Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Aţi eliminat complet grăsimile din alimentaţie? Profesorul Mencinicopschi avertizează că vă puteţi îmbolnăvi grav! Iată ce riscaţi

Publicat:

Grasimile "bune" sunt grasimile nesaturate, grasimile de natura vegetala sau grasimea de peste.
Daca ne referim la grasimile vegetale, atunci este bine sa consumam ulei de floarea soarelui sau ulei de masline. De multe ori consumul de ulei este in exces, crezand ca facem un lucru bun. Nu ar trebui sa consumam mai mult de o lingura de ulei".

"Este o mare eroare sa scoti grasimile din alimentatie. In disperarea tinerelor de a avea o silueta uneori nu tocmai sanatoasa renunta la orice fel de grasimi. Fara acesti acizi grasi esentiali pielea noastra nu poate fi una stralucitoare, nu…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Un studiu recent contesta una dintre ideile fundamentale privitoare la apariția civilizației

16:26, 22.05.2024 - Termenul de civilizație este unul complex, iar sensul sau este adesea rastalmacit. Stricto sensu, plecand de la insași radacina latina „civis”, civilizația poate fi definita ca un nivel de dezvoltare care implica apariția urbanismul, forme de guvernare complexe, apariția scrisului șamd.

Unt sau margarina? Care este cea mai buna alegere pentru sanatatea noastra

08:05, 15.05.2024 - Este margarina ceea ce ar trebui sa alegeți pentru sanatatea dumneavoastra – sau untul este mai bun? „Cred ca cei mai mulți oameni presupun ca margarina sau inlocuitorii de unt sunt o alegere mai buna pentru sanatate pentru ca au un conținut mai mic de grasimi saturate, ceea ce nu este neaparat adevarat”,…

Ultimii vanatori-culegatori din Africa aveau o alimentatie bazata preponderent pe plante (studiu)

23:15, 29.04.2024 - Vanatorii-culegatori din Africa de Nord au facut trecerea la o dieta preponderent bazata pe plante in urma cu 15.000 de ani, cu cateva mii de ani inainte de aparitia agriculturii, potrivit unui studiu publicat luni, citat de AFP, informeaza Agerpres.

Suplimentul zilnic de fibre poate imbunatați funcția creierului la adulții in varsta, potrivit unui studiu recent

15:55, 01.04.2024 - Nutriționiștii au demonstrat, recent, ca sanatatea intestinala și sanatatea creierului pot fi imbunatațite cu ajutorul unor suplmente. Noi cercetari arata un supliment de fibre ar putea fi folosit pentru a imbunatați funcția creierului la adulții in varsta.

26 Martie – Ziua spanacului. Care sunt beneficiile plantei?

11:35, 26.03.2024 - Iata ca exista inca o „sarbatoare” a zilei de 26 Martie. Ziua naționala a spanacului ne amintește de beneficiile pe care aceasta planta le are asupra organismului nostru. Spanacul este renumit datorita aportului de vitamine și minerale pe care le aduce corpului nostru, daca este consumat. Pe langa beneficiile…

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc susține realizarea unui studiu de amploare privind sanatatea romanilor

13:00, 14.03.2024 - Susținatoare a demersului inițiat de  organizatiile pacientilor din Romania si de societatea civila prin care se cere alocarea a 9% din PIB pentru Sanatate, senatoarea Pauliuc a amintit ca militeaza pentru eliminarea impozitarii concediilor medicale pentru bolnavii cronici. “In sistemul sanitar romanesc,…

Studiu: La ce poate duce excluderea cartofilor din alimentație

00:25, 10.03.2024 - Un studiu științific realizat de oamenii de știința americani a aratat ca excluderea cartofilor din alimentație duce la scaderea cantitații de vitaminele B, C și potasiu in organism. La o astfel de concluzie au ajuns specialiștii de la Colegiul de Medicina Albert Einstein. Aceștia au contestat opinia…

Lansare studiu despre sursele de informare ale romanilor in ceea ce privește sanatatea lor

17:05, 29.02.2024 - Asociația CREDU, asociație specializata in proiecte de educație in sanatate, a lansat pe 28 februarie 2024, in cadrul evenimentului ‘Alegeri Sanatoase’, un studiu despre sursele de informare ale romanilor in ceea ce privește sanatatea lor sau a familiilor lor, precum și un demers de identificare a creatorilor…


Ce parere ai despre aceasta stire?