Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Calcule exclusive privind sumele din Pilonul II. Varsta de pensionare vine cu zeci de mii de euro in cont pentru fiecare roman

Publicat:

Cateva zeci de mii de euro va strange fiecare roman la Pilonul II pana va ajunge la varsta de pensionare. Calcule exclusive arata ca, un angajat care in 2008, atunci cand a fost infiintat Pilonul II, avea 35 de ani a carui venit nu a depasit niciodata salariului mediu brut pe economie, ajunge, la 65 de ani (respectiv 30 de ani de cotizare), sa stranga in cont circa 26 de mii de euro. Daca stagiul de cotizare creste cu inca zece ani, suma acumulata depaseste 50 de mii de euro.

Pensia acumulata la Pilonul II este cea mai sigura resursa la batranete, in conditiile in care Pilonul I (cel…

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Adevarul despre pensia incasata dupa 35 de ani de munca. Cați bani pierd romanii, de fapt

16:36, 05.05.2024 - Cei care au 35 de ani de munca trebuie sa știe ca pensia incasata s-ar putea sa nu fie chiar cea dorita. Cine e vinovat aici? Romania are a treia cea mai mica speranța de viața din Uniunea Europeana, potrivit Eurostat, de 76,6 ani. Asta inseamna ca un roman cotizeaza la pensie 35 de ani și primește…

Cum se calculeaza pensia anticipata. Elemente importante in formula de calcul

06:36, 05.05.2024 - Cum se calculeaza pensia anticipata? Exista mai multe elmenete importante in formula de calcul pentru fiecare tip de pensie. Pentru cineva care nu lucreaza in domeniu si nu are cunostinte legate de cum se calculeaza pensia, acesta intrebare, cum se calculeaza pensia, poate ridica probleme si poate trimite…

REGULI ȘI CERINȚE Cum se stabilește pensia și varsta de pensionare pentru romanii din Italia și Spania?

13:21, 12.04.2024 - Varstele de pensionare și modalitațile de calcul pot diferi de la un stat la altul. Pensia va fi acordata proporțional cu perioadele de asigurare realizate in fiecare stat conform propriei legislații. The post REGULI ȘI CERINȚE Cum se stabilește pensia și varsta de pensionare pentru romanii din Italia…

Noua Lege a pensiiilor. Ce tip de concedii vor fi considerate perioada contributiva la pensie. Anunțul ministrului Muncii

08:51, 11.04.2024 - Potrivit acesteia, varsta de pensionare se va egaliza, treptat, pana in 2035, dar pentru fiecare copil (pana la cel mult 3 ani si 6 luni) varsta de pensionare se reduce cu 6 luni. Cand intra pensiile majorate: anunțul crucial al ministrului Muncii. Simona Bucura Oprescu arata cum se calculeaza punctele…

USR: Contributia la Pilonul II de pensii ar putea creste pana la 10%

15:00, 10.04.2024 - USR are o inițiativa. Aceasta se refera la contributia la Pilonul II de pensii, care ar putea creste pana la 10%. Potrivit unui comunicat al Uniunii Salvati Romania transmis miercuri pentru Agerpres , in conditiile in care obiectivul Pilonului II este de a oferi fostilor angajati un beneficiu suplimentar…

Senatorul USR Cristian Berea a depus in Parlament un proiect de lege care prevede ca pensia la Pilonul II sa creasca progresiv pana la 10%

13:56, 10.04.2024 - Conform comunicatului de presa al USR, in conditiile in care obiectivul Pilonului II este de a oferi fostilor angajati un beneficiu suplimentar pe langa pensia lor de stat, initiativa USR prevede o crestere progresiva a cotei de contributie la Pilonul II, cu 1%, incepand cu data de 1 ianuarie a fiecarui…

Cea mai mare pensie din Romania a depasit 100.000 de lei brut pe luna, peste 19.000 de euro net

12:55, 17.03.2024 - Cea mai mare pensie din Romania se ridica la suma bruta de 108.627 de lei. Potrivit legii, se aplica un impozit de 10% pentru suma care depaseste 2.000 de lei. Asadar, in acest caz, se scad 2.000 de lei, iar suma impozabila este de 106.627 de lei. Rezulta o pensie neta de 95.965 de lei lunar. Asadar,…

Ministerul Familie vrea ca pensionarii, persoanele condamnate definitiv și cele care nu au opt clase sa nu mai fie asistenți maternali 

14:26, 27.02.2024 - Ministerul Familiei a pus in dezbatere publica un proiect de hotarare care prevede ca nu mai pot fi asistenți maternali persoanele care nu au finalizat cel putin opt clase din invatamantul gimnazial, au condamnari definitive sau sunt la varsta pensionarii, transmite București FM. In expunerea de motive…


Ce parere ai despre aceasta stire?