Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alimentul care CREŞTE riscul apariţiei cancerului la sân de trei ori. Îl mai consumi?

Publicat:

Recent, cercetatorii norvegieni au descoperit un aliment care creste semnificativ sansele de a face aceasta boala. Este vorba despre lapte.

Mai exact, s-a observat ca femeile care beau trei cani de lapte pe zi au riscul de trei ori mai mare de a face cancer la san, fata de femeile care beau doar o cana pe zi, scrie kanald.ro.

Tot legat de lapte, s-a observat ca numarul de cazuri de cancer la san este mai mic in tarile in care consumul de lapte este slab. Se pare ca nu intamplator tari ca SUA, Canada sau Suedia, lideri la productia si consumul de lapte, au si cele…

Citeste articolul mai departe pe timpul.md…  

Sursa articol: timpul.md


Stiri pe aceeasi tema

Tatuajele pot crește riscul de cancer cu 20 de procente, arata un studiu recent

21:55, 27.05.2024 - Tatuajele sunt asociate cu un tip mortal de cancer al sangelui, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Lund din Suedia, care au descoperit ca persoanele tatuate au un risc cu 21% mai mare de a dezvolta limfom, comparativ cu persoanele fara tatuaje.

Consumul excesiv de sare crește riscul de cancer gastric cu 40%

11:10, 18.05.2024 - Consumul crescut de sare este asociat cu riscul de cancer gastric și in Europa, nu doar in țarile asiatice, unde acest fenomen era deja cunoscut, conform unui nou studiu realizat de Universitatea Medicala din Viena. Studiul, publicat recent in revista de specialitate Gastric Cancer, arata ca persoanele…

Alfabetizarea financiara trebuie sa inceapa de timpuriu – crede Paul Handro, director zonal BCR

11:45, 07.05.2024 - Independența financiara este la indemana tuturor. Paul Handro, director zonal BCR și speaker la conferința Intre sine și bani, care are loc pe 8 mai, la Craiova, ne spune care sunt investițiile cele mai potrivite pentru cei care nu dispun de sume mari și ce greșeli financiare sa evitam. Care este cel…

Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu

15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.

Celibatul crește riscul de ingrașare, spun cercetatorii: Femeile sunt mai predispuse sa manance haotic

04:50, 17.04.2024 - Un studiu recent realizat de UCLA Health din Los Angeles a scos la iveala o legatura ingrijoratoare intre singuratatea la femei și tendința lor de a consuma alimente nesanatoase. Femeile care se simt singure tind sa manance mai mult și mai prost. Au o preferința pentru alimentele bogate in zahar.

Consumul de alcool crește riscul de boli de inima, mai ales in cazul femeilor

20:10, 29.03.2024 - Noi date sugereaza ca un obicei regulat de a bea alcool poate crește riscul de a dezvolta boli de inima. Acest lucru pare sa fie valabil mai ales pentru femei, potrivit concluziilor unui studiu care va fi prezentat la sesiunea științifica anuala a Colegiului American de Cardiologie.

Obezitatea infantila crește riscul de probleme musculo-scheletice

17:25, 13.03.2024 - Un nou studiu a identificat o legatura ingrijoratoare intre obezitatea infantila și problemele musculo-scheletice. Cercetarea, publicata in revista Archives of Disease in Childhood, a analizat datele a peste 120.000 de copii din Marea Britanie.

Cele doua suplimente care ar putea reduce riscul aparitiei cancerului

08:30, 12.03.2024 - Cynthia Thomson, dietetician și expert in prevenirea cancerului, a publicat, luni, cel mai recent studiu al sau privind doua suplimente alimentare care pot reduce semnificativ riscul aparitiei cancerului.


Ce parere ai despre aceasta stire?