Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Amenințarea EBOLA. Ce nu ştiai despre virusul ucigaş!

Publicat:

Transportul unui bolnav de Ebola, in , desi a suferit mutatii in ultimii 40 de ani, acesta nu a devenit mai ucigas, concluzioneaza un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Manchester, din .

Rezultatele surprinzatoare arata ca, deși a existat un numar mare de modificari genetice ale virusului, acesta nu s-a schimbat la nivel funcțional si nu a devenit mai virulent.
, de la Universitatea din Manchester: &"Funcția  virusului a ramas aceeași de-a lungul ultimelor patru decenii, ceea ce într-adevar…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Adevarul despre indulcitori. Au efecte nebanuite asupra organismului, potrivit nutriționiștilor

12:40, 10.04.2024 - Controversa de durata provocata de utilizarea indulcitorilor in locul zaharului provine din opinii contradictorii despre potențialul indulcitorilor de a stimula apetitul. Studii anterioare au incercat sa clarifice dilema, insa nu au reușit sa aduca probe indubitabile intr-o direcție sau alta.Un studiu…

Un nou tratament antigripal fara vaccin ar putea salva sute de mii de vieți

14:45, 16.03.2024 - Tratament antigripal fara vaccin Cercetatorii sunt pe cale sa descopere un nou tratament antigripal și aceasta nu are legatura cu vaccinarea antigripala. Oamenii de știința au stabilit deja ca unii viruși și bacterii provoaca infecții in organism prin prinderea mai intai de moleculele de zaharoza de…

Un algoritm poate detecta noile variante COVID-19 mult mai rapid

12:11, 13.03.2024 - Cercetatorii de la Universitațile din Manchester și Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 intr-un stadiu incipient. Classix este important deoarece permite autoritaților sanitare sa ia rapid masuri specifice pentru a preveni raspandirea variantelor…

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Somonul conține compuși unici, care reduc colesterolul

22:45, 08.02.2024 - Somonul este un pește gustos, dar și foarte bun pentru protejarea sanatații. Cercetatorii de la Universitatea din Colorado au identificat cel puțin patru compuși prezenți in acest pește, toți contribuind la reducerea colesterolului rau. Se știe ca aceasta forma de colesterol se acumuleaza in vasele…

Penuria de gaze pune sub semnul intrebarii conducta Nigeria-Maroc in valoare de 25 de miliarde de dolari

07:18, 02.02.2024 - Incercarea guvernului federal de a furniza gaz neintrerupt gazoductului Nigeria-Maroc, un proiect de 25 de miliarde de dolari care vizeaza transportul gazului nigerian catre Europa prin Maroc, este amenințata de provocarile persistente de aprovizionare cu gaze din țara, au dezvaluit concluziile BusinessDay.Conducta…


Ce parere ai despre aceasta stire?