Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Astăzi, manifestări omagiale dedicate lui Constantin Stere

Publicat:

Sub egida Consiliului Judetean Prahova, Muzeul Memorial „Constantin și Ion Stere” din Bucov, secție a Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, in colaborare cu Fundatia „Constantin Stere” Bucov, organizeaza astazi o serie de manifestari omagiale dedicate patriotului Constantin Stere. Acțiunile vor debuta la ora 10.00, cu depuneri de flori la statuia lui Constantin Stere din Parcul Memorial ce-i poarta numele, iar o jumatate de ora mai tarziu, la muzeul ce ii este dedicat, dupa depunerea de flori la statuia din curtea instituției, va avea loc simpozionul cu tema ”Constantin Stere, o…

Citeste articolul mai departe pe ziarulprahova.ro…  

Sursa articol: ziarulprahova.ro


Stiri pe aceeasi tema

Noaptea Muzeelor - Inscrieri prelungite pana la data de 26 aprilie pentru entitatile culturale care vor sa participe

13:05, 23.04.2024 - Noaptea Muzeelor din Romania are loc in acest an la 18 mai, marcand 20 de editii ale evenimentului. Reteaua Nationala a Muzeelor anunta prelungirea sesiunii de inscrieri pentru muzee pana la data de 26 aprilie. Institutul de Istorie a Religiilor, cu o proiectie speciala a filmului "O umbra de nor" de…

Cifrele dezastrului, in Romania. Doar 5% din tinerii consumatori de droguri reușesc sa se salveze!

18:01, 17.04.2024 - „Campania ‘Fara bariere – TOT Adevarul Despre Droguri’ este un proiect prin care ne propunem constientizarea tinerilor cu varsta intre 14 si 35 de ani cu privire la consecintele consumului de droguri si nu numai si a altor forme de adictie (…). Din pacate, procentul celor care se salveaza, a consumatorilor…

Etnologii Silvia și Ion H. Ciubotaru au lansat, la Iași, Țesaturi și broderii decorative din Moldova

08:50, 06.04.2024 - La 3 aprilie a.c., incepand cu ora 13:30, la Iași, in Sala „Petru Caraman” a Muzeului Etnografic al Moldovei, am participat la prezentarea volumului Țesaturi și broderii decorative din Moldova. Studiu introductiv și corpus de documente, semnat de catre etnologii ieșeni Silvia Ciubotaru și Ion H. Ciubotaru,…

Codrii Iașilor, un parc natural de care avem nevoie – IMPERATIV cu Ioana Soreanu (05.04.2024)

10:25, 05.04.2024 - Proiectul de inființare a Parcului Natural Codrii Iașilor inainteaza. Un pas important a fost facut prin elaborarea studiului științific de catre specialiști in biologie, geografie și etnografie. Acest document sta la baza proiectului și urmeaza sa fie trimis la Academia Romana pentru avizare. Subiectul…

Interviu: Ce vor moldovenii? „Dezvoltarea se oprește acolo unde se opresc autostrazile. Autostrada Unirii, dintre Iași și Targu Mureș, este șansa Moldovei, conexiunea ei directa cu Vestul”

17:05, 19.03.2024 - Recent a aparut o carte fundamentala la editura Polirom: „Regionalizarea. Catre un model de buna guvernanța a Romaniei”. Volum coordonat de: Alexandru L. Cohal, Dorin Dobrincu, George Țurcanașu. In a doua parte a interviului, prima fiind publicata sambata, 16 martie, am continuat discuția cu trei dintre…

Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea Romaniei și practici de buna guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei in subdezvoltare”

15:26, 18.03.2024 - Recent a aparut o carte fundamentala la editura Polirom: „Regionalizarea. Catre un model de buna guvernanța a Romaniei”. Volum coordonat de: Alexandru L. Cohal , Dorin Dobrincu , George Țurcanașu. Am discutat principalele teme ale acestui studiu cu trei dintre cei care au contribuit esențial la apariția…

FOTO/VIDEO: „Doamna acuarelei romanești”, celebrata la Bistrița. Muzeul Județean expune doua dintre lucrarile sale, alaturi de alte zeci de acuarele

13:05, 18.02.2024 - 28 de artiști din țara și strainatate expun la Muzeul din Bistrița peste 80 de lucrari realizate in acuarela. Acestea au fost realizate, intre anii 2019 – 2023, la Simpozionul Internațional de Acuarela „Iulia Halaucescu” din Tarcau. Pana in 4 martie, la Muzeul Județean aveți la ocazia sa admirați zeci…

8 februarie. Primirea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza la București

14:10, 08.02.2024 - La 8/20 februarie 1859, domnitorul Alexandru Ioan Cuza era primit cu entuziasm la Bucuresti, rostind in aceeasi zi o proclamatie catre tara. Primirea de catre bucuresteni a noului domnitor ales a luat caracterul unei manifestatii extraordinare, cum nu se mai vazuse niciodata, subliniaza istoricul Constantin…


Ce parere ai despre aceasta stire?