Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Astronomii au descoperit motivul pentru care apar ERUPŢIILE SOLARE

Publicat:

Astronomii au observat de mult timp aceste gigantice arcade din plasma, denumite si 'bucle coronale' sau 'proeminente' care se formeaza la suprafata solara. Aceste structuri concentreaza puternice linii de camp magnetic in spirale si sunt strabatute de puternice fluxuri electrice, potrivit Agerpres.

Folosind informatiile culese cu ajutorul satelitului nipon Hinode, al satelitului NASA Solar and (SHO) si prin intermediul Observatorului Paris-Meudon, cercetatorii au observat ca eruptiile solare par sa-si aiba originile in aceste gigantice arcade de plasma, instabile…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Copiii - viitorul planetei: Cum putem educa noile generații in privința protejarii apelor

13:40, 25.04.2024 - Apa este fundamentul vieții pe Pamant, susținand ecosistemele, agricultura, industria și chiar sanatatea umana. Cu toate acestea, resursele de apa dulce sunt din ce in ce mai limitate din cauza poluarii, schimbarilor climatice și consumului excesiv.

Țara europeana care va amenda pacienții care lipsesc la programarile la medic: Nu putem permite ca acest lucru sa continue

12:10, 09.04.2024 - Persoanele care lipsesc de la programarile la medic vor fi amendate cu 5 euro, in Franța. Sancțiunea propusa, menita sa stimuleze serviciul de sanatate care „scarțaie”, este criticata de sindicatele medicilor și de grupurile de pacienți.

Date INS privind agricultura la nivel european

07:05, 31.03.2024 - Romania s-a clasat anul trecut pe locul al doilea in Uniunea Europeana, dupa Franta, la productia de seminte de floarea-soarelui, pierzand prima pozitie, ocupata in 2022 – potrivit datelor Institutului National de Statistica. Productia a fost mai mica anul trecut fata de 2022 cu 3,7%. Ca suprafata cultivata…

Curiozitați despre luna martie

15:56, 23.02.2024 - De-a lungul istoriei, oamenii și-au organizat și au masurat timpul folosind calendarul, cu diviziunile sale pe zile, saptamani și luni. Dupa cum se știe, un an are 365 de zile, conform calendarului gregorian, insa, in realitate, pentru a orbita complet in jurul Soarelui, planeta Pamant are nevoie de…

Recean, despre fragmentele de drona: "Noi nu putem sa rezolvam toate problemele cu un singur radar"

09:55, 20.02.2024 - Fragmentele de drone cazute recent in proximitatea localitații Etulia din raionul Vulcanești nu au fost detectate de radarul, sistemul de aparare antiaeriana, achiziționat anul trecut de catre Republica Moldova din Franța. Prim-ministrul Dorin Recean explica situația prin lipsa de investiții, or, ca…

Basarab Panduru nu are mila de FCSB: „Sa spuna mulțumesc pentru egal! A fost un meci foarte slab. Parca a venit pe jos la Cluj”

09:16, 20.02.2024 - Basarb Panduru a avut un discurs dur la adresa celor de la FCSB dupa prestația din meciul cu U Cluj, 0-0. Fostul internațional a criticat jocul echipei lui Elias Charalambous și spune ca, in condițiile in care U Cluj a ratat un penalty, FCSB ar trebui sa fie mulțumita cu punctul obținut pe Cluj Arena.…

Explozie solara violenta. Consecințele s-ar putea resimti in zilele urmatoare

12:20, 12.02.2024 - Una dintre cele mai violente eruptii solare din ultimii ani a avut loc vineri, a anuntat NASA, agentia spatiala americana. Aceasta eruptie este clasificata ca fiind o eruptie X3.3.  Clasa X denota cele mai intense eruptii, in timp ce numarul ofera mai multe informatii despre puterea acesteia.…

Astronomii chinezi au calculat cu cea mai mare precizie de pana acum cat cantarește galaxia Andromeda

14:20, 07.02.2024 - Utilizand datele spectrale colectate de telescopul LAMOST (Large Sky Area Multi-Object Fiber Spectroscopic Telescope), impreuna cu alte cercetari si observatii, astronomii chinezi au reconstituit cea mai detaliata curba de rotatie a galaxiei Andromeda (M31) realizata vreodata. Ei au calculat astfel…


Ce parere ai despre aceasta stire?