Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cangurii au evoluat rapid, în urmă cu 3 milioane de ani (studiu)

Publicat:

Oamenii de stiinta de la Universitatea australiana Flinders au reusit sa afle cand au aparut cangurii, demonstrand ca stramosii acestor marsupiale au aparut in Australia in urma cu cel putin 25 de milioane de ani, iar primii canguri "moderni" au evoluat in urma cu aproximativ 3 milioane de ani, transmite vineri DPA. Evolutia si diversificarea subspeciilor de canguri este legata, conform studiului publicat in ultimul numar al revistei Science, de schimbarile de mediu care au dus la extinderea campiilor si pasunilor pe continentul austral. Aceste marsupiale sunt animalele nationale ale Australiei,…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința vorbesc despre un mister uriaș: cineva sau ceva a intervenit in creația speciei umane, acum 2 milioane de ani

05:25, 24.05.2024 - Cercetatorii de la Institutul Gladstone de Știința a Datelor și Biotehnologie din SUA au lansat un studiu amplu pentru a clarifica momentul in care specia umana s-a separat de evoluția animalelor, dezvoltand conștiința și luciditatea. Cine a influențat evoluția creierului uman acum 2 milioane de ani?

Oamenii de știința au descoperit un paianjen care avea o caracteristica unica

03:10, 22.05.2024 - Descoperirea ar putea ajuta la clarificarea diversitații ecosistemelor antice și a evoluției speciilor. Creatura descoperita, numita Douglassarachne acanthopoda, a fost descrisa intr-o lucrare publicata recent in Journal of Palaeontology. Autorii principali ai studiului, Paul Selden de la Universitatea…

Cercetatorii au rezolvat misterul „copacului vieții”

00:51, 21.05.2024 - Oamenii de știința au rezolvat misterul originii stravechilor baobabi, care au aparut acum 21 de milioane de ani in Madagascar. Potrivit studiilor ADN, emblematicii copaci au aparut in Madagascar acum 21 de milioane de ani. Semințele lor au fost transportate mai apoi de curenții oceanici pina in Australia…

BNS: „Lucratorii nu mai vor sa fie cobaii experimentelor fiscale”

08:05, 13.05.2024 - Sute de persoane vor protesta astazi. 6 milioane de angajați din Romania asigura aproximativ 70% din finanțarea serviciilor medicale pentru 16 milioane de persoane asigurate și alte 3 milioane de persoane, beneficiari de pachete minimale. Oamenii spun ca nu vor sa fie cobaii experimentelor fiscale.…

Mai mulți tineri s-au luat la bataie in Vama Veche. Poliția a deschis o ancheta dupa ce mai multe imagini au aparut pe rețelele de socializare

16:11, 02.05.2024 -  Reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta au transmis, joi, un punct de vedere dupa ce in spatiul public au aparut imagini cu mai multi tineri care s-au agresat reciproc, in Vama Veche.”In cauza a fost intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunilor de tulburarea…

UMFST, finanțare de 3,9 milioane de euro pentru reabilitarea cladirii Romtelecom

03:10, 02.04.2024 - Universitatea de Medicina, Farmacie, Științe si Tehnologie (UMFST) "George Emil Palade" din Targu Mureș a castigat o noua finanțare prin PNRR – Ministerul Educației in cadrul apelului "Modernizarea infrastructurii universitare pentru un spațiu academic echitabil". "Proiectul, in valoare de aproximativ…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Bateriile cu apa ar putea rezolva problema globala a energiei

19:40, 11.03.2024 - Bateriile cu apa, mai ieftine și reciclabile, ar putea rezolva problema energiei Oamenii de știința au dezvoltat o „baterie cu apa”, propunand o alternativa mai sigura și ecologica. Aceasta este realizata prin inlocuirea electroliților chimici periculoși utilizați in bateriile comerciale cu apa, scrie…


Ce parere ai despre aceasta stire?