Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bulgaria expulzează doi diplomaţi ruşi după descoperirea unei presupuse reţele de spionaj în favoarea Moscovei

Publicat:

Bulgaria a anuntat luni expulzarea a doi diplomati rusi dupa descoperirea unei presupuse retele de spionaj in favoarea Moscovei, o decizie care intervine intr-un context tensionat intre cele doua tari, relateaza AFP si Reuters.

"Ministerul bulgar al a declarat persona non grata doi diplomati ai ambasadei Rusiei la Sofia si le-a dat termen 72 de ore pentru a parasi tara din cauza activitatilor incompatibile cu statutul lor diplomatic", potrivit unui comunicat.

Procurorii bulgari au inculpat luni sase persoane, printre care ofiteri fosti si actuali din…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Polonia a anuntat ca a fost vizata de presupuse atacuri cibernetice ale Rusiei

19:31, 04.05.2024 - Polonia a anuntat ca a fost vizata de presupuse atacuri cibernetice. Acestea au fost atribuite unui grup rus numit APT28 – care ar mai fi vizat si Germania si Republica Ceha. Polonia a condamnat aceste atacuri, informeaza sambata Reuters. Ministerul de Externe polonez, intr-un comunicat postat pe site-ul…

Tensiune rara pe axa Tadjikistan - Rusia: ambasadorul rus a fost chemat sa explice unele acțiuni ale Moscovei

18:45, 29.04.2024 - Ministerul de Externe al Tadjikistanului l-a convocat luni pe ambasadorul Rusiei pentru a protesta fata de ceea ce a descris ca fiind un tratament nedrept pe care Moscova il aplica cetatenilor tadjici, o disputa rara intre cei doi aliati post-sovietici, relateaza Reuters, informeaza News.ro.

Un agent german de informatii, judecat pentru spionaj in favoarea Rusiei. „Acuzatul nu a vrut sa tradeze”

15:05, 17.04.2024 - Un ofiter din Serviciul german de informatii externe (BND), care este inculpat pentru presupus spionaj in favoarea Rusiei, a respins acuzatiile miercuri, in timpul procesului. Procurorii il acuza ca ar fi primit aproape jumatate de milion de euro in schimbul unor informații secrete.

Iranul a avertizat Moscova cu cateva zile inainte de masacrul de la sala de concerte despre „un posibil mare atac terorist in interiorul Rusiei”

13:46, 01.04.2024 - Iranul a anunțat Rusia despre posibilitatea unei „operațiuni teroriste” majore pe teritoriul ei inainte de atacul terorist de la sala de concerte Crocus de la periferia Moscovei, revendicat de ISIS-K, au declarat trei surse care cunosc acest subiect pentru Reuters.In atacul de pe 22 martie, cel mai…

VIDEO Atac terorist la Moscova: Cel puțin 60 morți și peste 145 de raniți. ISIS a revendicat atacul

10:50, 23.03.2024 - Atac terorist , cu doua explozii, vineri seara, intr-o sala de concerte din Moscova . Cel puțin 60 de morți și peste 145 de raniți. Cel puțin 60 persoane au fost ucise și 145 ranite intr-un atac terorist care a avut loc vineri la sala de concerte Crocus City Hall din apropierea Moscovei, relateaza agenția…

Slovenia expulzeaza un diplomat rus pentru spionaj

20:15, 21.03.2024 - Ministerul de Externe sloven a declarat joi „persona non grata” un diplomat al ambasadei Rusiei la Ljubljana „pentru implicarea in activitati incompatibile cu statutul sau diplomatic”, relateaza agentia EFE, citand un comunicat al acestui minister.

Incursiune pe teritoriul rusesc a voluntarilor care lupta pentru Ucraina

14:40, 12.03.2024 - Voluntari rusi care lupta de partea Ucrainei au afirmat marti ca au atacat un sat din Rusia, situat in apropiere de frontiera, in timp ce Moscova sustine ca acestia au fost respinsi inainte sa paraseasca teritoriul ucrainean, transmit AFP si Reuters. Unitatea numita Legiunea Libertatii din Rusia a difuzat…

Un politist bulgar de la combaterea crimei organizate, arestat pentru spionaj in favoarea Rusiei

15:15, 05.02.2024 - Un politist de rang inalt din cadrul Directiei Generale de Combatere a Crimei Organizate in Bulgaria a fost arestat luni sub suspiciunea de spionaj in favoarea Rusiei, a anuntat procuratura de la Sofia, potrivit agentiilor BTA si EFE.


Ce parere ai despre aceasta stire?