonia este una dintre cele mai indragite artiste din…

Cuvantul unic din limba romana cu o singura vocala care se repeta de 6 ori. Sigur l-ai folosit macar o data

20:30, 10.02.2024 - Poți spune care este cuvantul unic din limba romana cu o singura vocala care se repeta de șase ori? Nu este un termen special, face parte din vocabularul nostru de zi cu zi, l-ai folosit sau auzit, cu siguranța, macar o data in viața. Un termen inedit Limba romana este una dintre cele mai complexe […]…

Cuvantul din limba romana folosit gresit care a capatat un nou sens. Ce insemna „locatie” inainte

13:15, 30.01.2024 - In vocabularul limbii romane exista anumite cuvinte pe care oamenii le foloseau cu sensuri greșite, in vorbire, dar și in scris. Puțini știu ca un termen pe care il utilizam destul de des acum avea in urma cu ani buni alt sens. Iata despre ce e vorba! Ce insemna cuvantul „locatie” in urma cu ceva […]…


Ce parere ai despre aceasta stire?