Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Aurelia Mihuț și Magda Babău restaurează lucrări vechi cu cea mai nouă aparatură din țară, la Muzeul Național de Artă din Timișoara

Publicat:

Aurelia Mihuț și sunt doua tinere angajate ale Muzeului Național de Arta din Timișoara, care lucreaza ca restauratoare. Prin mainile lor revin la viața opere care au zeci de ani vechime, chiar sute. Aurelia Mihuț și le aduc la forma inițiala cu multa migala și aparatura de ultima generație in domeniu. De aproximativ jumatate de an, cele doua specialiste in conservare și restaurare pot fi vazute la treaba de catre vizitatorii Muzeului Național de Arta din Timișoara.

Citeste articolul mai departe pe tion.ro…  

Sursa articol: tion.ro


Stiri pe aceeasi tema

Muzeul National de Istorie a Romaniei nu va organiza in acest an Noaptea Muzeelor

12:00, 14.05.2024 - Muzeul National de Istorie a Romaniei nu va organiza in acest an Noaptea Muzeelor, a anuntat prin intermediul unei postari pe pagina de socializare, azi, 14 mai 2024. Iata anuntul de pe pagina de Facebook a Muzeului National de Istorie a Romaniei: Incepand de miercuri, 15 mai a.c., se aplica un cost…

O noua expoziție la Muzeul Național de Arta din Timișoara

10:31, 10.05.2024 - „Lifeline” marcheaza expoziția cu numarul 100 a artistului german Dieter Mammel. Acesta ofera vizitatorilor Muzeului Național de Arta din Timișoara o panorama a creațiilor sale din ultimii 20 de ani.

Noaptea Muzeelor, sub semnul intrebarii la Timișoara

09:05, 25.04.2024 - In 18 mai, la nivel național ar trebui sa se desfașoare o noua ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor, insa din cauza salariaților nemulțumiți, manifestarea risca sa nu aiba loc in mai multe edificii culturale. Printre acestea se numara Muzeul Național de Arta și Muzeului Național al Banatului din…

Doua expoziții itinerante, la Școala Gimnaziala din Baișești

11:35, 24.04.2024 - Muzeul Național al Bucovinei a deschis la Școala Gimnaziala din Baișești doua expoziții itinerante, ce pot fi vizitate pana pe 30 iunie 2024, care au fost realizate de catre muzeograf dr. Mihai Aurelian Caruntu, din cadrul Muzeului Național al Bucovinei din Suceava.Prima dintre ele și care este ...

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Haina il face pe om. Șase secole de istorie vestimentara", catalog de expozitie

21:30, 14.04.2024 - "Haina il face pe om. Sase secole de istorie vestimentara, catalog de expozitie, bilingv romana engleza, editia a III a revizuita si adaugita, 159 de pagini, 2021 al Muzeului National de Istorie a Romaniei. Catalogul, ajuns la editia a III a revizuita si adaugita, contine o noua grafica si mai multe…

”Simte istoria”,  proiect nou al Muzeului Național al Bucovinei la Cetatea de Scaun a Sucevei destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale

22:35, 05.03.2024 - Odata cu redeschiderea Cetații de Scaun a Sucevei și din dorința de oferi șanse egale de participare la activitațile de educație muzeala mai multor copii, Muzeul Național al Bucovinei vine anul acesta cu un proiect nou, ce se va desfașura pe tot parcursul anului școlar, in cadrul Serviciului Cetatea…

Doua muzee buzoiene, partenere ale Muzeului Național al Romaniei

00:11, 01.03.2024 - In perioada februarie – noiembrie, alaturi de Muzeul Național de Istorie a Romaniei (MNIR) se afla doua muzeee buzoiene care au calitate de parteneri intr-un proiect cultural intitulat „Tradiție in lut – in siajul artiștilor ceramiști”. Este vorba despre Muzeul Județean și despre Muzeul Municipal „Octavian…

Disputa pentru Festivalul Luminilor: firma care a contestat licitația a caștigat

14:50, 16.02.2024 - Situație tensionata intre o firma privata și Muzeul Național al Banatului. Instituția intenționa sa inchida 2023, anul in care Timișoara a deținut titlul de Capitala Culturala Europeana, cu un eveniment de anvergura: Festivalul Luminilor. Insa manifestarea, la care erau așteptate zeci de mii de persoane,…


Ce parere ai despre aceasta stire?