Consumul excesiv de sare crește riscul de cancer gastric cu 40%
Publicat:Consumul crescut de sare este asociat cu riscul de cancer gastric și in Europa, nu doar in țarile asiatice, unde acest fenomen era deja cunoscut, conform unui nou studiu realizat de Universitatea Medicala din Viena. Studiul, publicat recent in revista de specialitate Gastric Cancer, arata ca persoanele care adauga frecvent sare in mancare au un risc cu 40% mai mare de a dezvolta cancer gastric comparativ cu cei care nu folosesc sare suplimentara la masa.
Citeste articolul mai departe pe scientia.ro…
Sursa articol: scientia.ro
Stiri pe aceeasi tema
Care este presiunea corecta in anvelope? Mulți romani greșesc atunci cand iși umfla roțile
17:26, 20.05.2024 - Practic, este nevoie doar sa citiți specificațiile lipite fie pe stalpul de la portiera sau pe capacul de la rezervor. Acolo vi se spun valorile de presiune pentru roți, astfel incat vehiculul sa funcționeze in parametrii. Nerespectarea acestora poate provoca diverse efecte.Daca umflați prea tare roțile,…
Șoferii prinși beți sau drogați la volan vor ramane 10 ani fara carnet. Legea intra la votul final, in Parlament
09:45, 14.05.2024 - Un nou proiect de lege i-ar putea lasa fara permis 10 ani pe cei care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor.Acesta a fost amanat cateva luni la rand și urmeaza sa fie votat astazi in Camera Deputaților. De asemenea, proiectul prevede inasprirea pedepselor și pentru cei prinși cu substanțe…
Excesul de sare crește riscul de cancer gastric
10:35, 13.05.2024 - O cauza a cancerului gastric este sarea, avertizeaza cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Viena. La nivel global, cancerul gastric este al cincilea ca frecvența. Cea mai mare prevalența se inregistreaza in Asia, Europa de Est și America Latina. Legatura dintre sare și cancerul de stomac…
Sarea poate crește riscul de cancer cu 40%. Descoperire șocanta
08:31, 10.05.2024 - Nutriționiștii de la Centrul pentru Sanatate Publica de la Universitatea din Viena au descoperit ca persoanele din Marea Britanie care adaugau sare la majoritatea meselor lor aveau cu 41% mai multe șanse de a dezvolta cancer la stomac decat cele care foloseau acest produs cu moderație, scrie dailymail.co.uk.Studii…
Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu
15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.
Consumul de alcool crește riscul de boli de inima, mai ales in cazul femeilor
20:10, 29.03.2024 - Noi date sugereaza ca un obicei regulat de a bea alcool poate crește riscul de a dezvolta boli de inima. Acest lucru pare sa fie valabil mai ales pentru femei, potrivit concluziilor unui studiu care va fi prezentat la sesiunea științifica anuala a Colegiului American de Cardiologie.
Studiu: Medicamentele hormonale ar putea creste riscul de tumori cerebrale printre femei
11:35, 28.03.2024 - Milioane de femei din intreaga lume care utilizeaza anumite medicamente hormonale pentru contraceptie si pentru a gestiona afectiuni precum endometrioza pot prezenta un risc crescut de tumori cerebrale rare, de obicei benigne, sustin cercetatorii citați de The Guardian. Oamenii de stiinta au descoperit…
Studiu: Obezitatea infantila crește riscul de probleme musculo-scheletice
14:20, 13.03.2024 - Un nou studiu a identificat o legatura ingrijoratoare intre obezitatea infantila și problemele musculo-scheletice. Cercetarea, publicata in revista Archives of Disease in Childhood, a analizat datele a peste 120.000 de copii din Marea Britanie, relateaza Mediafax. Studiul a concluzionat ca cei cu…