Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Autoritățile din România, în alertă maximă după ce a reapărut gripa aviară. Zeci de mii de păsări vor fi sacrificate  

Publicat:

Autoritațile din Maramureș sunt in alerta maxima, intrucat gripa aviara a fost diagnosticata intr-o ferma de gaini ouatoare. La acest model, boala a aparut in mai multe țari din Europa, ceea ce starnește ingrijorare in randul specialiștilor.

Citeste articolul mai departe pe a1.ro…  

Sursa articol: a1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Alerta EFSA: Europa este in pragul unei noi pandemii

00:01, 04.04.2024 - Miercuri, Agenția pentru Siguranța Alimentara a Uniunii Europene (EFSA) a emis o avertizare cu privire la posibilitatea unei pandemii de gripa aviara in cazul in care virusul devine transmisibil intre oameni. Acest lucru se datoreaza faptului ca oamenii nu au imunitate impotriva acestui virus. Acest…

Alerta de pesta porcina africana in Romania! Orașul in care localnicii nu mai au voie sa sacrifice porci in gospodarii

16:30, 22.03.2024 - Autoritațile au declarat alerta de pesta porcina africana intr-un județ din Romania! Specialiștii sanitar veterinari le-au interzis localnicilor sa mai sacrifice porci in gospodarii. Iata lista zonelor afectate!

Botosani: Focar de gripa aviara intr-o gospodarie din Baluseni

16:25, 07.03.2024 - Un focar de gripa aviara a fost inregistrat in localitatea Baluseni, a anuntat, joi, directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), Teodor Harabagiu. Potrivit sursei citate, cazul a aparut intr-o gospodarie in care se aflau 12 pasari. ‘Proprietarul a chemat medicul,…

Aviara in Ungaria, filtre in Romania

11:45, 19.02.2024 - Autoritatile din Arad instituie filtre pe toate drumurile din zona de frontiera cu Ungaria, pentru a verifica transporturile de oua, carne si pasari vii, pe fondul evolutiei unor focare de gripa aviara in tara vecina. Transporturile cu risc sunt verificate imediat ce intra in tara, pentru a se evita…

Un copil de 9 ani a murit de gripa aviara in Cambodgia. Autoritațile avertizeaza populația sa fie vigilenta

21:21, 09.02.2024 - Un baiat in varsta de 9 ani a murit de gripa aviara in Cambodgia, a anuntat vineri ministerul Sanatatii, avertizand asupra amenintarii continue pe care o reprezinta acest virus, la originea a trei decese in 2023, informeaza AFP, potrivit Agerpres. 

Institutul de Sanatate Publica: „Putem vorbi de o alerta epidemiologica” de gripa. Peste 1.000 de cazuri, doar la Cluj.

17:51, 01.02.2024 - Specialiștii de la Institutul de Sanatate Publica anunța ca in Romania se poate „vorbi de o situație de alerta epidemiologica” in ceea ce privește cazurile de gripa. Autoritațile ar putea declara epidemie la nivel național.

Alerta epidemiologica din cauza gripei. Rafila: Nu vor fi restricții pentru populație

17:50, 01.02.2024 - Stare de alerta epidemiologica pentru gripa. Ministrul Sanatații, Alexandru Rafila, anunța ca Romania este in a 3-a saptamana de creștere a cazurilor de gripa. Se instituie alerta epidemiologica, dar asta nu inseamna ca vor fi restricții pentru populație.


Ce parere ai despre aceasta stire?