Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

ANALIZĂ XTB: Va fi mai frig în această iarnă. Preţurile gazelor la bursa din Amsterdam ar putea urca în intervalul 200-250 şi chiar 300 de euro/MWh

Publicat:

„Europa se confrunta in prezent cu cea mai mare criza energetica din istorie. Exista multi factori care au condus la situatia actuala, dar motivul cheie este evident. Rusia, ca razbunare pentru sanctiunile impuse dupa atacul asupra Ucrainei, a intrerupt deja aprovizionarea cu gaze catre multe state membre ale UE si a redus treptat fluxurile de gaze catre alte tari. Timp de multi ani, gazul a fost sursa preferata de energie in Europa, aspect motivat de disponibilitatea sa si de pretul scazut. Nu pot fi excluse nici actiunile lobby-ului rusesc, care a facut Europa dependenta de transferurile de…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

„Foloseste-ti votul sau altii vor decide pentru tine”. Mesajul videoclipului prin care Parlamentul European promoveaza alegerile din 6 – 9 iunie

10:15, 29.04.2024 - Videoclipul de promovare a alegerilor europarlamentare din 6-9 iunie a fost lansat luni, 29 aprilie, de Parlamentul European (PE). In clipul de patru minute, persoane in varsta din mai multe țari le transmit tinerilor ca libertatea și democrația nu sunt un dat și „se pot pierde foarte repede”, relateaza…

Ursula von der Leyen, inainte de Air Schengen: „Un mare succes, un moment istoric”. Ce spune Comisia Europeana despre frontierele terestre

13:45, 30.03.2024 - Presedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis sambata, 30 martie, ca eliminarea controalelor la frontierele aeriene si maritime pentru Romania și Bulgaria reprezinta un succes pentru cele doua țari și „un moment istoric pentru spatiul Schengen”, insa nu a putut preciza cand vor fi eliminate…

Romania, pe locul doi in UE la productia de floarea soarelui, in 2023, si pe primul loc la suprafata cultivata

11:55, 30.03.2024 - Romania s-a clasat anul trecut pe locul doi in Uniunea Europeana la floarea soarelui din punct de vedere al productiei obtinute, dupa Franta, pierzand prima pozitie ocupata in 2022, si pe primul loc ca suprafata cultivata, recolta totala situandu-se la 2,028 milioane de tone de pe o suprafata de 1,089…

Romania și Bulgaria, campionane ale risipei de apa. Aproape jumatate din volumul de lichid vital se pierde

15:41, 22.03.2024 - "Germania, Luxemburg, Olanda si Danemarca se numara printre cele mai performante tari, cu pierderi minime de apa si, implicit, un consum minim de energie si emisii de CO2. Exista, insa, si tari precum Bulgaria, Italia si Romania, care au un procent de apa necontorizata si nefacturata de aproximativ…

Romania ia un nou imprumut! BEI a aprobat o finanțare de 5,5 miliarde de euro pentru mai multe state

13:06, 22.03.2024 - Consiliul de administratie al Bancii Europene de Investitii (BEI) a aprobat o noua finantare de 5,5 miliarde euro pentru a stimula investitiile in afaceri, pentru a valorifica energia curata, a moderniza scolile, a extinde transportul durabil si a combate incendiile forestiere. Consiliul de Administratie…

Evoluția pieței auto europene: Ce loc ocupa Romania?

12:55, 21.03.2024 - In Europa au fost inmatriculate, in primele doua luni din 2024, peste doua milioane de autoturisme, in creștere cu 10,9% fața de perioada similara din 2023, conform datelor oferite de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). Pe fondul acestei creșteri , impulsionate in special de piețe…

Romania ocupa locul intai la productia de prune in UE

10:45, 02.03.2024 - Legumele proaspete au fost cultivate pe doua milioane de hectare de teren in Uniunea Europeana, din care au fost recoltate aproape 60 de milioane de tone, potrivit Oficiului European pentru Statistica Eurostat. Cele trei legume proaspete cel mai frecvent cultivate au fost: roșiile, ceapa și cartofii.In…

Romania a avut cea mai mare scadere a lucratorilor independenți intre 2010 și 2022

11:25, 05.02.2024 - Romania a avut cea mai mare scadere, de 10,8 puncte procentuale, a proporției de lucratori independenți, comparativ cu celelalte state din Uniunea Europeana, in perioada 2010-2022, arata un raport Eurofound. La nivel european, proporția de lucratori independenți cu varste cuprinse intre 15 și 74 de…


Ce parere ai despre aceasta stire?