Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bolile colectivităţii la copii: Care sunt acestea şi cum pot fi prevenite

Publicat:

Daca si tu te numeri printre parintii ai caror copii abia au inceput sa mearga la gradinita sau la scoala, nu este cazul sa intri in panica. Trebuie sa stii ca, de cele mai multe ori, bolile colectivitatii la copii sunt de natura infectioasa. Acestea se transmit prin virusuri, bacterii si alte microorganisme, de la un copil bolnav la celalalt.

Insa atat tu, ca parinte, cat si personalul specializat al scolilor si gradinitelor puteti preveni sau ajuta la vindecarea bolilor colectivitatii. In continuare iti prezentam tipurile de afectiuni, precum si cateva sfaturi utile referitoare la…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Lista bolilor infectocontagioase pentru care medicul de familie elibereaza direct concediu medical pentru 7 zile

00:41, 16.05.2024 - Medicii de familie pot acorda certificat de concediu medical pentru 7 zile calendaristice doar pentru o serie de afecțiuni, pentru un episod de boala, prevede un Ordin comun al ministrului Sanatații și al președintelui Casei Naționale de Asigurari de Sanatate, publicat in Monitorul Oficial, potrivit…

Modificari importante la acordarea concediului medical. Cum mai poți obține direct 7 zile de concediu?

15:46, 13.05.2024 - Noi modifica importante privind concediile medicale. Astfel, medicii de familie nu pot acorda direct 7 zile de repaus decat pentru o serie de afecțiuni. In celelalte situații, medicii trebuie sa acorde o perioada mai scurta, pe care apoi o pot prelungi, in funcție de evoluția pacientului. Potrivit unui…

Mihai Craiu: Pentru fiecare caz de rujeola care apare intr-o comunitate de copii cu putina vaccinare, vor aparea intre 16 si 20 de noi cazuri

16:35, 11.05.2024 - Medicul pediatru Mihai Craiu afirma ca, in comunitatile de copii unde ratele de vaccinare impotriva rujeolei sau a tusei convulsive sunt foarte scazute, rata de multiplicare a bolii este foarte mare. Potrivit acestuia, un copil diagnosticat cu rujeola poate imbolnavi pana la 20 de copii, iar un pacient…

Afecțiuni gastrice cauzate de absența dinților? Iata la ce soluții ai putea apela

16:45, 08.04.2024 - Gastrita, ulcerul și refluxul gastroesofagian sunt afecțiuni care pot fi cauzate de absența dinților. Pierderea dinților poate fi determinata de diferite motive precum caria dentara, parodontita sau accidentele, iar absența dinților poate duce la disfuncții ale sistemului digestiv.  Insa, exista soluții…

Alarma roșie: febra tifoida in Romania!

17:00, 30.03.2024 - Ieri, la spitalul de boli infecțioase „ Victor Babeș ” din Capitala a fost internat al patrulea pacient bolnav de febra tifoida , de anul acesta.  Medicii spun ca este o boala cu care nu s-au mai intalnit de multa vreme. Managerul Spitalului de Boli Infectioase si Tropicale “Victor Babes”, conf. univ.…

Turiști romani internați cu febra tifoida dupa revenirea din calatorii in țari tropicale. Medic: „Confirmam al patrulea caz”

06:36, 30.03.2024 - Patru romani au fost spitalizați cu febra tifoida intr-un spital din București, o boala care nu a fost intalnita de mulți ani in Romania ca transmitere autohtona. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”, Simin Aysel Florescu, a declarat vineri ca s-a inregistrat deja al…

INFECȚIA CU ROTAVIRUS O provocare majora in sanatatea copiilor

10:05, 07.03.2024 - Vaccinarea este cea mai eficienta modalitate de protecție impotriva acestei infecții, reducand riscul de imbolnavire și complicații severe. The post INFECȚIA CU ROTAVIRUS O provocare majora in sanatatea copiilor first appeared on Informatia Zilei .

Recomandari privind prevenirea bolilor la albine. Ce trebuie sa știe apicultorii din Maramureș

17:41, 21.02.2024 - Maramureșul are numeroși apicultori, mierea de albina fiind extrem de cautata de maramureșeni, dar nu numai. Ce este de știut este ca apicultura, in Romania este favorizata de o clima blanda si de o natura darnica, cu plante melifere variate, cu paduri intinse de tei si salcami, cu suprafete mari cultivate…


Ce parere ai despre aceasta stire?