Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Povestea neștiută a Mărțișorului: cum a apărut tradiția și legendele care o însoțesc

Publicat:
Povestea neștiută a Mărțișorului: cum a apărut tradiția și legendele care o însoțesc

Martisorul, un snur impletit dintr-un fir alb si unul rosu, inclus in lista reprezentativa a Patrimoniului imaterial UNESCO si care, potrivit legendei, ar fi fost tors de Dochia, este un simbol al trecerii de la iarna la primavara si un vestitor al innoirii. El aduce speranta, bucuria, iubirea si concilierea in vietile celor care il daruiesc sau il primesc, informeaza News.ro.

Martisorul este daruit mai intai intre oameni, apoi este oferit plantelor si, prin extensie, intregului Univers. Astfel, prin raspandirea martisorului, omul doreste sa echilibreze principiile contrare si complementare…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum au aparut farsele de 1 aprilie: totul a inceput in anul in 1582 / Ce spune tradiția ca vei pați daca nu pacalești pe nimeni azi

04:40, 01.04.2024 - Celebrata anual pe 1 aprilie, Ziua Pacalelilor este dedicata executarii diverselor glume sau farse. De la stabilirea de intalniri fictive pentru prieteni la alte șotii asemanatoare, aceste obiceiuri sunt recunoscute in majoritatea țarilor europene de pe la mijlocul secolului al XVI-lea. Obiceiul…

Castelul Martinuzzi din Vințu de Jos va fi restaurat și transformat intr-un HUB cultural. Finanțare nerambursabila acordata de INP

08:00, 29.03.2024 - Castelul Martinuzzi din Vințu de Jos va fi restaurat și transformat intr-un HUB cultural. Finanțare nerambursabila acordata de INP Castelul Martinuzzi din Vințu de Jos va fi restaurat și transformat intr-un HUB cultural. Arhiepiscopia Romano-Catolica Alba Iulia a obținut, la mijlocul lunii martie, o…

Video dintr-un univers paralel

07:00, 22.03.2024 - In mediul online a fost publicat un videoclip interesant de arhiva, care astazi pare ca a fost realizat intr-un univers paralel. Este vorba despre parada din Piața Roșie din Moscova in cinstea celei de-a 65-a aniversari a Marii Victorii, la care au participat 11.335 de militari ai Forțelor Armate ale…

Ce semnifica MARȚIȘORUL. Tradiții și legende

09:00, 01.03.2024 - Martisorul, un snur impletit dintr-un fir alb si unul rosu, inclus in lista reprezentativa a Patrimoniului imaterial UNESCO si care, potrivit legendei, ar fi fost tors de Dochia, este un simbol al trecerii de la iarna la primavara si un vestitor al innoirii. El aduce speranta, bucuria, iubirea si concilierea…

Tradiții și legende de marțișor. Ce semnifica snurul impletit dintr-un fir alb si unul rosu

08:26, 01.03.2024 - Martisorul, un snur impletit dintr-un fir alb si unul rosu, inclus in lista reprezentativa a Patrimoniului imaterial UNESCO si care, potrivit legendei, ar fi fost tors de Dochia, este un simbol al trecerii de la iarna la primavara si un vestitor al innoirii. El aduce speranta, bucuria, iubirea si concilierea…

Trei școli asociate UNESCO impletesc un marțișor tradițional

00:05, 26.02.2024 - Elevi ai școlilor asociate UNESCO din Buzau – respectiv ai Colegiului Economic „Regele Mihai I”, ai Liceului Tehnic și ai Școlii Gimnaziale Odaile – vor participa la evenimente culturale organizate la Galeriile de Arta Buzau, in cadrul unor intalniri ale specialiștilor din domeniul tradițiilor și folclorului…

Atelier de marțișoare pentru copii la Biblioteca Județeana „G.T. Kirileanu“ Neamț

10:10, 16.02.2024 - Biblioteca Județeana „G.T. Kirileanu“ Neamț organizeaza un atelier de marțișoare, adresat copiilor și tuturor iubitorilor de tradiții și lectura. „Participanții vor confecționa marțișoare, la care vor atașa un vers sau o urare de primavara, pentru a le oferi celor dragi, potrivit tradiției. De asemenea,…

Bolero și ceviche, recent incluse in Lista reprezentativa a patrimoniului cultural imaterial al umanitatii UNESCO, serbate la Institutul Cervantes din București

10:00, 07.02.2024 - ​​​​​​​Ambasada Cuba, Ambasada Mexic și Ambasada Peru in Romania in colaborare cu Institutul Cervantes din București organizeaza, in perioada 12-14 februarie 2024, un program amplu de evenimente menit sa celebreze includerea bolero-ului și a ceviche-ului


Ce parere ai despre aceasta stire?