Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Boala Alzheimer infectează” tot creierul

Publicat:

Cercetatorii americani au facut un pas important în explicarea maladiei Alzhiemer. În opinia acestora boala nu  înseamna ca o zona a creierului este afectata, ci o difuzare a ei comparabila cu o infectie la nivelul neuronilor. Comparatia cu o infectie este valabila pâna la un punct, deoarece în evolutia bolii nu este implicat un agent infectios, ci o proteina anormala.

Cercetatorii americani au studiat pe rozatoare transgenice purtatoare a unei gene care produce o forma anormala a proteinei Tau într-o zona a cortexului. Creierul…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cercetare: Un virus care infecteaza plantele ar putea preveni raspandirea si recurenta cancerului

14:26, 23.05.2024 - Cercetatorii de la Universitatea din San Diego California au facut un studiu și au descoperit ca un virus de plante arata promisiuni semnificative in combaterea diferitelor tipuri de cancere metastatice la șoareci.

Cafeaua ar putea salva planeta! Cercetatorii australieni au gasit o utilizare uimitoare pentru zaț

22:50, 22.05.2024 - Cafeaua matinala ar putea ajuta planeta. Acesta este promisiunea facuta de o universitate australiana ai carei cercetatori au utilizat zatul de cafea intr-un material ce poate fi adaugat la beton pentru a il face sa devina mai rezistent si mai sustenabil, reducand potential si emisiile de gaze cu efect…

Pagubele economice provocate de schimbarile climatice, de șase ori mai grave decat se credea: „Pana la sfarșitul secolului, oamenii ar putea fi cu 50% mai saraci”

11:55, 18.05.2024 - Pagubele economice cauzate de schimbarile climatice sunt de șase ori mai grave decat se credea anterior, incalzirea globala urmand sa micșoreze economia lumii intr-un ritm compatibil cu nivelul pierderilor financiare ale unui razboi purtat continuu, se arata intr-un nou studiu citat de The Guardian.Cercetatorii…

Cercetatorii americani ingrozesc toți șoferii: Caldura favorizeaza emanarea in vehicule a unui gaz toxic

20:40, 07.05.2024 - Caldura favorizeaza emanarea in vehicule a unui gaz toxic provenit din produse menite sa incetineasca propagarea incendiilor, potrivit unui studiu american publicat marti in revista Environmental Science & Technology, relateaza AFP, conform Agerpres.

Cercetatorii americani au descoperit modul in care stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului

08:30, 14.03.2024 - Oamenii de știința din New York au efectuat un nou studiu și au descoperit lucruri noi despre legatura dintre stres si cancer, relateaza Rador Radio Romania. Stresul cronic poate duce la dezvoltarea cancerului? Oamenii de știința din New York au incercat sa raspunda la aceasta intrebare; iar articolul…

Ambasada SUA in Rusia avertizeaza asupra unui atac extremist iminent la Moscova

10:55, 08.03.2024 - Ambasada SUA in Rusia i-a avertizat pe cetațenii americani sa evite adunarile mari la Moscova. Diplomații americani susțin ca exista informații privitoare la un atac iminent al extremiștilor.

Cercetatorii americani au identificat noi anticorpi care tintesc „partea intunecata” a unei proteine a virusului gripal

14:45, 03.03.2024 - Cercetatorii de la Institutele Nationale de Sanatate din Statele Unite (NIH) au identificat anticorpi care vizeaza o regiune greu de localizat a virusului gripal, a anuntat vineri aceasta agentie americana, relateaza Xinhua.


Ce parere ai despre aceasta stire?