Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Americanii vin cu marea explicație - De ce a fost aleasă România pentru dezvoltarea primei centrale cu minireactoare nucleare (SMR) din Europa

Publicat:

, emisarul presedintelui SUA pentru clima, a explicat joi, intr-un interviu pentru Digi24, de ce au ales Romania pentru construirea, la Doicesti, a primei centrale electrice din Europa care va functiona cu reactoare modulare mici (SMR).

Intrebat de ce a fost aleasa Romania pentru acest sistem cu totul nou, a raspuns: „Pentru ca romanii au mai lucrat cu energia nucleara inainte, pentru ca au vrut sa faca acest lucru si pentru ca noi credem ca are sens”, relateaza news.ro

El a explicat ca aceasta tehnologie presupune folosirea unor reactoare nucleare mai…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Exercițiul de desant cel mai mare din Europa, programat sa aiba loc la Campia Turzii, este AMANAT. Afla motivul

10:15, 12.05.2024 - S-a amanat exercițiul NATO in care aproximativ 2.000 de parașutiști militari din Franța, Germania, Romania, Spania, Statele Unite ale Americii și Țarile de Jos se vor instrui in cadrul SWIFT RESPONSE 24 (SR24) / DEFENDER 24.

Alegerile din Romania amana proiectul nuclear de la Doicești! Ce spun americanii de la NuScale

22:30, 10.05.2024 - Continuarea proiectului de construire a unei centrale nucleare in Romania a fost amanata din motive politice, conform declarațiilor șefului companiei americane NuScale. Șeful companiei americane NuScale, dezvoltatorul a reactoarelor modulare mici (SMR), a vorbit despre o intarziere a proiectului de…

Simpozion international STOP Cancer, organizat la Bucuresti-Zeci de specialisti din Europa, SUA si Canada dialogheaza si schimba idei

13:40, 09.05.2024 - Romania gazduieste, zilele acestea, a opta editie a simpozionului international STOP Cancer, un eveniment dedicat oncologiei translationale personalizate pentru combaterea cancerului. Evenimentul, care se desfasoara in format hibrid, cuprinde peste 70 de prezentari sustinute de specialisti din Romania,…

Ryanair s-a suparat pe Aeroportul Iași. Iși muta avioanele la Cluj și in Polonia

13:50, 08.04.2024 - Decizia Aeroportului Iași de a crește semnificativ taxele pare sa aiba consecințe negative. Compania aeriana Ryanair și-a revizuit planurile de extindere pe acest aeroport. Compania low cost irlandeza Ryanair iși va revizui planul de creștere pentru Aeroportul Iași in sezonul de vara 2024. Motivul consta…

Anul trecut, au venit in Romania 20.000 de straini pentru tratamente medicale și au cheltuit 25 milioane de euro

00:30, 01.04.2024 - Peste 125 de milioane de lei au lasat anul trecut in țara turiștii straini veniți la tratamente medicale in Romania, potrivit datelor INS, preluate de Hotgnews. Aproape 20.000 de straini au vizitat Romania in scop medical, mai spune autoritatea statistica, astfel ca media cheltuielilor per turist trece…

Viitoarea centrala nucleara din Dambovița va genera mii de locuri de munca! Investiția poate acționa ca un magnet pentru numeroase investiții și lucrari in zona

10:56, 28.03.2024 - Proiectul reactoarelor modulare mici (SMR) ce urmeaza a fi realizat pe amplasamentul fostei Termocentrale de la Doicești va reprezenta o premiera in Europa. Romania va deveni a doua țara din lume, dupa Statele Unite, unde ar urma sa se implementeze proiectul acestor tip de reactoare modulare. Ministerul…

Doicești, șansa unica pentru renașterea industriala a unei zone moarte

08:56, 21.02.2024 - Copilaria petrecuta intr-un apartament cu vedere la vastul complex al centralei termoelectrice de carbune de la Doicești, care candva era inima comunei sale natale Șotanga, l-a pus fața in fața cu devastarea provocata localnicilor dupa ce situl și-a concediat incet cei 3.000 de muncitori și și-a inchis…

POLITICO: Romania pariaza pe mini-reactoarele nucleare, in timp ce era carbunelui a ajuns pe marginea prapastiei. Este un experiment pe care altii din Europa il urmaresc indeaproape, insa exista obstacole si scepticism

21:55, 20.02.2024 - Reporterul de la POLITICO a stat de vorba cu primarul din Doicesti, Constantin Stroe, care se afla in functie de 24 de ani si care a vazut ce a insemnat pentru localitate concedierea celor 3.000 de muncitori dupa ce fosta centrala electrica pe carbune si-a inchis activitatea in urma cu zece ani. „A…


Ce parere ai despre aceasta stire?