Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

BUCȘANI: Dragobetele și tradiția mărțișorului pe înțelesul elevilor

Publicat:

    Biblioteca Bucșani a gazduit o manifestare dedicata elevilor din localitate,  in care aceștia au putut afla informații despre Post-ul BUCȘANI: Dragobetele și tradiția marțișorului pe ințelesul elevilor apare prima data in .

Citeste articolul mai departe pe gazetadambovitei.ro…  

Sursa articol: gazetadambovitei.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vopsitul oualor de Paște: Culori, metode naturale, tradiții romanesti si variante moderne

15:25, 02.05.2024 - Vopsitul oualor de Paște: Culori, metode naturale, tradiții romanesti si variante moderne Traditia populara spune ca ouale vopsite in Joia Mare si mancate de Pasti apara de suferinte si necaz, iar coaja lor, ingropata in pamantul pasunilor, apara vitele de deochi si de napasta.Vopsitul oualor de Paște.…

Se apropie Saptamana Mare. Cand se spala rufe și ce alte treburi gospodarești sunt considerate un mare PACAT

10:10, 17.04.2024 - In Saptamana Mare, ultima din Postul Pastelui, bisericile din intreaga țara oragnizeaza sluje numite Denii, pentru pomenirea ultimelor zile ale lui Hristos pe Pamant. Vorbim despre o perioada de intensa reflectare, introspecție și rugaciune, care ar trebui sa le ofere un ragaz oamenilor de la tumultul…

Asociatia Suflete Deschise din Constanta, cu ocazia 8 Martie - Primavara incepe cu un martisor, asa cum spune si traditia veche de aproape 8000 de ani

12:15, 08.03.2024 - Asociatia social misionara de caritate "Suflete Deschiseldquo;, relanseaza indemnul crestinesc: Vestiti primavara Fiti martisori Daruiti bucuria dragostei ldquo;Primavara incepe cu un martisor, asa cum spune si traditia veche de aproape 8000 de ani. Martisoarele sunt, simboluri ale sperantei, ale admiratiei,…

Povestea neștiuta a Marțișorului: cum a aparut tradiția și legendele care o insoțesc

07:17, 01.03.2024 - Martisorul, un snur impletit dintr-un fir alb si unul rosu, inclus in lista reprezentativa a Patrimoniului imaterial UNESCO si care, potrivit legendei, ar fi fost tors de Dochia, este un simbol al trecerii de la iarna la primavara si un vestitor al innoirii. El aduce speranta, bucuria, iubirea si concilierea…

Bogdan Mihai Simion & Lautarii de Matase: O intalnire magica cu tradiția muzicala

12:50, 26.02.2024 - In seara zilei de 14 martie, ora 19:00, in sala Teatrului de vara „Radu Beligan” din Bacau, va avea loc un eveniment muzical de excepție ce promite sa incante inimile iubitorilor de muzica autentica. Lautarul-culegator de tradiții muzicale, Bogdan Mihai Simion, va fi insoțit de talentatul taraful Lautarii…

Trei școli asociate UNESCO impletesc un marțișor tradițional

00:05, 26.02.2024 - Elevi ai școlilor asociate UNESCO din Buzau – respectiv ai Colegiului Economic „Regele Mihai I”, ai Liceului Tehnic și ai Școlii Gimnaziale Odaile – vor participa la evenimente culturale organizate la Galeriile de Arta Buzau, in cadrul unor intalniri ale specialiștilor din domeniul tradițiilor și folclorului…

DRAGOBETE 2024: Ziua de 24 februarie, sarbatoarea iubirii la romani, marcheaza in traditia romaneasca inceputul primaverii

08:45, 24.02.2024 - DRAGOBETE 2024: Ziua de 24 februarie, sarbatoarea iubirii la romani, marcheaza in traditia romaneasca inceputul primaverii Dragobetele este sarbatorit la finalul lunii februarie, in așteptarea primaverii. Sarbatoarea iubirii la romani, din 24 februarie, marcheaza inceputul anului agricol, momentul in…

Romanii sarbatoresc azi Dragobetele: ce spune tradiția ca vor pați tinerii și tinerele care plang azi

07:40, 24.02.2024 - Dragobetele era sarbatorit odinioara, in anumite zone etnografice/geografice ale Romaniei, la 24 februarie, in altele la 1 martie. Taranul roman vedea in aceasta sarbatoare o zi a unui nou inceput, scrie news.ro. Dragobete este echivalentul romanesc al mesagerilor divini Cupidon/Eros. El este „purtatorul…


Ce parere ai despre aceasta stire?