Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Când au apărut clopotele în tradiţia Bisericii. „Sunt glasul Domnului care ne cheamă la rugăciune“

Publicat:

Sunetul clopotului reprezinta, in traditia Bisericii, chemarea la rugaciune a credinciosilor. El anunta inceputul sau momentele importante ale unei slujbe religioase, dar si vestea ca o persoana a trecut la cele vesnice. Clopotul este utilizat si pentru alarmarea populatiei in cazul unor calamitati.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce nu se face sub nicio forma in miercurea din Saptamana Luminata. Tradiția pe care nu trebuie sa o incalce nicio femeie

13:35, 08.05.2024 - Miercurea din Saptamana Luminata este o zi importanta, plina de semnificații, tradiții și obiceiuri pe care credincioșii le respecta cu sfințenie din cele mai vechi timpuri. Pe 8 mai este praznuit și Sfantul Apostol și Evanghelist loan, cel care și-a plecat capul la pieptul Domnului la Cina cea de Taina,…

Cu ocazia Pastelui ortodox, Zelenski ii cheama pe ucraineni sa se uneasca in rugaciune

23:01, 05.05.2024 - Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a invitat duminica pe conationalii sai, cu ocazia Pastelui ortodox, sa se uneasca in rugaciune unii pentru altii si pentru soldatii din prima linie a frontului, spunand ca Dumnezeu - care are un "steag ucrainea

Sarbatoare 16 aprilie. O mare sfanta este cinstita de Biserica astazi. Cui trebuie sa spui "La mulți ani!"

07:30, 16.04.2024 - OrtodoxeSf. Mc. fecioare Agapia, Irina si HioniaGreco-catoliceSf. m. Agapia, Irina si Hionia. Sf. Bernadeta SoubirousRomano-catoliceSs. Bernadeta Soubirous, fc.; Benedict Iosif LabrSfintele Mucenite fecioare Agapia, Irina si Hionia sunt pomenite in calendarul crestin ortodox in ziua de 16 aprilie.Aceste…

Cum au aparut farsele de 1 aprilie: totul a inceput in anul in 1582 / Ce spune tradiția ca vei pați daca nu pacalești pe nimeni azi

04:40, 01.04.2024 - Celebrata anual pe 1 aprilie, Ziua Pacalelilor este dedicata executarii diverselor glume sau farse. De la stabilirea de intalniri fictive pentru prieteni la alte șotii asemanatoare, aceste obiceiuri sunt recunoscute in majoritatea țarilor europene de pe la mijlocul secolului al XVI-lea. Obiceiul…

Reguli de respectat in Postul Paștelui

11:10, 18.03.2024 - Crestinii ortodocsi incep, luni, Postul Pastelui sau Postul Mare. Postul Pastelui reprezinta o perioada de pregatire duhovniceasca pentru Praznicul Invierii Domnului care va fi sarbatorit anul acesta in data de 5 mai. In teologia ortodoxa, postul nu este inteles numai ca abstinenta alimentara, ci ca…

Povestea neștiuta a Marțișorului: cum a aparut tradiția și legendele care o insoțesc

07:17, 01.03.2024 - Martisorul, un snur impletit dintr-un fir alb si unul rosu, inclus in lista reprezentativa a Patrimoniului imaterial UNESCO si care, potrivit legendei, ar fi fost tors de Dochia, este un simbol al trecerii de la iarna la primavara si un vestitor al innoirii. El aduce speranta, bucuria, iubirea si concilierea…

Teodosie cheama lumea la rugaciune colectiva pentru a ajunge mitropolit. Ce a transmis oficial

10:35, 25.02.2024 - Arhiepiscopia Tomisului revine cu precizari, dupa ce un ordin al Protoieriei 1 Constanța anunța ca se instituie trei zile de post „pentru implinirea dorinței poporului de a fi recunoscuta mitropolia Tomisului”. Credincioșii ar fi fost chemați sa se roage pentru „pace și descoperirea adevarului”.

Ce ai nevoie pentru Maslu. Așa incepe vindecarea

18:30, 22.02.2024 - Prețuirea sanatații in Biserica se vede mai ales din faptul ca una dintre cele șapte taine este destinata expres vindecarii: Maslul. Ce ai nevoie pentru Maslu: Sfantul Maslu se oficiaza in sobor de șapte preoți. Se accepta și mai puțin de șapte, dar niciodata unul singur. Anterior slujbei, cel bolnav…


Ce parere ai despre aceasta stire?