Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

ANALIZĂ: În fiecare an România aruncă în aer peste 13 milioane tone de dioxid de carbon din producerea cimentului

Publicat:

Industria producatoare de ciment este raspunzatoare pentru 8% din emisiile globale de dioxid de carbon. ”Peste 13 milioane tone de dioxid de carbon ajung in fiecare an in atmosfera din cauza productiei de ciment din Romania, tara care produce anual in jur de 15 milioane de tone de ciment, cifra agregata la nivelul celor mai mari jucatori de pe piata romaneasca. Pentru fiecare kilogram de ciment produs se elimina in atmosfera 0,9 kilograme de dioxid de carbon, insa aceste cifre s-ar putea imbunatati drastic cu ajutorul noilor tehnologii care contribuie la reducerea semnificativa a emisiilor de…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a fost reprezentat, din nou, la nivel european

10:06, 14.05.2024 - Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia a fost reprezentat din nou la nivel european la a doua ediție a cursului dedicat istoriei și valorilor fundamentale ale Uniunii Europene „EU History and Core Values” de catre capitanul Vlad Haica și elevul sergent Flavius Taflan (clasa a XI-a). Evenimentul,…

Ciolacu, despre reducerea impozitarii la salariul minim pe economie: „Eu nu arunc Romania intr-o aventura”

08:15, 14.05.2024 - Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni ca impozitarea muncii in Romania este una dintre cele mai ridicate din Europa, insa nu va lua masuri „pe picior” pentru reducerea ei. In opinia lui, acest lucru ar putea duce la dublarea numarului de angajați cu salariul minim pe economie. „Este evident ca impozitarea…

ANALIZA XTB Claudiu Cazacu: Apetitul pentru calatorii, mai ridicat decat inflația. Turismul european continua ascensiunea de dupa pandemie

15:50, 12.04.2024 - Trendurile arata ca, in ciuda majorarilor de preț și a provocarilor din industria aviatica, și in 2024 industria turismului va beneficia de profit in urma vacanțelor rezervate, arata intr-o analiza, Claudiu Cazacu, consultant de strategie in cadrul XTB Romania, companie de tranzacționare și investiții…

'Dependența de butoane' este boala naționala: Viciul care fura prezentul și interzice viitorul (Analiza)

18:45, 10.04.2024 - Industria jocurilor de noroc a suferit prima mare infrangere in Romania. Deputații au adoptat ieri, cu 243 de voturi pentru și 4 abțineri, proiectul de lege caruia i s-au adus patru amendamente prin care au fost inasprite regulile privind locurile in care se desfașoara jocuri de noroc.

De ce Campionatul European de Fotbal 2024 nu este lozul caștigator pentru economia Germaniei (analiza)

17:56, 06.04.2024 - Publicul va cheltui mult in timpul EURO 2024, dar va economisi in urmatoarele luni. Campionatul European de Fotbal organizat in Germania este unul dintre cele doua evenimente sportive de top cu potențial economic major, care vor avea loc in aceasta vara in Europa, deschizand „drumul” inainte de Olimpiada…

Cum va arata 2024 pentru industria IT din Romania. ANALIZA

12:50, 28.03.2024 - Anul 2024 se anunța a fi caracterizat atat de oportunitați, cat și de provocari pentru sectorul IT din Romania, prin prisma atat a incertitudinilor macroeconomice și geopolitice, cat și din perspectiva situației interne, caracterizate de anul electoral in curs, se arata intr-o analiza publicata de compania…

Bogdan Ivan, intrebat daca functionarii publici vor fi șomeri dupa introducerea digitalizarii: Oamenii buni nu vor fi inlocuiti de mașini

08:31, 26.02.2024 - Ministrul digitalizarii, Bogdan Ivan, a declarat duminica, 25 februarie, la Digi24, ca functionarii publici valoroși nu vor fi inlocuiti de noile tehnologii, dupa ce va fi incheiat procesul de digitalizare, dar a mentionat ca cei care nu se vor adapta vor pleca acasa.Bogdan Ivan a fost intrebat ce se…

Bogdan Ivan, intrebat daca functionarii publici isi vor pierde slujbele, dupa introducerea digitalizarii: Oamenii buni nu vor fi inlocuiti de noile tehnologii

16:55, 25.02.2024 - Bogdan Ivan a fost intrebat duminica, la Digi 24, ce se va intampla cu sutele de mii de functionari publici care odata cu digitalizarea isi vor pierde slujbele.  “Statele care dau cele mai eficiente servicii administrative in format digital. Si avem Danemarca, Estonia, Portugalia, Polonia. Am facut…


Ce parere ai despre aceasta stire?